Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Με τα σπίτια των Ελλήνων θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις των Τραπεζιτών που μεταχρονολογήθηκαν (επιτόκια 14%).

 

Οι μαλάκες της Συγκυβέρνησης που δεν μπορούσαν να παρατείνουν τους πλειστηριασμούς για ένα χρόνο και να επεκτείνουν την προστασία των σπιτιών των Ελλήνων για υποχρεώσεις προς την εφορεία και τα ασφαλιστικά ταμεία μπόρεσαν εύκολα να παρατείνουν τις υποχρεώσεις των τραπεζιτών για ένα ακόμα χρόνο. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ τους ΜΥΘΟΥΣ
Κατά περίπτωση, γιατί η χώρα σας αποφάσισε να ζητήσει Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Βοήθειας;
[...] Το κόστος δανεισμού της χώρας στις αρχές του 2010 ανήλθε σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Για τα ομόλογα διετούς διάρκειας το κόστος δανεισμού ανήλθε σε 18,0%, για τα ομόλογα πενταετούς διάρκειας σε 14,6% και για τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας σε 12,5%.
Από τα μέσα Μαρτίου 2010 και μετά την έκδοση των 10ετών ομολόγων, οι αγορές άρχισαν να πιέζουν την Ελλάδα και να αμφισβητούν την δυνατότητά της να συνεχίσει να εξυπηρετεί το δανειακό της Πρόγραμμα. Στις 25 Μαρτίου 2010 στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αποφασίστηκε η ίδρυση προσωρινού μηχανισμού στήριξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της.
Στις 5 Απριλίου 2010, η Κυβέρνηση έκανε μια ύστατη προσπάθεια δανεισμού με 7ετές ομόλογο, το οποίο εκδόθηκε με απόδοση 6%, αλλά η έκδοσή του καλύφθηκε κατά μόλις 1,2 φορές (σε σχέση με 5 φορές κάλυψη της έκδοσης του Ιανουαρίου και 3 φορές της έκδοσης του Μαρτίου).
Σημειώνεται πως για το υπόλοιπο διάστημα του έτους 2010 και για όλο το έτος 2011 απαιτούνταν δανεισμός ύψους 67 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση των δαπανών, τόκων και χρεολυσίων δημοσίου χρέους (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος που θα προέκυπτε κατά την περίοδο αυτή αλλά και οι δαπάνες εξυπηρέτησης του νέου δανεισμού κατά την ίδια περίοδο).
Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Το αίτημα εγκρίθηκε στις 2 Μαΐου 2010 και στις 8 Μαΐου 2010 υπεγράφη η Δανειακή Σύμβαση. Στις 9 Μαΐου 2010 το Δ.Ν.Τ. ενέκρινε αντιστοίχως χρηματοδοτική στήριξη.
Το πολυετές πακέτο χρηματοδότησης, το οποίο συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους Εταίρους και το Δ.Ν.Τ. θα παρείχε την αναγκαία χρηματοδότηση στην Ελλάδα και παράλληλα, θα εξασφάλιζε ότι, οι εξίσου αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονταν, με τελικό σκοπό την επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΗΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Κόστισαν στο λαό 4 Δις ευρώ και ΕΡΡΙΞΑΝ το έλλειμμα κατά 6%, ήτοι από 15% σε 9% σε ένα χρόνο.
Παρουσιάζει ο Ν Βράχος
Πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων
Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Α. Παπανδρέου βρισκόταν στο Νταβός της Ελβετίας για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στη διάρκεια του δέχτηκε έντονες πιέσεις από ξένους ηγέτες για άμεση λήψη μέτρων. Λίγο μετά την επιστροφή του από το Νταβός, στις 9 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον δημόσιο τομέα που περιλάμβαναν πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων 10%, περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών.
Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις και μία πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις
Δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων
Στο επόμενο διάστημα άρχισε να αναφέρεται έντονα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. Για την αποφυγή του ενδεχομένου η κυβέρνηση έλαβε στις 3 Μαρτίου 2010 νέα σκληρά μέτρα. Τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν ήταν:
• Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
• Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
• Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
• Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
• Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
• Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
• Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
• Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.
Τα μέτρα αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις και έγιναν μεγάλες απεργίες και πορείες στις 5 και 11 Μαρτίου.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησαν την κεφαλή’’ επι πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου
====================
ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα.

Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές.
Παράλληλα, διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων,
προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς,
δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πέντε Στουρνάρες δεν κάνουν έναν Παπακωνσταντίνου αλλά ο Σημίτης ενδιαφέρεται για τους δικούς του ανθρώπους. –
[Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα #πετρέλαιο_θέρμανσης],