Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Α. Τσίπρας για χρέος: Μονομερείς ενέργειες, μόνο αν αναγκαστούμε

tsipras8Σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο για το ελληνικό χρέος έστειλε ο Αλ. Τσίπρας με συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί δική μας επιδίωξη μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους. Θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες μόνο αν αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες».
Για το θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς μπορούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και εποικοδομητική για όλες τις πλευρές. Διότι δεν θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Δεν αντιλαμβανόμαστε τη διαπραγμάτευση ως μια διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία ή στην Ελλάδα και σε όλους τους υπόλοιπους.

Έχουμε δηλώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί αλλαγή πολιτικής για την Ευρώπη και βιώσιμη λύση που θα αφορά όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Τη δυνατότητα να βρούμε ένα βιώσιμο σχέδιο, το οποίο θα είναι επωφελές για όλες τις πλευρές, που θα στηρίζεται στο μορατόριουμ για την αποπληρωμή του χρέους, τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του όπως έγινε το 1953 για τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Λονδίνου, αλλά και ένα new deal για το σύνολο της Ευρώπης ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη που θα σημάνει και το τέλος της κρίσης».
Για το όραμα του ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας είπε:
«Η σημερινή Ευρώπη της λιτότητας αναδιανέμει τον πλούτο στους λίγους και τον φόβο στους πολλούς και διαιρεί την Ευρώπη σε βόρειες πλεονασματικές χώρες και σε νότιες ελλειμματικές. Αυτή η πολιτική της λιτότητας έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο, αποδεικνύεται ο επιταχυντής του ευρωσκεπτικισμού και πρέπει να τερματιστεί άμεσα.
Σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία έχουμε και τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και τη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953. Η μία ιστορική εκδοχή ήταν αυτή η Συνθήκη των Βερσαλλιών που μέσα στην εκδικητικότητα οδήγησε τη Γερμανία στα χέρια του φασισμού και την Ευρώπη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η άλλη ήταν η στιγμή της Ευρώπης, η στιγμή της αλληλεγγύης, όπου υπήρξε μια κοινή απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή».
Ακόμα, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ να αλλάξει ρότα:
«Ας ανατρέξει η κυρία Μέρκελ στα λόγια του μέντορά της, του Χέλμουτ Κολ, όταν είπε, η πατρίδα μας είναι η Γερμανία, αλλά το μέλλον μας είναι η Ευρώπη. Δεν μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος να ασκεί μια πολιτική η οποία κοιτάει κοντόθωρα μόνο την πατρίδα και δεν κοιτάει το μέλλον της πατρίδας. Διότι, αν η Ευρώπη διαλυθεί, και η Γερμανία δεν θα έχει μέλλον.
Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να πω ότι απόρησα όταν διάβασα συνέντευξη του κυρίου Μάρτιν Σουλτς, όπου διατύπωσε την άποψη ότι αδίκως κατηγορείται η καγκελάριος Μέρκελ για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη, διότι είναι μία στους συνολικά 28 αρχηγούς κρατών που συναποφασίζουν. Μήπως είναι υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών ή της κυρίας Μέρκελ ο κ. Σουλτς; Στη συνέντευξή του, ο κ. Σουλτς, μου έδωσε την εντύπωση ότι φρόντισε να διατυπώσει δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κυρία Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού; Εμείς απευθυνόμαστε στον απλό Γερμανό πολίτη που παραδοσιακά ψηφίζει SPD: τον προτρέπουμε να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Και με την ψήφο του να δώσει εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».


πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ .
Γράφει ο Ν Βράχος

Κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο, κύριε Τσίπρα , κύριε καμένε ….


Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ακούγατε τη φωνή της λογικής επίκλησης του Γιώργου Παπανδρέου και τη φωνή του εθνικού κινδύνου της πατρίδας μας,
αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε, ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείριση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού ,
αντί βοήθειας και συμπαράστασης, μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας, ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!

Δεν Πληρώνω,
έλεγαν οι ορδές των φοροφυγάδων του Κολωνακίου, όταν μάθαμε ότι δήλωναν 500 !!! ευρώ το μήνα εισόδημα, όταν τα μηνιαία έξοδα του γραφείου υπερέβαιναν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ.

Δεν πληρώνω ,
έλεγαν οι ξενοκίνητες ορδές των πολλαπλώς και ειδικώς(γρηγορόσημο) αμειβόμενων ΡΟΖ υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Αυτών που έβγαιναν σχεδόν στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ούτε τη φάτσα τους.

‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»» !!!
σημαίνει άμεση μείωση των εσόδων, άμεση αποσυναρμολόγηση του κρατικού συνδετικού ιστού, άμεση υπονόμευση της δημοκρατίας.

Δεν πληρώνω σημαίνει , κατάλυση κάθε έννοιας έννομης τάξης, και οδηγεί το πολίτευμα και την Ελλάδα σε επικίνδυνους αντιδημοκρατικούς ατραπούς.

Δεν πληρώνω σημαίνει,
ότι το κράτος στερείται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ εσόδων, και το αποτέλεσμα οδηγεί σε νέο δανεισμό και υπερδιόγκωση του χρέους και του ελλείμματος.

Σας υπενθυμίζω κύριοι, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις , οι ΤΑΧΙ πορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί η λιμανο-πειρατεία, οι απεργίες, γιατρών, δικηγόρων, υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ. και σχεδόν του συνόλου των ΔΥ, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει όλων των …εραστών της πολυθρόνας», επί ΔΥΟ και πλέον ΧΡΟΝΙΑ!!

Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της ‘’δικιά σας’’( προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής υπόδειξης και καθοδήγησης , που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων, ώστε να «φανεί σαν αδυναμία Παπανδρέου, κακό σχέδιο, αποτυχημένη εφαρμογή, ώστε να μπούμε στα μνημόνια που τόσο επεδίωκαν οι Ευρωπαίοι που σας καθοδηγούσαν και σας έδιναν εντολές.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
σημαίνει λογικά, ότι μπορεί να μην πληρώσω(;) εκείνη τη στιγμή. Όμως το κράτος προκειμένου να πληρωθούν υποχρεώσεις, μισθοί ,συντάξεις, ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ απο τους τοκογλύφους, αφού κανείς δεν μας χαρίζει τίποτε. Έτσι όταν δεν πληρώνεις, το μόνο που κάνεις, είναι να αυξήσεις ακόμη περισσότερο το ποσό που σου αναλογεί και που ούτως ή άλλως θα πληρώσεις. Η εποχή που θα πληρώνω εγώ και για σένα, ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

Όταν δεν πληρώνεις συνειδητά κάνεις κακό στην πατρίδα σου, στη κοινωνία στον εαυτόν σου, στη μόρφωση των παιδιών μας και στην επαγγελματική τους καριέρα.

Σήμερα, με τους νόμους που ψηφίστηκαν ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ
και μάλιστα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ!!!
Η φοροδοτική ικανότητα καθενός σε λίγο, θα γίνει ΑΚΡΙΒΩΣ γνωστή και έτσι οι φόροι, θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ‘’δυνάμεις’’ καθενός.

Σήμερα οι Έλληνες υποφέρουνε, ξευτελίζονται , πεινούν και αυτοκτονούν γιατί ΕΣΕΙΣ! τους ‘’πουλήσατε’’ σαν άλλοι πειρατές στα διεθνή κέντρα των εντολοδόχων σας.

Σήμερα , σαν πολιτικές πόρνες διαλογής, όπως ομολογούν δημοσίως , πολλοί συνάδελφοί σας, εκτελείτε αναντίρρητα όλες τις σκληρές και απάνθρωπες εντολές των τοκογλύφων αφεντικών σας, για να σας χορηγήσουν την επόμενη δόση αντεθνικών ναρκωτικών, προκειμένου να σας επιτρέψουν να καθίσετε για λίγο ακόμη , στις..πολυθρόνες σας.



Ανώνυμος είπε...

Η Αλήθεια με απλά λόγια, λογική και αποδείξεις

Το άρθρο κάνει μια αρκετά καλή αποτίμηση των 2 χρόνων μνημονίου.

Πολλοί θα σοκαριστούν από την ωμότητα της φράου Αντζελα . Ιδιαίτερα η φράση που της αποδίδεται πως το πρόγραμμα "πρέπει να πονέσει". Ή ακόμα και η ειρωνεία της: "και γω θα 'θελα να κόψω το χρέος μου στο μισό". Αλλά άμα το καλοσκεφτούμε τόσο οι διάλογοι όσο και η αφήγηση ακουμπάνε στη λογική.
Βέβαια χαλάει κάπως το στόρυ της προδοσίας, σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε και ξεπούλησε την πατρίδα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ο Καμμένος άλλωστε έχει αποφανθεί για του λόγου το αληθές.

Πάρτο και να λες κι ευχαριστώ τού είπε σε απλά ελληνικά η φράου . Αλλά έτσι είναι ο κόσμος μας. Σκληρός. Ιδίως όταν είσαι ζήτουλας. Και ακόμα πιό σκληρός όταν είσαι ζήτουλας-ψωροπερήφανος.

Και η "μαγκιά" Βενιζέλου απέναντι στους τροϊκανούς είχε το ενδιαφέρον της. Το καινούργιο όμως στοιχείο είναι η αποκάλυψη πως η ανάκληση του δημοψηφίσματος από το Βενιζέλο έγινε ερήμην του Παπανδρέου.

Τελικά ο Γιώργος, αν και έδρασε μονομερώς απέναντι στους εταίρους μας, μάλλον είχε δίκιο. Το αστείο είναι ότι τον καταγγέλλουν για ασυνεννοησία με τους ευρωπαίους, αυτοί που συνάμα τον κατηγορούν γιατί ήταν πολύ συνεργάσιμος μαζί τους.