Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ομπάμα: Δεν έχω πάρει ακόμη απόφαση για να επέμβουμε στη Συρία [ΒΙΝΤΕΟ]

Μόνο στο planet-greece

Όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, μηδενός εξαιρουμένου, θεωρούσαν δεδομένο ότι από την Πέμπτη θα ξεκινούσε καταιγίδα με αμερικανικούς πυραύλους tomahawk εναντίον 34 στόχων στη Συρία, για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ. Το planet-greece, που γνωρίζει καλά τα θέματα της Μέσης Ανατολής κρατούσε επιφυλακτική στάση. Και πριν από λίγο, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση!...

Στο planet-greece αφιερώσαμε ουκ ολίγα άρθρα την Τετάρτη, όπως και κάθε μέρα εδώ και ένα χρόνο τώρα, για την κατάσταση στη Συρία. Είχαμε αναλύσει διεξοδικά γιατί η αμερικανική επέμβαση, χωρίς το πράσινο φως από Ρωσία και Κίνα αποτελεί μεγάλο ανασταλτικό παράγοντα για τα σχέδιά τους. Όπως επίσης ότι αρκετές ομάδες ανταρτών εξοπλίζονται και δρουν υπό την καθοδήγηση πυρήνων της Αλ Κάιντα.

"Παρά το γεγονός ότι είμαι πεπεισμένος ότι το καθεστώς Άσαντ έχει προβεί σε χρήση χημικών όπλων, δεν έχω ακόμη λάβει την απόφασή μου για επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία" ξεκαθάρισε πριν λίγο ο αμερικανός Πρόεδρος, στο NewsHour του PBS, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην οποία είχε προφέρει την ιστορική φράση «Έχω ένα όνειρο» (I have a dream).

"Δεν έχω λάβει ακόμη την οριστική μου απόφαση, αλλά πιστεύω ότι στην πραγματικότητα έχουμε μία επιλογή για τις επιπτώσεις που πρέπει να έχει το καθεστώς Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων, στον εμφύλιο πόλεμο, προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του και το καθεστώς. Σύντομα, όμως, θα πάρει την απάντησή του ώστε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τέτοιου είδους οπλα ξανά" ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα, προσθέτωντας "κι αυτό ξέρετε ότι δεν τερματίζει όλα τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας και γνωρίζεται ότι προφανώς δεν κλείνει τον κύκλο θανάτου χιλιάδων αθώων ανθρώπων".

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε λόγο για διεθνείς κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στη Συρία, αποφεύγοντας έτσι να αναλάβει ο ίδιος και κατά συνέπεια οι ΗΠΑ το αποκλειστικό βάρος της επέμβασης στη χώρα.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στη Συρία βρίσκονται ήδη επιθεωρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι έχουν λάβει κάθε διευκόλυνσης από τον καθεστώς Άσαντ, προκειμένου να επισκεφθούν τα σημεία που συντελέστηκε η τραγωδία. Ο ΟΗΕ, δια στόματος του Γενικού Γραμματέα, Μπάν Κιν Μουν, ζήτησε τετραήμερη προθεσμία έως ότου καταφέρουν να συγκεντρώσουν ασφαλή συμπεράσματα από τις μετρήσεις.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: