Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΦΠΑ και ΕΡΤ στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

troikaΣτο απόηχο του «λουκέτου» στην ΕΡΤ συναντήθηκαν το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, καθώς επίσης οι φορολογικές νομοθετικές εκκρεμότητες και η αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία απόφαση για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ωστόσο, βασικό θέμα ήταν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπου οι δανειστές έχουν ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για τη σκοπιμότητα αναθεώρησης του ΦΠΑ τόσο για την εστίαση όσο και για τον τουρισμό, καθώς δεν φαίνεται να έχουν πειστεί για τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στους συγκεκριμένους κλάδους.
Η συνάντηση έκλεισε χωρίς να έχει παρθεί κάποια απόφαση, ενώ ορίστηκε νέα σύσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών για την Κυριακή.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου