Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Να αναβαθμιστεί ο Στουρνάρας!


stratisstournarasτου Στρατή Μαζίδη
 Πρόσω ολοταχώς προς την αναβάθμισή του βαδίζει ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ύστερα και από τη νέα του συνάντηση με την τρόικα όπου συμφώνησαν το ύψος του πλεονάσματος.

Πρώτη φορά ακούω για τέτοιου είδους συμφωνία. Από τα διαφημιζόμενα € 2,6 δις τα βρήκαμε στα € 400 εκ. Καλά πώς προκύπτει τέτοια διαφορά; Και γιατί δεν τα βρήκαμε πχ στα € 4 δις; Αλλά ας μη ζητάμε και πολλά διότι αν γίνουν σωστά οι πράξεις και μπουν όλα τα νούμερα μέσα, τότε μάλλον σε έλλειμμα θα καταλήξουμε.

Ο ΥΠΟΙΚ πάντως έχει πολλά χαρίσματα. Δεν ανησυχεί για τίποτε όπως δήλωσε στο Bloomberg. Ούτε για χρηματοδοτικό κενό, ούτε για τίποτε. Τα έχει όλα υπό έλεγχο όπως ειρωνικά τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού.
Είναι αυτός που δηλώνει ότι το 2014 θα επιστρέψει η χώρα στις αγορές και αμέσως τον διαψεύδουν φορείς και αξιωματούχοι της Ε.Ε.
Είναι ο άνθρωπος που φορολογεί τα αγροτεμάχια ανάλογα με χίλιαδυο κριτήρια και συντηρεί την υπερφορολόγηση σε όλους τους τομείς.
Είναι το αφεντικό του Διοκλητιανού της αγοράς, Χάρη Θεοχάρη. Αυτού του αιμοσταγή τύπου που δημεύει συντάξεις, καταθέσεις, στήνει call center για να εκφοβίζει, σβήνει ΑΦΜ κ.ο.κ.
Είναι ο τύπος που προσπαθεί με διατάξεις να εμποδίσει τη μετανάστευση ελληνικών εταιρειών, ο οποίος μας έλεγε το καλοκαίρι ότι δεν προλαβαίνει να βλέπει ξένους επενδυτές. Και τελικά επειδή δεν έχει χρόνο, δε βλέπει κανέναν.
Με τέτοια πορεία πάει καρφί για αναβάθμιση. Υπουργός φαρσοκωμωδίας, εθνικής τραγωδίας και κατάντιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: