Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ν. ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗΣ…Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ...!!!


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 16.02.2014


«Ο πολιτισμός δεν πωλείται και δεν αγοράζεται» είχε πει  ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης την  εποχή που οι δισκογραφικές εταιρείες δεν του επέτρεπαν να τραγουδήσει γιατί τον είχαν «δέσει» με  συμβόλαια.

Αυτό ακριβώς εφαρμόζει ο νεαρός ερμηνευτής Ν. Καρακαλπάκης αυτή την εποχή αξιοποιώντας και φέρνοντας στην επικαιρότητα έργα παλιών δημιουργών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι παλιοί έχουν αφήσει σπουδαία κληρονομιά στους νέους,
και μάλιστα το κάνει με μοναδικό πάθος αναδεικνύοντας από την μία το μεγάλο του ταλέντο και από την άλλη αναπαράγωντας έργα παλιών και νέων δημιουργών.
Έτσι και χθες βράδυ μάγεψαν τους παρευρισκόμενους,  ο Νίκος Καρακαλπάκης με την Πόπη Διαμαντοπούλου και τον «άνθρωπο ορχήστρα»,  όπως αποκάλεσε η Πηγή Λυκούδη τον  Γιώργο Τοσκάνη στα πλήκτρα, και ο Πάρης Καρακανάς, παίζοντας και τραγουδώντας κυρίως παλιά κομμάτια, τα οποία γράφτηκαν όταν ο Νίκος ήταν ακόμα αγέννητος, των δύο σπουδαίων  ελλήνων συνθετών, του Δήμου Μούτση και του Σταύρου Ξαρχάκου την δεκαετία του 60.

Για τον χώρο, η νεαρή Ελληνίδα συνθέτης Πηγή Λυκούδη, γνωστή πλέον όχι μόνο στον Ελλαδικό αλλά και στον Διεθνή χώρο, θέλοντας να φέρει πολύ κοντά το κοινό στους παλιούς και νέους καλλιτέχνες, και ενόψει της οικονομικής κρίσης, «φρόντισε» να διαμορφώσει έναν μοναδικό χώρο στα πρότυπα των μπουάτ της δεκαετίας του 60 στην περιοχή της Νέας  Κηφισιάς.

Έτσι ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες και λειτουργεί με μοναδική επιτυχία ο   Πολυχώρος Τέχνης- Galerie δημιουργών,  φιλοξενώντας παλιούς και νέους καλλιτέχνες και μάλιστα με φοιτητικό κόστος κάνοντας ευπρόσιτη την πρόσβαση στον κάθε Ελληνα που αγαπά την ποιοτική Ελληνική μουσική.
Να υπενθυμίσουμε ότι του τελευταίους μήνες έχουν περάσει πολλά μεγάλα ονόματα που συνδέονται με  το παλιό Ελληνικό τραγούδι όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Νότης Μαυρουδής κλπ.

Δείτε το video

1 σχόλιο:

  1. Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι
    Κάποιος πονεμένος ( ξενιτεμενος )θα βρεθεί !!!

    μπραβο , πολυ ωραιο ! την καλημερα μου απο Μοναχο ! Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή