Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Τα Μνημόνια καταργούν τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ελληνικού Λαού»

Πλαίσιο κειμένου:  Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και το διεθνές κεκτημένο δεν ισχύουν για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Μνημονίου. Αυτά τα εξωφρενικά δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κος Κατάινεν,  απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία
 ανέφεραν «ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ, υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών αλλά και από το Χάρτη των Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε.».

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος στην απάντησή του κάνει απολύτως σαφές ότι στη Χώρα μας  «δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα όσο χρόνο διαρκεί η εφαρμογή των Μνημονίων και αυτό γιατί όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των Μνημονιακών Κυβερνήσεων και των δανειστών δεν συνιστούν Ενωσιακό Δίκαιο. Επομένως εναπόκειται στην Ελλάδα να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Ο τρόπος βέβαια με τον οποίον η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και οι δύο προηγούμενες των Παπανδρέου και Παπαδήμου, προστάτευσαν και εξακολουθούν να προστατεύουν τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων είναι ευδιάκριτος… Οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, οι κάτοικοι των Σκουριών και όσοι άλλοι αντιδρούν στην εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας, της ολοσχερούς κατάργησης του κοινωνικού κράτους και του εργατικού δικαίου, καθώς και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας το γνωρίζουν πολύ καλά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε καιρός φίλε αγανακτισμένε που δεν έχω νέα σου
έπαψα πια να σε βλέπω στους δρόμους και στις πλατείες,

να φωνάζεις συνθήματα κατά του συστήματος,

να αποκαλείς τους πολιτικούς προδότες της πατρίδας,

να θέλεις να κάψεις το μπουρδέλο τη βουλή,

να στήνεις κρεμάλες στο σύνταγμα

να πετάς αυγά, γιαούρτια, πέτρες,

να ξηλώνεις πλακάκια, να καις παγκάκια, να σπας βιτρίνες,

να κάνεις συντονισμένες πορείες με τους Ισπανούς, τους Ιταλούς,

να ξημεροβραδιάζεσαι στ' αντίσκηνα μιλώντας για άμεση δημοκρατία,

να ορκίζεσαι στα παιδιά σου ότι θα δώσεις τον αγώνα μέχρι το τέλος...


Αλήθεια, τι συνέβη φίλε αγανακτισμένε και πια δε συναντιόμαστε;

Βρήκες δουλειά και χάθηκες;

σου αύξησαν το μισθό και κάλμαρες;

σου 'φεραν πίσω το δώρο χριστουγέννων;

επέστρεψαν τις περικοπές απ' τη σύνταξη της γιαγιάς;

έριξαν τις τιμές και ζεις άνετα με 400 ευρώ;

Κατευθυνόμενος είσαι, φίλε αγανακτισμένε,

μέρος του συστήματος και συ, άθελά σου,

σ' έβγαλαν στο δρόμο να ρίξεις μια πολιτική,

σε γύρισαν στο σπίτι νικητή,

μα η πολιτική δεν είναι ίδια, είναι πολύ χειρότερη.

Αναρωτήθηκες φίλε αγανακτισμένε τίνος τα συμφέροντα υπηρέτησες;

σκέφτηκες διόλου πως έγινες λύση και πρόβλημα ταυτόχρονα;

κατάλαβες ποιος ήταν ο στόχος;

ναι, φίλε αγανακτισμένε, όπως λέει και η αγαπημένη σου Κατερίνα,

στο μυαλό είναι ο στόχος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να σε ψηφίσουμε κ Τσίπρα?
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζητά να τον ψηφίσουμε, να τον εμπιστευθούμε. Όμως απλά τον ρωτάμε και περιμένουμε ίσως να απαντήσει:
Γιατί να σε ψηφίσουμε κ. Τσίπρα?
Ξέρουμε τι θα περιμένουμε από σένα και τις λαιστρυγόνες σου?
Ποιο είναι το πρόγραμμά σου το τελευταίο από τα …χιλιάδες που μας είπες, πάνω στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε? Έχεις βρεί εναλλακτική πηγή και τρόπο χρηματοδότησης, ώστε να μειώσουμε ΄η και να εξαφανίσουμε το χρέος και τα ελλείμματα, να καταργήσουμε τα μνημόνια και αυξήσουμε τους μισθούς, να ξανα προσλάβουμε όλους όσους είχε προσλάβει ο Παυλόπουλος, να ανοίξουν όσες επιχειρήσεις έκλεισαν ? Αν έχεις πες μας.
Τι σκοπεύεις να κάνεις με τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ?
Υπάρχει κάποιος τρόπος, μαγικός ή μη, που θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργηθούν βιομηχανίες, θα βγάλουν κέρδη, θα πληρώσουν εφορία, θα πληρώσουν ΦΠΑ, και θα προσλάβουν όλους αυτούς τους άνεργους που τους υπόσχεσαι εργασία, όπως υποσχόταν κι ο Σαμαράς, ότι σε ΤΡΙΑ χρόνια θα είχε κλείσει το κεφάλαιο ανεργία και θα είχε κάνει και πεντακόσιες (500.000) χιλάδες ΝΕΕΣ προσλήψεις εργαζομένων.
Τελικά δεν μας είπες: ‘’Είχε δίκιο ο Παπανδρέου που μας έσωσε? Είχε δίκιο που αγωνίστηκε ενώ όλοι σας σκάβατε το λάκκο της Ελλάδας. Σωστά ο Παπανδρέου αγωνίστηκε και πέτυχε όλα όσα βλέπουμε σήμερα και αναρωτιόμαστε: ΓΙΑΤΙ κανείς δεν τον βοηθούσε?
Κύριε Τσίπρα, λυπάμαι που το γράφω, αλλά από πολιτική έχεις ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!! Τόλμησες να μας προσβάλλεις και να μας προκαλέσεις τόσο άθλια και τόσο ΗΛΙΘΙΑ με την παρουσία σου και μόνο δίπλα στον Καμμένο?
Και έχεις έστω και παραμικρή ελπίδα κατά νου ή πιθανότητα, ότι θα βρεθεί κάποιος σοβαρός οικογενειάρχης, επαγγελματίας, υπάλληλος, πολύ δε περισσότερο κάποιος ιδεολόγος ότι θα σε ψηφίσει?
Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και ζητάς την ψήφο μας?
Σε ποιούς ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και τι τους υπόσχεσαι?
Σε ποιους Ευρωπαίους συμμάχους απευθύνεσαι και τι τους υπόσχεσαι ότι θα κάνεις?
Κύριε Τσίπρα,
Πιστεύω ακράδαντα, ότι ήσουν για όσο καιρό θα παραμείνεις στην ηγεσία του Σύριζα, η πιο ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για τον Σαμαρά και την επάρατη δεξιά που τον έφερε στην εξουσία.
Και το τελευταίο: ‘’Τόλμησες’’ βρέ ασχημονούντα νεανία, να ποδηγετήσεις την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?
‘’ Τόλμησες’’ να μιλήσεις για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! για το Γιώργο Παπανδρέου και έγινες η γαϊδουροουρά του Καμμένου?
Και ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης και προοπτικής? Για ποιον, για σένα, τον Παπαδημούλη, το Λαφαζάνη, ή για την Ζωή ‘’εν τάφω ’’ ?.....