Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού επισκέφτηκαν τη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης στη Μπούκα και στην κατασκήνωση των ΡΟΜΑ της Μπιρμπίτας.

Σήμερα  ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού επισκέφτηκαν τη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης στη Μπούκα και στην κατασκήνωση των ΡΟΜΑ της Μπιρμπίτας.
Πιο χαρακτηριστική εικόνα, που να αποτυπώνει  τον  απαράδεκτο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων δεν βρίσκει κανείς εύκολα στη χώρα μας.  Δίπλα στις όμορφες εκβολές του Παμίσου και στην παραλία της Μπούκας, υπάρχει ο σκουπιδότοπος έκτασης  τουλάχιστον  20 στρεμμάτων, για να μας προσγειώνει  στην πραγματικότητα της χώρας. Δείχνει πως φρόντισαν μέχρι σήμερα οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις  να μολύνουν -προσβάλλουν το περιβάλλον.

Το όψιμο ενδιαφέρον, που δήθεν σήμερα δείχνουν για να διορθωθεί η κατάσταση με τον διεθνή διαγωνισμό  της περιφέρειας, το μόνο που αποσκοπεί  είναι να κερδοσκοπήσουν οι εταιρείες και να επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες και το περιβάλλον, για τα επόμενα 28 χρόνια.
 Διαμορφώνουν με τα «φαραωνικά»  τους έργα  σύγχρονους τρόπους χωματερών, προσβάλλοντας κάθε σύγχρονη εφαρμοσμένη και πετυχημένη μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων. Θα λέγαμε ότι δρομολογούν αποτυχημένες λύσεις αντίστοιχες με αυτήν της ΜΟΛΑΚ και του περιβάλλοντα χώρου της.
Οι τελευταίες αναφορές της περιφέρειας ότι ο διαγωνισμός προχωρά  χωρίς πρόβλημα είναι αναληθείς, αφού  υπάρχουν σοβαρά εμπόδια και ενστάσεις,  τόσο σε επίπεδο υπουργείου όσο και Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
Αγωνιζόμαστε για τη διαχείριση των απορριμμάτων με αποκεντρωμένο, συλλογικό και σύγχρονο τρόπο και δίνουμε βάρος στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση, στην επαναχρησιμοποίηση, στην κομποστοποίηση και την ελαχιστοποίηση της ταφής των υπολειμμάτων.
Στην «Μπιρμπίτα» ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ΡΟΜΑ, που διαμένουν στην περιοχή. Διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη του οικισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας. Είναι απαράδεκτο για μια συντεταγμένη πολιτεία να δαπανώνται πάνω από 2 εκ. ευρώ για  προσωρινή  στέγαση των ΡΟΜΑ και να μην υπάρχει συνέχεια. Φαίνεται ότι επικρατεί η τελευταία δήλωση του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ότι  «θα καταργήσω όλους τους καταυλισμούς των τσιγγάνων», που μας εξέθεσε πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά.
Η κατηγορία αυτή του πληθυσμού πρέπει να υποστηριχθεί από την πολιτεία, λαμβάνοντας  υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, στην κάλυψη των βασικών αναγκών, της προσωρινής στέγασης,  της  παροχής νερού, ηλεκτρικού, υπηρεσιών υγείας και παιδείας, με την πολιτεία σταθερό αρωγό, ιδιαίτερα λόγω των έντονων συνεπειών που η κρίση επιφέρει στην κατηγορία αυτών των συνανθρώπων μας .
Γραφείο τύπου « Πελοπόννησος Πρώτα»

Καλαμάτα, 24 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: