Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το σύστημα "αρρώστησε" αλλά δεν "πέθανε": Στο 37% το "μνημονιακό τόξο" (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ)!

Καλώς η κακώς το σύστημα του Μνημονίου δείχνει ότι, ναι μεν "κρυολόγησε" από το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά δεν υπέστη συντριπτικό κτύπημα βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των exit polls ακόμα και αν επιβεβαιωθούν τα κατώτατα όρια των exit polls.


Συγκεκριμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακόμα και στα κατώτατα ποσοστά των exit polls λαμβάνουν 30% και αν στο ποσστό αυτό περιληφθεί και το Ποτάμι μαζί με την ΔΗΜΑΡ (η οποία αυτοδιαλύεται αν αντιληφθούμε από αυτά που δηλώνουν στελέχη της) το "μνηνονιακό" τόξο φτάνει το απίστευτο ποσοστό του 37%!Είναι ικανοποιητικό αυτό το αποτέλεσμα; Όπως ήδη έχουμε σημειώσει όταν εξαθλιώνεις τα 2/3 μιας κοινωνίας και καταφέρνεις και σε ψηφίσει το άλλο 1/3 τότε έχεις καταγάγει μεγάλη επιτυχία. Επιμένουμε ότι αυτά τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αθροιστικά.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα "μόλυνσης" της κοινωνίας και αλλοτρίωσής της από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις παραφυάδες τους, αλλά δεν είναι τωρινό γι αυτό φτάσαμε και στην οικονομική πτώχευση και οδεύουμε ταχύτατα προς την εθνική πτώχευση. Το εντυπωσιακό είναι ότι "Ο λαός δεν βάζει μυαλό" ή εν πάση περιπτώσει 1 στους 3 Ελληνες επιβραβεύει αυτή την κατάσταση!

Στον αντίποδα υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποδεικνύεται ότι υπάρχει μόνο ένας Αλέξης Τσίπρας (έκανε εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία με αποκορύφωμα το debate) και από εκεί και πέρα μια πλειάδα ανύπαρκτων σε επίπεδο κοινωνίας, στελέχη, με εξαίρεση ίσως τη Ρ.Δούρου. Αλλά το σύστημα δεν το κτυπά. Ή τους "καθαρίζει" ο Α.Τσίπρας και ανοίγει το κόμμα ή χάνει και στις εθνικές εκλογές.

Δεν μπορείς να διοικείς ένα κόμμα της τάξεως του 27% με στελέχη της εποχής του 3,5%. Κάτι Παπαδημούληδες, Στρατούληδες, κλπ ή θα μπουν στην γωνία ή θα μπει ο ίδιος στην γωνία.

Και εκλογές να ζητήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει "για τα μάτια του κόσμου"

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και τα στελέχη που άφησαν εκτός φυλακής οι μνημονιακοί έδωσε τεράστιο αγώνα, αξίζουν συγχαρητήρια, προφανώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να κάνει τίποτα καλύτερο και θα περιμένουμε μέχρι αργά τη νύχτα να δούμε αν το διψήφιο ποσοστό θα γίνει πραγματικότητα.

Αλλά η τρίτη θέση δεν είναι "το αποτέλεσμα" ειδικά αφού η διαφορά από την ΝΔ φαίνεται ότι είναι μεγάλη.

Σίγουρα, σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι ο νικητής της βραδιάς ειδικά αν πετύχει διψήφιο ποσοστό, αλλά "sky is the limit" για το δεξιό κόμμα, ειδικά σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον.

Ειδικά από την στιγμή που θα κερδίσει τρεις ευρωβουλευτές.

Το Ποτάμι "ξεφούσκωσε" επ'ωφελεία του ΠΑΣΟΚ και δίνει μάχη για την 5 θέση με το ΚΚΕ. Σαφώς και είναι θετικό αυτό, αλλά η όλη διακίνηση έγινε μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του "νέου ΠΑΣΟΚ"

Για τους Ανεξάρτητους Εληνες τι να πούμε; Η μεγαλύτερη απώλεια πολιτικής ευκαιρίας στην μεταπολιτευτική ιστορία, δυστυχώς χάθηκε. Και χάθηκε μέσα σ'ένα μήνα: Από τον Μάϊο μέχρι τον Ιούνιο του 2012...

