Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Βιάζονται να τα…ξεπουλήσουν όλα-Τι έγινε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

   samaras-venizelosΒιάζονται να τα δώσουν όλα. Η πίεση της τρόικας περνά πλέον στα ασημικά της Ελλάδας μια και γνωρίζουν ότι δύσκολα θα βρούν ξανά κυβέρνηση ενδοτική στις απαιτήσεις τους. Αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκαν για 2,5 ώρες στο Μαξίμου Σαμαράς-Βενιζέλος  -Χαρδούβελης  σε σύσκεψη με

 τη συμμετοχή του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρου και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Γ.Εμίρη.
 Ο κ. Χαρδούβελης μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά
τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και επί τα χείρω αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι: «πώς θα μας βοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις- για τις οποίες οι απόψεις μας συγκλίνουν με αυτές της τρόικας- και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων».

Σε ό,τι αφορά την τρίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, «έγινε μια εποικοδομητική κουβέντα, πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους Τόμσεν, Κοστέλο και Μαζούχ».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξετάζουν «κωδικό προς κωδικό» τα μεγέθη του προϋπολογισμού και την προβολή τους στα επόμενα χρόνια, με βάση και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να δηλώνει ότι το ζήτημα είναι «το πώς θα μπορέσει ο παλιός φαύλος κύκλος να μετατραπεί σε έναν ενάρετο κύκλο, γεγονός που θα βοηθήσει σε όλους τους τομείς».

Σημειώνεται, ότι στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη αργά το απόγευμα και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συζήτησε με τα μέλη της τρόικας το ζήτημα των αξιολογήσεων και το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας για την επαγγελματική εκπαίδευση και μαθητεία.


Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμμένος : ‘’Ένα υπουργείο και για μένα ρε γαμώτο".


Πατήστε για μεγέθυνση
Ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι κάνει ο Πάνος Καμμένος προς την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μαζί με το φάκελο των επτά προτάσεων του που παρέδωσε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, του έδωσε και μια ακόμη «εναλλακτική» η οποία αναφέρει ότι εάν υπάρξει προς την πλευρά του η διαβεβαίωση ότι η χώρα βρίσκεται «προ εθνικού κινδύνου», δηλαδή άμεση πτώχευση ή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, τότε είναι διατεθειμένος να στηρίζει ή να παράσχει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή την περίπτωση οι όροι που θέτει είναι να δοθούν σε «δικά» του στελέχη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και δύο θέσεις Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Πάνο Καμμένο προκειμένου να επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
Δεν μπορούσαν να ‘’ξεπουλήσουν’’ και τον ανέτρεψαν

Η είδηση της ημέρας ή ακριβέστερα της μεταπολίτευσης:

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε το 2011 από ξένο παράγοντα σε συνεργασία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Στα ελληνικά, οι συνεργάτες αυτού του είδους ονομάζονται χαφιέδες. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε αντίστοιχα η πρωθυπουργία της χώρας και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ...Η χούντα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Οι τίτλοι στα ελληνικά ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με κυριότερο τον «διορισμό» Παπαδήμου ως πρωθυπουργού από τον Μπαρόζο ή τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανατραπεί ο Παπανδρέου.

Ο ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ‘’ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ’’ ΜΠΑΡΟΖΟ

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνιόταν ΕΠΙΜΟΝΑ να ξεπουλήσει την Ελλάδα, όπως κάνουν σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος, χωρίς κανένα ενδοιασμό χωρίς καμιά ενοχή.

Όμως αυτό το γεγονός, ανέτρεπε τα Ελληνοβόρα σχέδιά τους, ώστε ντόπιοι και ξένοι νταβατζήδες να βλέπουν καθυστέρηση και κίνδυνο δημοψηφίσματος.

Έτσι ανέθεσαν στον ‘’χειροκίνητο’’ εγκέφαλο Μπαρόζο να θέσει σε εφαρμογή, το σχέδιο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , το οποίο ‘’φαίνεται’’ είχαν αποδεχθεί και προετοιμάσει..

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Το 2011, Σαμαράς ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Τσίπρας και λοιποί, ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα, ώστε να αποτύχει το σχέδιο Παπανδρέου, που με επιτυχία πρωτοφανή σε ΠΑΓΚΟΜΙΟ επίπεδο το 2010 , οδηγούσε την Ελλάδα στην σωτηρία και την αποκλιμάκωση της οικονομικής χρεοκοπίας που την είχε οδηγήσει η Κυβέρνηση Καραμανλή.

Το μήνυμα του ΜΠΑΡΟΖΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ήταν σαφές και καθοριστικό: ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παπανδρέου με κάθε τρόπο.
Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, ανέλαβαν την εκτέλεση του σχεδίου, ο καθένας σύμφωνα με τις επιθυμίες του και τις επιδιώξεις του.