Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Ασυνήθιστες» Ρωσικές πτήσεις ανησυχούν το ΝΑΤΟ

«Ασυνήθιστες» Ρωσικές  πτήσεις ανησυχούν το ΝΑΤΟΑπόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Μια «ασυνήθιστη» άνοδος στο μέγεθος και την κλίμακα που τα ρωσικά αεροσκάφη πετούν σε όλο τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο τις τελευταίες ημέρες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ .
Πολλαπλές ομάδες των ρωσικών στρατιωτικών βομβαρδιστικών και τάνκερ , κάτω από το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων , εντοπίστηκαν και παρακολουθούνται πάνω από τα τμήματα της Βαλτικής Θάλασσας , της Βόρειας Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας , την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι πτήσεις αυτές αποτελούν «ασυνήθιστο επίπεδο εναέριας δραστηριότητας πάνω από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το ΝΑΤΟ .
Προσθήκη στην ανησυχία – κανένα από τα ρωσικά αεροσκάφη δεν  κατατεθεί συνήθη σχέδια πτήσης ή διατηρεί  επαφή μέσω ασυρμάτου με τις πολιτικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας ή χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τους  εν πλω αναμεταδότες τους .
«Αυτό δημιουργεί ένα δυνητικό κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία , καθώς  ο πολιτικός έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορεί να ανιχνεύσει αυτά τα αεροσκάφη ή να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει παρεμβολή με την πολιτική εναέρια κυκλοφορία», δήλωσε το ΝΑΤΟ .
Το ΝΑΤΟ είπε ότι σε μια περίοδο 24 ωρών που έληξε αργά την Τετάρτη , υπήρχαν περισσότερες από 19 περιπτώσεις ρωσικών αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο .
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ , Νορβηγικά F-16 αναχαίτισαν οκτώ ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα . Ενώ ορισμένα αεροσκάφη γύρισαν πίσω προς τη Ρωσία , δύο Tu – 95 βομβαρδιστικά που συνέχισαν την πτήση τους εντοπιστήκαν  και αναχαιτίστηκαν από F-16 στην Πορτογαλία .
Οι αξιωματούχοι έχουν σημειώσει μια σχεδόν σταθερή τάση των ρωσικών στρατιωτικών πτήσεων σε όλο τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Επίσης έχει σημειωθεί προκλητική συμπεριφορά – όπως βούισμα ή ανατροπές – από Ρώσους πιλότους σε συναντήσεις τους με αεροσκάφη του ΝΑΤΟ .
Πηγή: GorgaNews


Δεν υπάρχουν σχόλια: