Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κτίριο στη Γερμανία θερμαίνεται με… φύκια – Δείτε το βίντεο

algae-buildingΈνα κτίριο στο Αμβούργο της Γερμανίας φαίνεται πως έχει «ξεχάσει» το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Και αυτό γιατί, το κτίριο θερμαίνεται αποκλειστικά με… φύκια.
Το αυτοθερμαινόμενο κτίριο διαθέτει έναν βιοαντιδραστήρα στην πρόσοψή του και γυάλινα πάνελ στα μπαλκόνια του, μέσα στα οποία υπάρχει ένα πράσινο υγρό με μικροφύκη. Το εν λόγω σύστημα ζεσταίνει και τα δεκαπέντε διαμερίσματα του κτιρίου χάρη στη φωτοσύνθεση που διενεργούν τα φύκια κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, καθώς η ενέργεια που παράγεται αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται μόλις αρχίσει ο χειμώνας.

Εκτός του ότι η θέρμανση με φύκια αποτελεί μια εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον λύση, πετυχαίνεται ακόμη σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων από μέρους των ενοίκων. Η Λάουρα Γκάντορ είναι μία από τις ενοίκους αυτής της πολυκατοικίας. «Μέσα από αυτή την τεχνολογία, εξοικονομούμε περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν πληρώνουμε σχεδόν τίποτε, γιατί αυτή η παθητική κατασκευή είναι πολύ καλά μονωμένη» σημειώνει.

πηγη
Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου