Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την επίθεση Βορίδη κατά Α. Παπανδρέου

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την επίθεση Βορίδη κατά Α. ΠαπανδρέουΈντονη πολιτική κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας «άναψε» το Σάββατο, λίγες ημέρες πριν από τη συγκρότηση κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, με αφορμή την ομιλία του Μάκη Βορίδη στο 9ο Συνέδριο του κόμματός του, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του ιδρυτή του Κινήματος, λέγοντας πως για η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο και πως για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους» τόνισε ο Μ. Βορίδης, κάνοντας λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.
«Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλη, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά» συνέχισε και επισήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη, προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα.
«Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας» σημείωσε.
Φ. Γεννηματά: Ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα
Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την επίθεση Βορίδη κατά Α. Παπανδρέου
Στα όσα ανάφερε ο κ. Βορίδη απάντησε με δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως ο «Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Όπως είπε ο κ. Γεννηματά, βρισκόμαστε εδώ για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.
Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την επίθεση Βορίδη κατά Α. Παπανδρέου

«Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Με σκληρό τρόπο αντέδρασε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.
«O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας» έγραψε ο κ. Καρύδης στο Facebook, δήλωση η οποία αναμεταδόθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, δήλωσε: «Κύριε Μάκη Βορίδη, ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή άλλα και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

»Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες,ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, κοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας, και της πολιτικής και της κοινωνικής» ανέφερε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια δεν κρύβεται πια
Η αλήθεια όμως δεν κρύβετε για πολύ. Ο κόσμος είναι τόσο μικρός όσο και μερικοί… άνθρωποι. Σήμερα το διαδίκτυο δίνει όλα τα γεγονότα από όλες τις πλευρές. Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν την αλήθεια.
Ήδη «κάστρα των διεφθαρμένων» κατά του Γιώργου Παπανδρέου πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Η διαδικτυακή ενημέρωση, υποκαθιστά σε πολλούς τομείς την αδυναμία ή την αδράνεια(;) της δικαιοσύνης.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αφού διέψευσε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ όλα τα πληρωμένα και εμπαθή φερέφωνα , ξαναμπαίνει στα σπίτια μας. Τον καλοδέχονται τα παιδιά μας που ξέρουν και μπορούν να μάθουν τα νέα από όλο τον κόσμο.
Ο καθηγητής Γιώργος Παπανδρέου, περιζήτητος σε όλο τον κόσμο, αρχίζει σιγά –σιγά να διαβάζει τα χιλιάδες μηνύματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων που του ζητούν να σκεφθεί σύντομα την ώρα της επιστροφής.
Ο συνάνθρωπός μας Γιώργος Παπανδρέου, και αυτήν την ύστατη ώρα, που σχεδόν όλοι τον έβριζαν και τον συκοφαντούσαν, διατήρησε την ευγένειά του, τον αυτοσεβασμόν του, την πληγωμένη περηφάνια του και τον πατροπαράδοτο πολιτικό εγωισμό του. Δεν ‘’κατέβηκε’’ στο κοινόβιο πολιτικό τους βούρκο . Τους άφησε μόνους να τον..χαίρονται και να τον απολαμβάνουν. Τους έδειξε με την συμπεριφορά του το δρόμο που πρέπει να ‘’βαδίζουν όλοι όσοι σκοπεύουν να «μπουν στην πολιτική ΜΟΝΟ !για να προσφέρουν’’
Όλοι αντιλαμβάνονται, βλέποντας το θλιβερό φαινόμενο του Αντώνη Σαμαρά να υφίσταται όλο αυτόν τον ευτελισμό δημόσια, αδίστακτα και επίπονα από την Μέργκελ των Γερμανών, αντελήφθησαν γιατί ο περήφανος εκφραστής και υπερασπιστής των Ελληνικών συμφερόντων Γεώργιος Παπανδρέου, δεν ήταν αποδεκτός και αρεστός από τους «αιρετούς» φασίστες της Κεντρικής Ευρώπης.
Δεν ήθελαν τον Γιώργο γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ !
Έτσι ‘’στράφηκαν’’ στα πολιτικά υπολείμματα που φιλούσαν και τον..πισινό τους ακόμη από την ‘’ευκαμψία της ιδιοτέλειας’’
Σήμερα ο Αντώνης..Κομανέτσης βρίσκεται υπόδικος και κατάδικος στην κοινή γνώμη όλων των Ελλήνων, ακόμη και των ελαχίστων πολιτικών ’’φίλων του’’! για εσχάτη προδοσία έναντι της πατρίδας και του..φίλου του ! Σε λίγο θα θεωρείται ως ο πλέον αξιολύπητος ..εφιάλτης.
Σήμερα ο ΒΒ, ζει τον πολιτικό του αργό θάνατο, όπως αυτός εκφράζεται και διαγράφεται, στα πρόσωπα και των ελάχιστων ‘’αυλοκολάκων του’’ !
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σχοινοβατεί πάνω από τα συντρίμμια των πυρκαγιών και των εκρήξεων των τελευταίων τριών χρόνων, της σκηνοθετημένης οργής των ελαχίστων προσωπικών του ψηφοφόρων και των λοιπών θαμώνων ,των μπάρ με την ειδική τιμή της ζάχαρο-σκονης! .
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, καταβάλλει υπεράνθρωπες ακόμη προσπάθειες, από τη μία άκρη της γης μέχρι την άλλη, για να πείσει όλο τον κόσμο , πως η Ελλάδα μας, ΑΞΙΖΕΙ μιας καλλίτερης αντιπροσφοράς εκείνων, που απλόχερα έχει ΔΩΡΙΣΕΙ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη σιωπή του και την συμπεριφορά του, οριοθετεί τη στάση του, συμπαραστεκόμενος σε κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται, για το καλό της Ελλάδας, έστω κι αν αυτή προέρχεται από το δικό του πρόγραμμα με την..μεσολάβηση των πιο άσπονδων ..φίλων του.

