Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ναι έβλεπα ΕΡΤ!

ERTΓράφει ο Θείος Άκης
Εδώ που τα λέμε δεν έβλεπε και κανένας ΕΡΤ ακούμε από παντού…
Εγώ… Έχω να απαντήσω. Ναι έβλεπα ΕΡΤ όσο περίεργο και αν φαίνεται. Μάλιστα άκουγα και το ραδιόφωνο. Την ΕΡΑ Πάτρας, το 2ο και το 3ο πρόγραμμα. Ραδιόφωνο βάλσαμο σε εποχές παθών. Γι’ αυτό και σας γράφω. Για τον Τζουανόπουλο των ξενιτεμένων, για την παλιοπαρέα της ΕΡΑ Σπορ που συντρόφευσε τις νύχτες γενιών και γενιών ελλήνων φιλάθλων.
Για το 3ο πρόγραμμα που με εισήγαγε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Ξέρετε δεν έχουμε όλοι λεφτά να πληρώνουμε εισιτήρια για τις παραστάσεις του Μεγάρου. Για τον Παλιό, τον Παπαγεωργίου, τον Παντελόπουλο, τον Παπαστάθη .Ανθρώπους τόσο μακριά μα τόσο κοντά σε πολλούς Έλληνες. Για την αναφορά στα τραγούδια, στο πολιτισμό, στους κοινούς τόπους μια Ελλάδας που δεν θέλει να μπει στο χυλό και να γίνει μια άνευρη σαλάτα.
Ναι έβλεπα ΕΡΤ. Δεν κατηγορώ κανέναν που δεν έπραττε το ίδιο. Έτυχε να λάβω τα ερεθίσματα για να το πράξω. Και μόνο που θα την έβλεπε κάποιος στο ζάπινγκ του ήτανε νίκη. Θα καταλάβαινε πως σε αυτή την χώρα και οι απλοί άνθρωποι μιλούσανε με έναν διαφορετικό λόγο για να καλυτερεύσουν την δύσκολη ζωή τους. Πράγμα χρήσιμο στην ασχήμια των καιρών που όλοι είναι έτοιμοι για μπουνιές.
Ναι έβλεπα ΕΡΤ! Συγχωρέστε με που θέλω να βλέπω τον Διονύσιου όπως ήταν αντί για κάποιο άσχετο που μεταμφιέζεται σε Διονυσίου και να τον παριστάνει λες και έχουμε απόκριες. Συγχωρέστε με που θέλω να μαθαίνουμε τα νέα παιδιά την αίσθηση συνέχειας και συνανήκειν για να μην καταντήσουμε όλοι να κατεβάζουμε ξένες σειρές από το διαδίκτυο.
Ότι και να μας κάνετε η χώρα δεν θα πέσει στο σκοτάδι. Φυσικά και είμαστε υπέρ της εξυγίανσης αλλά όχι στο κλεισίματος του εθνικού σήματος. Αλήθεια τι θα βλέπουν οι τουρίστες που τόσο σας κόφτει; Τον Σουλειμάν αντί του « Μένουμε Ελλάδα»;
Ποιος είσαι συ θα μου πείτε; Εγώ θα σας αντιστρέψω το ερώτημα. Εσείς ποιοι είστε; Πείτε κάτι! μας έκλεισαν την φωνή. Μιλήστε! Δεν θα μπορείτε μετά θα μας έχουν θάψει ζωντανούς.
Ότι και να μας κάνατε στο 1 θα παραμείνει η ΕΤ1. Πρώτο πάντα το κανάλι, εκεί όλοι είμαστε εντός έδρας. Το σπίτι μας είναι άλλωστε, το πατρικό μας. Η μάνα μας όπως το γράψανε στο διαδίκτυο. Αυτή που δεν την πολυβλέπεις αλλά και μόνο που υπάρχει νιώθεις ένα αίσθημα ασφαλείας και ανακούφισης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου