Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Αριστοτέλης στη σύγχρονη εγκληματολογική σκέψη»

Με μια διάλεξη του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Ε. Ανδρουτσόπουλου, με θέμα «Ο Αριστοτέλης στη σύγχρονη εγκληματολογική σκέψη» το γνωστό «στέκι» προβολής κάθε «νέας φωνής» σε θέματα Πολιτισμού και Τέχνης «Gallerie Δη-μιουργών» (Χελιδονούς 28, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 6251732)  ανοίγει στις 11 το πρωί της Κυριακής, 5 Οκτωβρίου, την αυλαία των δράσεών της για την περίοδο 2014-2015, ευελπι-στώντας να δώσει στο κοινό, για άλλη μια χρονιά, υψηλού επι-πέδου πνευματικές δημιουργίες.

Εξάλλου, η επιλογή του κ. Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος έχει σπουδάσει Δημοσιολογία, Πολιτικές και Νομικές Επιστήμες και έχει ειδικευτεί στην Εγκληματολογία, αλλά κυρίως του θέματος που θα αναπτύξει, είναι δείγματα της επιλογής των θεματικών διαδρομών, τις οποίες η «Gallerie Δημιουργών» έχει προγραμματίσει.
Στην ομιλία του ο συγγραφέας θα εξηγήσει πως μια φράση από τα «Ηθικά Νικομάχεια» του μεγαλύτερου «πανεπιστήμονα» όλων των εποχών αποτελεί την πεμπτουσία των ερευνών της σύγχρονης εγκληματολογικής σκέψης, κάνοντας μια αναδρομή στις ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και βιολογικές έρευνες των τελευταίων χρόνων, οι οποίες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα στοιχεία που σπρώχνουν έναν άνθρωπο, όπως όλοι μας, να πε-ράσει τη διαχωριστική γραμμή του νόμιμου από το παρά-νομο!  

«Ο Αριστοτέλης στη σύγχρονη εγκληματολογική σκέψη» Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο μαθηματικός Πάνος Μπόζος, που θα παρουσιάσει και τον ομιλητή.

Η αγάπη μας για την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Γνώση, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε έναν χώρο με φόντο ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον που στολίζει τον «καμβά» της  Galerie Δημιουργών στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς.
   
Ο χώρος μας είναι ανοιχτός να φιλοξενήσει και να αγκαλιάσει νέους δημιουργούς, νέες ιδέες, καθώς και καταξιωμένες προσωπικότητες  σε όλους τους τομείς, που πλαισιώνουν την διαχρονικότητα της ουσιαστικής σκέψης και δημιουργίας.

 Η Galerie Δημιουργών  είναι ένας μοναδικός χώρος έκφρασης για συνθέτες, λογοτέχνες, ποιητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, σολίστες, γλύπτες, ερμηνευτές, ομιλητές, εκδότες, καθηγητές, εικαστικούς, ζωγράφους, σκηνοθέτες, φωτογράφους αλλά και για επιστήμονες από τους τομείς : της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας, της Νομικής, της Οικονομικής Επιστήμης και της Αρχιτεκτονικής.
Σας περιμένουμε στον Πολυχώρο της Galerie Δημιουργών….. Θα χαρούμε να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να δημιουργήσουμε μαζί


Καλλιτεχνικά υπεύθυνη :Πηγή Λυκούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: