Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Παραμεθόριος» η Μεσσηνία για τον ΟΑΕΔ

"Παραμεθόριος" Μεσσηνίας Στην ένταξη των επαρχιών Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας στις παραμεθορίους περιοχές, όπου μπορούσε να μεταφερθεί μια επιχείρηση ώστε να επιδοτηθεί, προχώρησε ο ΟΑΕΔ. Όπως αποκαλύπτουν οι όροι προγράμματος επιδότησης διαφόρων κλάδων, που ανέσυραν και ανέδειξαν χρήστες του διαδικτύου, η γενέτειρα του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά εξισώθηκε με νομούς όπως τα Δωδεκάνησα και η Καστοριά. Πολλές επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους ή ίδρυσαν υποκαταστήματα εκεί το 2012, δικαιούνταν αναδρομικά επιδότηση 1% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας τους.
"Παραμεθόριος" Μεσσηνίας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις και προέβλεπε τρεις διαφορετικές κλίμακες επιδότησης, με ποσοστό 1-12% επί της μισθοδοσίας τους για διαστήματα που είχαν προηγηθεί. Συγκεκριμένα αφορούσε δύο εξάμηνα του 2012, για τα οποία οι σχετικές αιτήσεις επιδότησης έπρεπε να γίνουν το πρώτο τρίμηνο μετά τη λήξη τους (δηλαδή Ιούλιο-Σεπτέμβριο 2012 για το πρώτο εξάμηνο του 2012 ή Ιανουάριο-Μάρτιο 2013 για το δεύτερο εξάμηνο του 2012).
 
Ο νομοί της παραμεθορίου όπου θα μπορούσε κανείς να μεταφέρει την έδρα του ή να ιδρύσει υποκατάστημα ώστε να δικαιούται επιδότηση, ήταν:
  • Για επιδότηση 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εγκατάσταση στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
  • Για επιδότηση 4% εφόσον οι δραστηριότητες ασκούνται στους νομούς Καβάλας και Δράμας (με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού σε αυτούς τους νομούς, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%).
  • Για επιδότηση 1% όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών καθώς και στις επαρχίες Καλαμάτας & Μεσσήνης του νομού Μεσηημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: