Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«Μπλακ άουτ» στα σχέδια της κυβέρνησης προκαλεί ο Τσίπρας



tsipras_kammenos_kouvelis_koutsoumpas«Μπλακ άουτ» στην κυβερνητική πολιτική επιχειρεί να προκαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την απόφαση να συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την πώληση της ΔΕΗ.
Όμως, παρά την αρχική άρνηση του ΚΚΕ, οι επαφές της Κουμουνδούρου τόσο με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και με τον Περισσό δεν σταματούν. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να εκθέσει τους κατ
΄ επάγγελμα «αντιστασιακούς» βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δηλώνουν ότι εάν συμμετείχαν στο Α΄ θερινό τμήμα της Βουλής θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ. Εφόσον συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές η διαδικασία προβλέπει σύμφωνα άρθρο 116 του κανονισμού της Βουλής «1. H πρόταση των δύo πέμπτων (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών με την oπoία ζητείται σύμφωνα με τo άρθρo 44 παρ. 2 εδ. β΄ τoυ Συντάγματoς η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νoμoσχέδιo πoυ ρυθμίζει σoβαρό κoινωνικό ζήτημα κατατίθεται στη Boυλή, τυπώνεται και διανέμεται στoυς Boυλευτές και εγγράφεται κατά πρoτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.
2. H πρόταση πρέπει να αναφέρει τo συγκεκριμένο νoμoσχέδιo για τo oπoίo ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς.
3. H συζήτηση της πρότασης διεξάγεται με ανάλoγη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 95 έως 100 και oλoκληρώνεται μέσα σε τρεις συνεδριάσεις.
4. H ψηφoφoρία για την απoδoχή ή μη της πρότασης είναι oνoμαστική.
5. H πρόταση εγκρίνεται με την πλειoψηφία των τριών πέμπτων (3/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών (180) .
6. H απόφαση της Boυλής πoυ δέχεται την πρόταση βoυλευτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πρέπει να περιέχει με σαφήνεια τo ερώτημα ή τα ερωτήματα πoυ θα τεθούν στo λαό και να αναφέρει την πρoθεσμία μέσα στην oπoία θα γίνει η πρoκήρυξη τoυ δημoψηφίσματoς.
7. H παράγραφoς 6 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ εφαρμόζεται και για την απόφαση της Boυλής πoυ αναφέρεται στo παρόν άρθρo.
8. H πρoκήρυξη τoυ δημoψηφίσματoς γίνεται με πρoεδρικό διάταγμα πoυ πρoσυπoγράφεται από τoν Πρόεδρo της Boυλής».
Πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές με κοινό τους κείμενο εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πώληση της ΔΕΗ ζητώντας, παράλληλα, την απόσυρση του νομοσχεδίου ως «απαράδεκτου και εγκληματικού για την κοινωνία και τη χώρα».
Οι Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Καπερνάρος που προέρχονται από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΑΝΕΛ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ψεύδεται.
Ωστόσο απώτερος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο να καταφέρει να συγκεντρώσει τις 120 υπογραφές, αλλά να σχηματίσει από τώρα μέτωπο για το μπλοκάρισμα της προεδρικής εκλογής χωρίς να χρειάζεται να στηριχθεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές βγαίνει κερδισμένος, καθώς αν το ΚΚΕ επιμείνει στην στάση του να μην υπογράψει εκτίθεται, αφού σε μια φάση που η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο, το ΚΚΕ επιλέγει να δώσει ανάσες στο Μαξίμου.
Όπως μάλιστα εκτιμάται από έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, το ΚΚΕ κινδυνεύει να απολέσει οποία εκλογικά οφέλη κέρδισε στις ευρωεκλογές, ακόμη και να βρεθεί κάτω από το 4,5% που έλαβε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.
Πάντως η αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία του Μαξίμου ότι θα τελικώς θα βρεθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές, εξανεμίζεται μέρα με τη μέρα και ήδη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μελετούν ποια ημερομηνία το φθινόπωρο είναι προσφορότερη για την προσφυγή στις κάλπες.
Το μέτωπο των «121» που απαιτείται για το μπλοκάρισμα της προεδρικής εκλογής φαίνεται διαμορφωμένο ενώ αν προστεθούν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι ψήφοι θα ξεπεράσουν αρκετά τον παραπάνω αριθμό. Σε αυτό το μέτωπο υπολογίζονται 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 10 από τους 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ 10 καθώς οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης ήδη έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις αποφάσεις του Φώτη Κουβέλη.
Από την ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών δεν πρόκειται να ψηφίσουν οι Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Νίκος Νικολόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ ερωτηματικό είναι η στάση του Βασίλη Καπερνάρου.
Μαζί πάντως με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ οι αριθμός των βουλευτών αυξάνεται στους 142.


nez


3 σχόλια:

  1. Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας οι ανθέλληνες?
    Γιατί ‘’χαρίζουν’’ Αντώνης και Βαγγέλης, ΟΠΑΠ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΑΣΤΕΡΑ και τόσα άλλα μεγάλα ονόματα που άφηναν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη, και τα εκχωρούν σε ‘’προστάτες’’ τους αντί πινακίου φακής? Γιατί ΧΑΡΙΖΟΥΝ τα πρόστιμα της ασύδοτης παρανομίας των κολλητών ανθελλήνων?? 1,2 Δις ΧΑΡΙΣΕ ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης, σε Λάτση και Βαρδινογιάννη, από πρόστιμα που είχε επιβάλει ο Παπακωνσταντίνου το 2010 ! Να γιατί φαίνεται ότι ‘’δεν τους έκανε’’ ο Παπακωνσταντίνου σαν υπουργός Οικονομίας, αφού έβαζε πρόστιμα και στον..εθνικό ευεργέτη του 6ου Αμερικανικού στόλου. Λαθραία καύσιμα ακούμε, κι όταν το κράτος τους ‘’έπιασε στα πράσα’’ ήρθε ο Αντώνης και ΧΑΡΙΣΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ !!!
    Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης!
    Τον διώξαμε γιατί μας είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ ! και φέραμε στη θέση του ότι το χειρότερο θα μπορούσε να μας τύχει. Δύο απόκληρους της κοινωνικής ευαισθησίας , δύο αδίστακτους βρικόλακες της εξουσίας, δύο προικοθήρες της παρανομίας, δύο εμπόρους πατριδοκαπηλίας.
    Και σήμερα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και άλλο λάθος? Θα φέρουμε στην εξουσία τις ‘’ ΡΟΖ ΟΡΔΕΣ’’ του Τσίπρα και των Τσιπρέων που μαζί με τους Σαμαρά , Βενιζέλο και τα άλλα πολιτικά ζιζάνια και υπόλοιπα, κατέστρεψαν ότι είχε αφήσει ο Καραμανλής? Τι έμεινε πλέον από την παραγωγική μας μηχανή? Πως θα αναστήσουμε τη νεκρή έως και ανύπαρκτη πλέον, υποδομή? Τι θα βρούνε τα παιδιά μας και πως θα ζήσουν οι επόμενες γενιές?
    Εμείς σαν κράτος πως θα ζήσουμε ? Με τι πόρους? Σε ποια χώρα? Τι θα παράγουμε για να ξεπληρώσουμε το χρέος του Καραμανλή ,που ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ διπλασίασε σε πέντε χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά (Από 178 δις. Σε 300 δις).Θα πυροβολήσουμε ΞΑΝΑ τα πόδια μας και τα παιδιά μας????
    ΝΑ !!! Γιατί σήμερα μας πίνουν το αίμα! Τελικά μήπως μας αρέσει ο μαζοχισμός??? Μήπως ‘’πλαδαριάσαμε’’ επικίνδυνα σαν έθνος? Μήπως πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας? Μήπως πρέπει να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον Γιώργο, να σώσουμε τα παιδιά μας??


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?
    Γράφει ο Ν Βράχος.
    Σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι από το 2006, είχαν αρχίσει να πιέζουν τον Καραμανλή, για αλλαγή πορείας, εφαρμογή ΝΕΩΝ μέτρων, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που οδηγούσε στη χρεοκοπία. Αν λοιπόν δεν προσφεύγαμε στο μνημόνιο και οι δανειστές μας , όπως ΗΔΗ είχε γίνει από τον Αύγουστο του 2009, δεν μας δάνειζαν, όπως και έγινε, θα είχαμε πτωχεύσει ναι ΄η, όχι;
    Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να μας σώσει, αφού ΗΔΗ το ετήσιο πρωτογενές έλλειμμα ξεπερνούσε τα 35 ΔΙΣ ευρώ ???
    Εξ άλλου ο Παπανδρέου, πανέξυπνα και με πλήρη γνώση των υποχρεώσεων της Ευρώπης, ΔΕΝ προσέφυγε στο ΔΝΤ! αλλά στη ΕΚΤ, και απαίτησε την εφαρμογή του προγράμματος κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν ζήτησε χρήματα! Πολιτική συμπαράσταση και συμπαράταξη ζήτησε , για να μη γίνουμε βορά των κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Δυστυχώς όμως, η Ευρώπη δεν ήταν ακόμη έτοιμη να λειτουργήσει, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα, που είχαν πολλές χώρες και που σίγουρα κάποια μέρα θα ερχόταν στην επιφάνεια.
    Αυτή είναι η ιδανική-τυπική πλευρά του νομίσματος.
    Η άλλη όμως, που φαίνεται να συγκεντρώνει και τις περισσότερες απόψεις, ήταν και είναι το γεγονός ,ότι κάποια κράτη και κάποιες μεγάλες τραπεζικές ενώσεις, ‘’έπαιξαν τα ρέστα τους’’ στο θέμα των οικονομικών προβλημάτων χωρών, που επί χρόνια ζούσαν με δανεικά. Αλλά πώς να αντιδράσει κανείς, αφού οι πρώτοι τοκογλύφοι και κερδοσκόποι ήταν οι ίδιοι οι Γερμανογάλλοι και λοιποί …αιρετοί φασιστοδημοκράτες???
    Πόσες χώρες, με πολύ πιο ανθηρή οικονομία και ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρέη , προσέφυγαν ΜΕΤΑ από μας στο ΔΝΤ???
    Και θα πεί κάποιος με επιδερμική αντίληψη: «Και τότε τι χρειαζόμαστε την Ευρώπη??}}
    Είναι μια εύκολη ερώτηση που μπορεί να γίνει από πολλούς , αλλά μια ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για όσους ξέρουν την σκληρή πραγματικότητα. Είναι η προδιαγεγραμμένη μοίρα των αδυνάτων, όταν επιδεικνύουν την αδυναμία τους, αδιαφορώντας για το αύριο εξιδανικεύοντας το παρόν που ‘’βολεύει’’ την κατάσταση, και μεταφέρει σαν κινούμενη κορδέλα τα βάρη σε άλλους. Η Ευρώπη είναι ο στίβος του ανταγωνισμού αλλά και του συναγωνισμού των πρωταθλητών, των αθλητών και των κομπάρσων.
    Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα, ο ύποπτος και βρώμικος τουλάχιστον, ρόλος των κρατούντων τα νήματα της Ευρώπης, Γερμανών. Επιβεβαιώνεται έτσι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, που από το 1992 μιλούσε για {{ Γερμανική Ευρώπη ή , Ευρωπαϊκή Γερμανία}}
    Μόνοι μας, γίναμε θύματα, ή μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού???