Σύμφωνα τώρα με τα πρώτα exit poll τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Συνασπισμός Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ): 26- 30%

Νέα Δημοκρατία: 23 - 27%

Λαϊκός Σύνδεσμός- Χρυσή Αυγή: 8 - 10%

Το Ποτάμι: 5 - 7%

Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη: 7 - 9%

ΚΚΕ: 5 - 7 %

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5 - 5%

Να σημειώσουμε ότι το defencenet.gr φαίνεται ότι πέφτει "διάνα" στα αποτελέσματά της και στις αναλύσεις του για τα ποσοστά...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΥΓΕΙΑ: Ο Γιώργος, οι ‘’κηπουροί του’’ και η Δι@ύγεια
Παρουσιάζει ο Ν Βράχος
(..)Είναι απίθανη η αντίφαση πώς μία χώρα όπως η Ελλάδα κάνει ταυτόχρονα πρωταθλητισμό στον πελατειασμό και τη διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστική του διαχωρισμού 2 διαφορετικών κόσμων, που βρίσκονται σε μία διαρκή σύγκρουση και η εξέλιξη αυτής θα ορίσει το μέλλον της Ελλάδας στο χωροχρόνο. Σε αυτή τη μάχη, το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί την κορωνίδα της διαφάνειας και η σθεναρή υποστήριξή του είναι καθήκον κάθε ενεργού πολίτη που πιστεύει στην αξιοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία.
Το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και εθνική πρωτοπορία. Σε περίπτωση που αυτό διαδοθεί, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που σαφώς δεν εξυπηρετεί τους διαχρονικά ασκούντες διοίκηση, οι οποίοι, επί τούτου του θέματος, υπηρετούν με συνέπεια μία αμφίδρομων ιδεολογικών συμφερόντων ομερτά. Aς δοκιιμάσουμε, λοιπόν.
σ.σ.: Το πρόγραμμα Δι@ύγεια ,του Γιάννη Ραγκούση, κόστισε στο κράτος περίπου 50.000 €, καθώς δημιουργήθηκε από ομάδα εργαζομένων που συμμετείχαν με υπαλληλική σχέση στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και μόνιμων υπαλλήλων. Το συνολικό ποσό αφορά στις υπερωρίες τους και μόνο, καθώς το concept υλοποιήθηκε ως μία in source επιλογή. Στους συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι είναι και οι αφανείς ήρωες, αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, ΣΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥ 2014.
Πίστευε ποτέ κανείς, ότι η Ελλάδα μας η πατρίδα μας που το 2004 μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα χρεοκοπούσε? Τι ακριβώς μεσολάβησε και χάθηκε μαζί με το όνειρο και όλη η οικονομική μας υποδομή, και γεμίσαμε φτώχεια και ανεργία? Η κυβέρνηση Καραμανλή με πρωτόγνωρη και ΥΠΟΠΤΗ αδράνεια, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στη κόλαση . Που ήταν Καραμανλής και Σαμαράς που έκλειναν τα μάτια και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε , αλλά επί πλέον έκαναν και εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστες και περιττές πλην όμως καθαρά κομματικές προσλήψεις.΄Ηθελαν να χρεοκοπήσουμε ΄η ήθελαν να ‘’χρεοκοπήσουν’’ τον Παπανδρέου που θα γινόταν πρωθυπουργός? Και αφού ο Παπανδρέου ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ, ΤΟΝ ΑΝΕΝΤΡΕΨΑΝ αφού συνεργάστηκαν ΞΕΝΟΙ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΙΠΙΟΙ.
Αυτή η προδοτική ενέργεια δεν θα τύχει της αντίστοιχης πολιτικής και δικαστικής έρευνας και τιμωρίας?

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα σαν λαός, πληρώνουμε

ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ‘’ΕΚΑΨΑΝ’’

*Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την υστερόβουλη και εγκληματική, για την Ελλάδα προσπάθεια, του Σαμαρά να γίνει..πρωθυπουργός ο ανίκανος και ατάλαντος πολιτικάντης.
*Σήμερα όλοι πληρώνουμε το..τίμημα της προσπάθειας του Βενιζέλου να γίνει αρχηγός του Πασοκ, με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά…
*Σήμερα πληρώνουμε την συμμετοχή όλων στη εγκληματική γραμμή του Σύριζα, που προέτρεπε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ !!!
*Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την εγκληματική ανάμιξη και χρηματοδοτική ενίσχυση του Σόρος , εφοπλιστών και άλλων βρώμικων νταβατζήδων, στα φασιστικά έγχρωμα άκρα σε ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος του διαδικτύου, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πτώχευση και στη δραχμή.
*Σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν το τίμημα της υποταγής των νεοεφιαλτών στις εντολές της Μέρκελ και του Σαρκοζί .
Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία να συγκρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές , όσων αγαπούν την Ελλάδα και θυσιάζονται για αυτήν
και όσους αγαπούν την εξουσία μόνο και ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ!!