Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ….!!!



Μετά από ερώτηση στην επιθεώρηση εργασίας για την κατάσταση και τις υποχρεωτικές αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους εργαζομένους ισχύουν τα εξής:

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αποζημίωση στις 31/12/2012 θα πρέπει αφού τους καταβλήθηκαν οι δύο μισθοί που προβλέπονται από την νομοθεσία με οροφή τις 3.000 θα έπρεπε να τους επιδοθεί και η λήξη της σύμβασης εργασίας, δηλαδή η απόλυση,  με ημερομηνία ίδια με αυτή που καταβλήθηκαν οι δύο μισθοί.

Εφ, όσον όμως δεν παρέλαβαν την απόλυση οι ημέρες που περνούν και δεν υπογράφουν λογίζονται σαν εργάσιμες, εκτός και αν η απόλυση δοθεί ετεροχρονισμένα.


Η απόλυση θεωρείται χωρίς προειδοποίηση, άρα καταβάλλεται ολόκληρη..

Η αποζημίωση που θα δοθεί σε κάθε απολυμένο εφ, όσον υπογράψει την απόλυση, θα καταβάλετε κάθε δίμηνο έως πλήρους εξόφλησης.

Η παρανομία της κυβέρνησης στην παρούσα φάση, έγκειται αφ, ενός μεν στην έναρξη καταβολής αποζημίωσης χωρίς να συνοδεύεται με απόλυση και αφ, εταίρου δεν όρισε εκκαθαριστή γιατί η ΕΡΤ δεν τελούσε υπό πτώχευση, οπότε έπρεπε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στο έπακρον και μετά να συνεχιστεί η εκκαθάριση, γι αυτό τοποθετήθηκε διαχειριστής και όχι εκκαθαριστής..

Σε περίπτωση που θα υπογραφούν νέες συμβάσεις είναι ανεξάρτητες από την προηγούμενη κατάσταση και αποτελούν νέα εργασιακή σχέση…

1 σχόλιο:

kynovoylio είπε...

Οι απολύσεις είναι άκυρες διότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο υπερτερεί του Εθνικού, δεν υπήρξε μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων και της Διοίκησης της ΕΡΤ διαβούλευση.