Γιώργο , η Ελλάδα σε χρειάζεται !
Η Ιστορία σε καλεί !

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέρος της Δημοκρατίας ‘’απαντά’’ στο Μάκη Βορίδη
Γέρος της Δημοκρατίας: Σημασία έχει το “ποιος”
Παρουσιάζει ο Ν Βράχος

Για τον Γεώργιο Παπανδρέου, θα μπορούσε κανείς να γράφει και να μιλάει… για χρόνια. Επιχειρώντας να προσεγγίσει τη διαδρομή του στα πολιτικά πράγματα του τόπου, την κληρονομιά που άφησε, και όχι μόνο τη… γονιδιακή, το τι χώρα παρέλαβε και πως την παρέδωσε.

Έχει σημασία να πούμε ότι ο λαός που τον αγάπησε, του αφιέρωσε τον χαρακτηρισμό Γέρος της Δημοκρατίας. Στη δε κηδεία του, οι Αθηναίοι κατάλαβαν για πρώτη φορά, ότι η χούντα μπορούσε να πέσει… με ένα φύσημα.

Έστω κι αν χρειάστηκαν μερικά χρόνια, για να φυσήξουμε οι Έλληνες όλοι μαζί.
Σαν σήμερα λοιπόν, στις 13 Φεβρουαρίου του 1888, γεννήθηκε στο Καλέντζι της Αχαϊας
ένας πολιτικός που έμελλε να σημαδέψει καθοριστικά τον προηγούμενο αιώνα. Και την πολιτική κουλτούρα των Ελλήνων.

Τα γεγονός ότι ο πρόλογος της πολιτικής διαδρομής του έγραφε «πολιτικός φίλος του Ελευθερίου Βενιζέλου», και αργότερα «διευθυντής του πολιτικού γραφείου» του Κρητικού Εθνάρχη, κάθε άλλο παρά λειτούργησε υπονομευτικά για τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Αντιθέτως, τον οδήγησε σε ακόμη σημαντικότερες λεωφόρους και διαδρομές πολιτικής συνέπειας. Έστω κι αν η πολιτική παρακαταθήκη του κληρονόμησε στην Ελλάδα τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ. Και στη συνέχεια τον Γιώργο Παπανδρέου και το Μνημόνιο.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου υπήρξε, πέραν όλων των άλλων, εμβληματικός ρήτορας. Συνομιλούσε με τα πλήθη, με ρητορική κομψότητα, σε σχέση με την αμεσότητα των κοφτών φράσεων που χρησιμοποιούσε ο Ανδρέας.

Και είχε τον τρόπο του να στέλνει διαχρονικά και αυταπόδεικτα μηνύματα. Όπως με την απάντησή του σε έναν βουλευτή που τον διέκοψε κάποτε εν μέσω μιας συνεδρίασης της Βουλής, υβρίζοντάς τον.

-«Ποιος το λέει αυτό;»,ρώτησε ο Γεώργιος Παπανδρέου.

- «Εγώ», απάντησε ο βουλευτής από τα έδρανα.

- «Τότε δεν έχει καμία σημασία», ανταπάντησε ο Γέρος της Δημοκρατίας. Που είχε καταλάβει ότι το μέσο είναι το μήνυμα.

Και σημασία δεν έχει τόσο το τι λέει κάποιος, αλλά το ποιος είναι αυτός που το λέει.

Αυτός ο προσωπικός αυτοπροσδιορισμός που κερδίζεται, και δεν χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, είναι που μας συνοδεύει εφ’ όρου ζωής.