    Σε αυτή και για αυτή τη ‘’μεσοβέζικη’’ κατάσταση, που φέρουμε ευθύνη όλοι, τι θα μπορούσε να γίνει; Ποια είναι ή όση ‘’αλήθεια’’ μας αφήνουν να δούμε??
    Μέχρι το 2004,
    ο δανεισμός της χώρας, για να καλύψει τα ελλείμματα και να αναδιαπραγματευτεί τα προηγούμενα χρέη, ήταν εφικτός, αφού το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ έλλειμμα κυμαινόταν σε επίπεδα γύρω από τη γραμμή εθνικού συναγερμού. Τα γεγονότα και τα οικονομικά προβλήματα που εξογκώθηκαν και πέρασαν τα όρια συναγερμού, προκαλούν ερωτηματικά σε κάθε ένα από μας, που έχει διάθεση και θέληση να πλησιάσει την αλήθεια.
    Υπήρξε αδράνεια και αμέλεια από τον τότε πρωθυπουργό; Υπήρχαν κενόδοξοι σύμβουλοι δίπλα του που εκμεταλλεύτηκαν αυτήν του την ’’ανημπόρια’’ να αποκομίσουν κέρδη και να εγγράψουν υποθήκες για την μετά Καραμανλή εποχή; Τι ακριβώς μεσολάβησε και σήμερα αποτελεί το κόκκινο πανί κάθε λογικά σκεπτόμενου Έλληνα??
    Υπήρχαν υποψήφιοι ‘’γαμπροί της εξουσίας’’, αδίστακτοι, αιμοβόροι, κενόδοξοι, αλαζόνες και..σαβουρο γα@@@ δες, που κάθε τους κίνηση, αντί να είναι πολιτική και εθνική ήταν ιδιοτελής και πολιτικάντικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα, όταν τα μισά υπουργεία τα κατέχει ένας ..Πάκης , και τα υπόλοιπα ένας …Εφραίμ ή ένας στρατηγός άνεμος με τόσες ασύμμετρες απειλές ??
      Αλήθεια,
      που ήταν ο διαπρεπής οικονομολόγος κύριος Σαμαράς, που δεν μίλησε, αφού ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ!!! και μέσα στα πράγματα ήταν και ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 και όλες οι λοιπές μεθοδεύσεις ????
      Τα οικονομικά στοιχεία, είναι τρομακτικά και φανερώνουν όλο το μεγαλείο του Νερωνισμού, και του νεποτισμού που επί έξι χρόνια ξερίζωνε τα καρποφόρα δένδρα και φύτευε ..τσουκνίδες διαπλοκής. Κάθε γωνιά και αρπακτικό , κάθε πλατεία κι ένας εν δυνάμει ψηφοφόρος του ..Πάκη !!!
      Ένα έλλειμμα 15% αποτελούσε, πλέον το Έβερεστ του κάθε αδύναμου Έλληνα, που έπρεπε να το διαβεί ..ξυπόλητος και με κοντομάνικο πουκάμισο. Ένα έλλειμμα που τόσους μήνες αποτελούσε το ΜΕΓΑ εμπόδιο για όσους άνδρες Νεοδημοκράτες πολιτικούς υπάρχουν, να αποδείξουν πως είναι και Έλληνες και άντρες !!! Κρίμα που υπάρχουν τόσοι ελάχιστοι !!!!
      Ποιος θα έχει τη δύναμη και τη θέληση, να βάλλει για λίγο τον εαυτόν του στη θέση του τότε Έλληνα πρωθυπουργού, που με τον αέρα του 43%, αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα ψηφίζοντας εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόταν η χώρα, για να μη ξαναβυθιστεί το κράτος στο βούρκο της ανυποληψίας και της επαιτείας.
      Καταγγέλλουμε και κατηγορούμε τον Παπανδρέου γιατί μας έσωσε;
      Τόση αχαριστία, αναντρία και τόση τρέλα; Τόση πληρωμένη παραπληροφόρηση?

      Διαγραφή