Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μπαίνουν από παντου: 103 λάθρο μάζεψε το Λιμενικό σε Σάμο και Αγαθονήσι

Μπαίνουν από παντου: 103 λάθρο μάζεψε το Λιμενικό σε Σάμο και ΑγαθονήσιΔεν έχουν αφήσει γωνιά για γωνιά της Ελλάδας από την οποία δεν έχουν μπει οι λαθρομετανάστες! Το Λιμενικό κάνει ό,τι μπορεί, αλλά είναι αδύνατον να καταφέρει να τους μαζέψει όλους, παρότι ο αριθμός των συλληφθέντων καθημερινά ολοένα και μεγαλώνει. «Συγχαρητήρια» σε όσους κατάντησαν έτσι τα σύνορά μας…
Στη Σάμο Ι
Σαράντα τέσσερις (44) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διεσώθησαν από στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Σάμου.
Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων. Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού σκάφους, περισυνέλεξε με ασφάλεια τους ανωτέρω και τους μετέφερε στο λιμάνι Βαθέως Σάμου, όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.
Στη Σάμο ΙΙ
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) παράνομων μεταναστών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε βόρεια του ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.
Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά τους στο λιμάνι Βαθέως Σάμου, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Στο Αγαθονήσι
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) παράνομων μεταναστών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε βορειοανατολικά της ν. Αγαθονησίου πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Οι ανωτέρω, στη θέα του πλωτού περιπολικού, κατέστρεψαν τη λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα.
Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των μεταναστών και τη μεταφορά τους στο λιμένα Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: