Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΜΕ "ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ" ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ υποδέχτηκαν τους πολίτες Λαμπάκης και Διανομαρχιακή

dianomarxiaki010
Με την ομάδα ΔΙΑΣ, χυδαιολογίες και …”ιερά εξέταση” υποδέχτηκε η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του Χρυσού τους πολίτες των Σαπών που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμά της!

 Η αρχή έγινε πριν λίγες ημέρες όπου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Θράκης ώστε να συζητηθεί ξανά το θέμα των εξορύξεων χρυσού και το ενδεχόμενο να υπάρξει ξαφνική δραστηριοποίηση της εταιρείας.
 Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα μόνιμα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Εβρου κατά του Χρυσού, ο Τόλης Παπαγεωργίου, 3 μέσα ενημέρωσης της Θράκης και πολίτες από την περιοχή των Σαπών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της επένδυσης χρυσού.
Η παρουσία όμως νέων προσώπων φαίνεται πως θορύβησε κάποια από τα μέλη της Διανομαρχιακής και έτσι με το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Λαμπάκης ξεκίνησε ζητώντας να γίνουν οι πρώτες συστάσεις. Απευθυνόμενος προς τους πολίτες των Σαπών ζήτησε να μάθει τα ονόματά τους και τις ιδιότητές τους όμως προχώρησε και …λίγο παραπέρα, ζητώντας αμέσως μετά να μάθει και τα “πιστεύω” τους για την εξόρυξη χρυσού στην Θράκη και εάν είναι υπέρ ή κατά! Αυτό ενόχλησε κάποιους από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι και διαμαρτυρήθηκαν γι αυτή την “ιερά εξέταση” όπως ανέφεραν και έτσι η συνεδρίαση έληξε πριν καν ξεκινήσει!

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης με ομολογουμένως όμορφο και κόσμιο τρόπο προσπαθούσε να εξηγήσει στους πρωτοεμφανιζόμενους στην συνεδρίαση πως η Διανομαρχιακή συνεδριάζει γιατί κάποιοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις των επενδύσεων χρυσού. “Κι εμείς ανησυχούμε γι αυτό και αποδεχτήκαμε την δημόσια πρόσκλησή σας και ήρθαμε να μάθουμε περισσότερα” ήταν η απάντηση των πολιτών και κάπου εκεί επενέβη νεαρός και ευέξαπτος σύμβουλος του δημάρχου ο οποίος παραλίγο να μετατρέψει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε ρινγκ!
Ο …μικρός στο μάτι αλλά μεγάλος τσαμπουκάς όπως αποδείχτηκε συνεργάτης του δημάρχου Λαμπάκη αφού αρχικά κινήθηκε απειλητικά εναντίον των πολιτών των Σαπών ζητώντας τους τον λόγο που μετέβησαν στην συνεδρίαση (προφανώς θα έπρεπε πρώτα να τον ρωτήσουν;) στην συνέχεια τους στόλισε με ένα σωρό βρωμόλογα, προκαλώντας την έκρηξη ορισμένων ενώ στο τέλος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα από άλλον συνεργάτη του δημάρχου προς αποφυγή περαιτέρω έντασης. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Λαμπάκης ο οποίος τελικά κατηγόρησε τους παρευρισκόμενους πολίτες πως η συνεδρίαση διαλύθηκε εξαιτίας τους διότι τον υβρίζουν (!) και μάλιστα πριν αποχωρήσει από την αίθουσα κάλεσε και την ομάδα ΔΙΑΣ για τα περαιτέρω!
Τελικά η συνεδρίαση της Διανομαρχιακής με μόνο τα γνωστά μέλη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του δημάρχου ενώ στην αίθουσα συνεδριάσεων παρέμειναν οι πολίτες, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύντροφοι Τρέλλης και Μποτσίδης από ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνοντας συζήτηση σε διάφορα πηγαδάκια. Η ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε έπειτα από λίγα λεπτά αποχώρησε αφού δέχτηκε τις απαραίτητες εξηγήσεις από τους πολίτες και τους δημοτικούς συμβούλους ενώ έκανε σύσταση σε έναν δημοσιογράφο έπειτα από διαφωνία που είχαν μαζί του για το αν πρέπει να παίρνει πλάνα ή όχι. (οι συνηθισμένες κόντρες μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων)
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών Σαπών για τον χρυσό όπου και εξήγησαν τους λόγους της ειρηνικής παρουσίας τους στην συνεδρίαση της Διανομαρχιακής, ενώ όπως ανέφερε ένας εκ των οποίων, ο συντονιστής της Κίνησης Μιχάλης Κακουλίδης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης εξεδήλωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στην αίθουσα για να συζητήσει με τους πολίτες όμως παρεμποδίστηκε από συνεργάτες του, άλλα μέλη της Διανομαρχιακής και τον Τόλη Παπαγεωργίου!
Τέλος, οι πολίτες έδωσαν ραντεβού στις επόμενες συνεδριάσεις της Διανομαρχιακής δηλώνοντας πως θα είναι παρόντες όπου και όταν συζητείται το θέμα που αφορά τόσο τους ίδιους, όσο και το μέλλον των οικογενειών τους στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του RodopiNews.gr












rodopinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: