Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

CNN: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, τι σχεδιάζεται μετά για την Ελλάδα;

CNN: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, τι σχεδιάζεται μετά για την Ελλάδα;Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Το αποτέλεσμα έχει στείλει ένα «φορτίο»ανησυχίας σε όλη την Ευρώπη. Ξαφνικά ο κίνδυνος για την Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξόδου από το ευρώ – έχει αρχίσει να σιγοβράσει ξανά.
Έτσι, ποιο είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα, καθώς και για την Ευρώπη;
1 ) Τραπεζικός πανικός : Ήδη το χρήμα ρέει έξω, και δεν έχει υπάρξει τόσο πολύ που να έρχεται μέσα στη χώρα. Η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση της φορολογικής επιβάρυνσης έχει αποθαρρύνει ορισμένους πολίτες από πληρώνουν τους φόρους τους , και τα έσοδα θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότερα αν οι νέοι ηγέτες τιμήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

2 ) Παράταση για το χρέος : Η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι να εξασφαλίσει παράταση στην τρέχουσα διάσωσης της. Ο χρόνος τρέχει : Η προθεσμία είναι 28 Φεβρουαρίου.
3 ) Αναδιάρθρωση χρέους : Εδώ είναι όπου η μάχη αρχίζει πραγματικά. Η νέα φρουρά της Ελλάδας θέλει τα μέτρα λιτότητας όπως αυξήσεις φόρων και περικοπές των κρατικών δαπανών να αναθεωρηθούν. Ωστόσο, οι διεθνείς δανειστές της χώρας  είναι απίθανο να αμβλύνουν τους όρους του χρέους, χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις .
4 ) Πιθανό Grexit; : Αποσύροντας τις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για την Ελλάδα. Χαμηλή σε κεφάλαια, θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα. Οι ειδικοί λένε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν άμεση είναι απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: