Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μια φωτογραφία του Γιάννη Στουρνάρα, χίλιες λέξεις!


stournarasΧθες σε όλα τα site υπήρχε μια φωτογραφία του Γιάννη Στουρνάρα, με σφιγμένα τα σαγόνια και ύφος σκληρό και ταυτόχρονα αφηρημένο, λες και πήγαινε στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η Deutsche Welle έκανε λόγο για την γκρίνια που επικράτησε στο Eurogroup της Δευτέρας και πως οι Ευρωπαίοι εταίροι ήταν δυσαρεστημένοι με τον Γιάννη Στουρνάρα για τις καθυστερήσεις στην τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα να του τα «ψάλλουν» σε έντονο ύφος.
Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι προσωπικό, απλώς ξέσπασαν στον Στουρνάρα. Οι Ευρωπαίοι τα έχουν χαμένα, κυρίως η Μέρκελ που ξέρει ότι η Ιταλία μετά δυσκολίας κρατιέται και ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία μπαίνουν σε ύφεση.

Αυτό που έχει σημασία για …μεθαύριο, είναι η εικόνα του Στουρνάρα. Είναι προφανές ότι δέχτηκε προσβλητικές ειρωνείες και βίωσε και πάλι τον αυταρχισμό των εξουσιαστών με τα ΑΑΑ, αλλά ήταν δεμένος πισθάγκωνα. Δεμένος με μια πολιτική που του επιβλήθηκε να εφαρμόσει, γιατί καμία από τις κυβερνήσεις της κρίσης δεν μπόρεσε να ρισκάρει μια ουσιαστική κόντρα με τους δανειστές. Γιατί άραγε; … Τους κρατάνε; …όπως λέει ο Τσίπρας ή είναι «δειλοί και βολεμένοι»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: