Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ετοιμάζουν «πανηγύρι» δήθεν εκδίωξης της τρόικας

Στόχος του Μαξίμου να εξαφανίσει τις λέξεις: Τρόικα, Μνημόνιο, ΔΝΤ

Η φιέστα της δήθεν απομάκρυνσης της τροίκας αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου λίγες ημέρες πριν από την ΔΕΘ και κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα
γίνει με διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 3 του Σεπτέμβρη, ημερομηνία που συμπίπτει με την επέτειο της μετάβασης από την απόλυτη στη Συνταγματική Μοναρχία.
Θα επιχειρήσει δηλαδή ο πρωθυπουργός – με την μέθοδο του παραλληλισμού –  να συνδέσει σημειολογικά την 3η του Σεπτέμβρη του 1843 όπου οι Έλληνες επαναστάτησαν και ζήτησαν Σύνταγμα από τον βασιλιά Όθωνα, με τα σημερινα τεκταινόμενα. Σε αυτό το σημείο ο κ. Σαμαράς θα συνδέσει και την περίφημη έκφρασή του: «Εγώ σκίζω κάθε μέρα μνημόνια, και τα σκίζω σελίδα – σελίδα τα τελευταία τρία χρόνια».

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μιλήσει για σκίσιμο των μνημονίων και για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολα;ίου με τον λαό εμπνεόμενος και από την 3η του Σεπτέμβρη της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ.

Θα χρησιμοποιήσει αυτούς τους παραλληλισμούς αφού όπως τον έπεισαν οι σύμβουλοί του αυτός είναι ο μοναδιός τρόπος να «χτυπήσει» στο θυμικό και στην καρδιά των Ελλήνων.

Επί της ουσίας όμως επειδή ο ελληνικός λαός έχει πάψει πλέον να «τρώει» κουτόχορτο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως το όλο επικοινωνιακό εγχείρημα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου θα ξεφουσκώσει πριν καν ξεκινήσει.

Το σχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Βερολίνο προκειμένου να αποσβέσουν την οργή του κόσμου είναι το ακόλουθο και στηρίζεται εξολοκλήρου στις βασικές αρχές της «ψυχολογίας της μάζας»:

1. Εξαφανίζουμε από την καθημερινότητα τις λέξεις Τρόικα, ΔΝΤ και Μνημόνιο.

2. «Διώχνουμε» δήθεν την τρόικα, τους υπαλλήλους με τα βαλιτσάκια που πηγαινοέρχονται δηλαδή, αλλά ο μηχανισμός παραμένει. Άλλωστε και «οι πέτρες» γνωρίζουν ότι σε όλα τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκατασταθεί δεκάδες ξένοι τεχνοκράτες (ομάδες task force) οι οποίοι κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα δημοσιονομικά, τα σχέδια νόμων και τα αρχεία των υπουργείων. Όλοι αυτοί θα παραμείνουν κρυμμένοι στα υπόγεια των υπουργείων μακριά από τα βλέμματα του λαού.

3. Άρα, διώχνουμε μόνον τον Τόμσεν και την παρέα του και φτιάχνουμε μια νέα ομάδα επαφής με ελάχιστες επισκέψεις (οι περισσότερες συζητήσεις θα γίνονται με τηλεδιασκέψεις) και ταυτόχρονα της αλλάζουμε όνομα από «Τρόικα» σε «Διαρκή Συμβουλευτική Επιτροπή».

4. Παίρνουμε και νέο πακέτο διάσωσης, κοινώς νέα δανεικά, υπογράφουμε νέα μνημόνια αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο (Μνημόνιο) που έχει αρνητική επίδραση στη μάζα. Χρησιμοποιούμε για παράδειγμα τον όρο: «Μεμοράντουμ Ανάπτυξης» που είναι και εύηχο.

5. Έτσι με τους παραπάνω τρόπους σκοτώνουμε τον «δράκο» του παραμυθιού και μπαίνουμε καβάλα στ’ άλογο θριαμβευτές πρόσω ολοταχώς για τις επόμενες εκλογές.

6. Μικρή υποσημείωση: Δεν ξεχνάμε να υποσχεθούμε και μερικά ψίχουλα προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Μόνο που αυτό το παραμύθι δυστυχώς δεν θα τελειώσει με τη φράση: «…και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

http://papaioannou-giannis.net/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μόνο σχεδόν, ο αποτυχημένος Καραμανλής
Γράφει ο Ν βράχος
απουσιάζει από την προηγούμενη ’’επιτυχημένη’’ ΔΙΚΗ ΤΟΥ(;) κυβέρνηση που διέλυσε την Ελλάδα και οδήγησε πολλούς Έλληνες στη νέα ‘’ εξορία’’, στη δυστυχία και στο θάνατο.
{{ Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης, Χατζηδάκης, Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, και τόσοι ακόμη… δημιουργούν την εντύπωση ότι από την κυβέρνηση Καραμανλή , την κυβέρνηση του εθνικού εγκλήματος της οικονομικής χρεοκοπίας, ο μόνος απών … αποτυχημένος ήταν ο Καραμανλής???]]]
Δηλαδή σήμερα μας κυβερνούν οι πρώην ‘’επιτυχημένοι’’ υπουργοί του Καραμανλή, του ανθρώπου που κουβαλάει μια ζωή μαζί του την αναισθησία, του πολιτικού που θα έπρεπε οι τύψεις να τον είχαν ,τουλάχιστον τρελάνει, ή να έχει εξαφανισθεί από το πολιτικό προσκήνιο, αφού η αυτοκτονία προκαλείται από αγανάκτηση, κατάθλιψη και απόγνωση.
Μας απέκρυψαν επί δύο χρόνια την ΑΘΛΙΑ οικονομική κατάσταση που παρέδωσε λιποτακτώντας, ο ευτραφής και ατάλαντος μεγαλοκληρονόμος της δεξιάς και των ..συνεπακόλουθων. Δεν ξέρουν τι ‘’έχουν’’ και το πιο πρόστυχο είναι ότι παρουσιάζονται σαν να συμπάσχουν ,συνυποφέρουν και αυτοί μαζί μας.
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως γίνεται και με την συνεργασία Σαμαρά –Μιχαλολιάκου.
Που να αντιληφθεί ο λαός μας το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Τον έχουν μπερδέψει τόσο πολύ, ώστε τον τύφλωσαν να ψηφίσει τους φασίστες της χρυσής αυλής , για να τον σώσουν!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να σε ψηφίσουμε κ Τσίπρα?
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζητά να τον ψηφίσουμε, να τον εμπιστευθούμε. Όμως απλά τον ρωτάμε και περιμένουμε ίσως να απαντήσει:
Γιατί να σε ψηφίσουμε κ. Τσίπρα?
Ξέρουμε τι θα περιμένουμε από σένα και τις λαιστρυγόνες σου?
Ποιο είναι το πρόγραμμά σου, πάνω στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε? Έχεις βρεί εναλλακτική πηγή και τρόπο χρηματοδότησης, ώστε να μειώσουμε ΄η και να εξαφανίσουμε το χρέος? Αν έχεις πες μας.
Τι σκοπεύεις να κάνεις με τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ?
Υπάρχει κάποιος τρόπος, μαγικός ή μη, που θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργηθούν βιομηχανίες, θα βγάλουν κέρδη, θα πληρώσουν εφορία, θα πληρώσουν ΦΠΑ, και θα προσλάβουν όλους αυτούς τους άνεργους που τους υπόσχεσαι εργασία, όπως υποσχόταν κι ο Σαμαράς, ότι σε ΤΡΙΑ χρόνια θα είχε κλείσει το κεφάλαιο ανεργία και θα είχε κάνει και πεντακόσιες (500.000) χιλάδες ΝΕΕΣ προσλήψεις εργαζομένων.
Κύριε Τσίπρα, λυπάμαι που το γράφω, αλλά από πολιτική έχεις ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!! Τόλμησες να μας προσβάλλεις και να μας προκαλέσεις τόσο άθλια και τόσο ΗΛΙΘΙΑ με την παρουσία σου και μόνο δίπλα στον Καμμένο?
Και έχεις έστω και παραμικρή ελπίδα κατά νου ή πιθανότητα, ότι θα βρεθεί κάποιος σοβαρός οικογενειάρχης, επαγγελματίας, υπάλληλος, πολύ δε περισσότερο κάποιος ιδεολόγος ότι θα σε ψηφίσει?
Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και ζητάς την ψήφο μας?
Σε ποιούς ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και τι τους υπόσχεσαι?
Σε ποιους Ευρωπαίους συμμάχους απευθύνεσαι και τι τους υπόσχεσαι ότι θα κάνεις?
Κύριε Τσίπρα,
Πιστεύω ακράδαντα, ότι ήσουν για όσο καιρό θα παραμείνεις στην ηγεσία του Σύριζα, η πιο ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για τον Σαμαρά και την επάρατη δεξιά που τον έφερε στην εξουσία.
Και το τελευταίο: ‘’Τόλμησες’’ βρέ ασχημονούντα νεανία, να ποδηγετήσεις την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?
‘’ Τόλμησες’’ να μιλήσεις για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! για το Γιώργο Παπανδρέου και έγινες η γαϊδουροουρά του Καμμένου?
Και ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης και προοπτικής? Για ποιον, για σένα, τον Παπαδημούλη, το Λαφαζάνη, ή για την Ζωή ‘’εν τάφω’’ ?.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ 43%

Κοινό στοιχείο η λάσπη,
κοινός τόπος η ΧΑΒΟΥΖΑ. Απώτερος στόχος η δια παντός τρόπου , κατάληψη της εξουσίας με την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.
Τρία χρόνια, αφανείς εταίροι και συναγωνιστές Αντώνης ,Βαγγέλης και οι Πάνος και ο Αλέξης πυρπόλησαν την Ελλάδα έχοντας την συμπαράταξη των μαυροφόρων δολοφόνων της νύχτας.
Τρία χρόνια, ζύμωσαν και ζυμώθηκαν στη Λάσπη της μαύρης προπαγάνδας, της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης, της συνωμοσίας και άφησαν την σφραγίδα τους σε όλα σχεδόν τα οικονομικά μεγέθη της πατρίδας μας. Μικροί, μεσαίοι, οικογένειες αδύναμες, συνταξιούχοι υπέστησαν τη φθορά της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ρίξουμε τον Πρωθυπουργό του 43% με αφορμή το δημοψήφισμα, για να αναλάβει ο εφιάλτης συνεχιστής του 1992 με το σημερινό 18%.
Φτάσαμε στο σημείο να ζητάνε οι λασπολόγοι της ντροπής και της αθλιότητας, να ‘’καθίσουν στο σκαμνί’’ τον Πρωθυπουργό που μας έσωσε και δεν χρεοκοπήσαμε.
Λασπολόγησαν και λασπολογούν ασύστολα οι παράνομοι επιβήτορες της εξουσίας, αφού ‘΄κατάφεραν’’ να πετύχουν το σκοπό τους.
Σήμερα αποκαλύπτεται ΠΛΗΡΩΣ, ότι ο πόλεμος, η λάσπη, η άρνηση και ο μηδενισμός των πάντων, ήταν εκτέλεση ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ για την ανατροπή του πρωθυπουργού του 43% , ώστε ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΠΑΡΟΖΟ και άλλων, να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης, πρόεδρος του Πασοκ ο Βενιζέλος και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του Σύριζα με το 3%.
Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,
ακολουθώντας την πάγια τακτική του αριστερού λαϊκισμού που τους καθιέρωσε ως κόμμα διαμαρτυρίας, επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου επικίνδυνη ρητορική καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα. Ταυτόχρονα, κλείνει το μάτι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική ενέργεια προκαλεί θόρυβο και φαντάζει στα μάτια του λαού ως αντιστασιακή – πατριωτική πράξη. Έτσι αφού πυρπόλησαν καταστήματα και ανθρώπινες ψυχές, αφού ψευδολόγησαν ασύστολα και εκβιαστικά ,σήμερα παρουσιάζονται με πολιτική παρθενορραφή . Σήμερα, οι ψευτοπροστάτες της φτωχολογιάς, έγιναν επιβήτορες και ‘’πατριώτες δημοκράτες’’

Από τη άλλη ο Πάνος του Τέρενς, ενισχυόμενος από την βουλευτική και οικονομική ασυλία, πιστεύει πώς θα γίνει πολιτικός. Έλπίζει να τον ‘’πάρουν στα σοβαρά’’ και να ξεχάσουν τι πολιτικό φελλός είναι. Ελπίζει και ονειρεύεται να γίνει χαλίφης του Αλέξη σουλτάνου.