Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Γιατί ο Βενιζέλος τρέμει τον Καμμένο - Δείτε ποια πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται και τα δισεκατομμύρια που έχασε το ελληνικό δημόσιο

Η υπόθεση με την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από εταιρείες γερμανο-αμερικανικών συμφερόντων (HDW, Abu Dhabi Mar, ThyssenKrupp) έχει… πολύ ψωμί!
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αγοράστηκαν και για ένα «κομμάτι ψωμί», αφού το τίμημα της πώλησης ήταν απίστευτα ευτελές για μια τόσο μεγάλη ναυπηγοεπισκευαστική και κατασκευαστική ζώνη. Τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το Νewsbomb.gr θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους!

Ένα από τα πρώτα θέματα που αποφάσισε να ξεδιαλύνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος - για να ξεβρομίσει ο τόπος - είναι το μέγα ζήτημα με τα δισεκατομμύρια που διακινήθηκαν μέσω των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να γίνουν υποβρύχια που είτε έγερναν, είτε δεν παραδόθηκαν ποτέ. Πλην, όμως, οι εργολάβοι πληρώθηκαν. Και πληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού για εργασίες που ποτέ δεν ολοκλήρωσαν.
Κατά περίεργο τρόπο, τόσο το ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκε ως κυβέρνηση όλα αυτά τα κονδύλια, αλλά και η ΝΔ που στη συνέχεια συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, τηρούν σιγή ιχθύος…
Τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού ο Καμμένος είναι αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να πάει μέχρι και σε εξεταστική για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των φρεγατών, αφού τα ποσά με τα οποία ζημιώθηκε το κράτος είναι αστρονομικά! Και τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το Νewsbomb.gr ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για εξεταστική, όπως βεβαιώνουν έγκριτοι νομικοί.
Βεβαίως, δεν είναι μόνο ο Σαμαράς που καλύπτει τον πρώην συγκυβερνήτη του, Βενιζέλο, αλλά και ο - λαλίστατος για άλλα, ανούσια θέματα - Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στη συγκεκριμένη υπόθεση ουσιαστικά συμβάλλει στη συνωμοσία της σιωπής. Έτσι εξηγούνται -προφανώς- και οι «λυσσαλέες» επιθέσεις που εξαπολύουν διαρκώς Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Π. Καμμένος πήγε στο υπουργείο για να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγείου και δεν θα σταματήσει αν δεν φτάσει μέχρι το τέρμα.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες και τις καταθέσεις μαρτύρων – αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού, προκύπτουν θολές διαδικασίες ανάθεσης των εργασιών που εκτελούνταν στα υποβρύχια μέσα στα Ελληνικά Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πλοίαρχος Π.Δ. για τις φρεγάτες τύπου S, στις 19/11/2009 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε στείλει επιστολή με την οποία ουσιαστικά διέταζε να γίνουν πληρωμές των προγραμμάτων για τις φρεγάτες, παρά το γεγονός ότι οι συμβαλλόμενοι δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο, για να μην… διαταραχθούν οι σχέσεις με την ThyssenKroupp.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος παρήγγειλε να γίνει πληρωμή του ποσού των 9.465.042 ευρώ προς την εταιρεία ΕΝΑΕ (Ελληνικά Ναυπηγεία) για αναπροσαρμογή των ποσών της σύμβασης που υπήρχε όσον αφορά στις φρεγάτες, με κάποια – όπως αναφέρεται – μικρή επιφύλαξη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο τότε υπουργός τόνισε ότι αν υπάρχουν οποιεσδήποτε υπερβάσεις σχετικά με το ποσό για τις επισκευές και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, αυτές θα «συμψηφιστούν» ουσιαστικά στο άλλο πρόγραμμα παραλαβής των υποβρυχίων.
Γι΄ αυτές ακριβώς τις ενέργειες, όπως φαίνεται και στα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, υπήρξε αναφορά του πλωτάρχη Γ.Μ. τμηματάρχη του ΓΕΝ, ο οποίος κάνει ξεκάθαρα λόγο για παραλήψεις των οργάνων που κατήρτισαν τη σύμβαση και οι οποίες προκαλούν προβλήματα, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν ασάφειες στον τρόπο κοστολόγησης.
Τα ίδια ακριβώς υποστήριξε και η Αντιπλοίαρχος Α.Μ. που στην κατάθεσή της διευκρίνισε ότι το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ ουδέποτε συνυπολογίστηκε στο πρόγραμμα των υποβρυχίων.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η αιτιολογία της απευθείας ανάθεσης του προγράμματος στα Ελληνικά Ναυπηγεία, ενώ κανείς δεν εξηγεί πώς 5 χρόνια μετά την ανάθεση δεν είχε γίνει καμία απολύτως εργασία και οι εμπλεκόμενες εταιρείες γερμανο-αμερικανικών συμφερόντων πληρωνόντουσαν κανονικά.

Η ΜΕΓΑΛΗ «ΜΑΣΑ» ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Εκεί που πραγματικά έχει χαθεί ο έλεγχος είναι στα προγράμματα των υποβρυχίων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών ΙΙ». Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του παραλογισμού, πρέπει να αναλογιστείτε ότι το κράτος πλήρωνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια που δεν κατασκευάζονταν και τώρα δεν μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματα αυτά!
Στο πλαίσιο του «Αρχιμήδης» αποφασίστηκε αρχικά να παραληφθεί το Παπανικολής και να παραδοθούν άλλα τρία υποβρύχια που βρίσκονταν στον Σκαραμαγκά. Επίσης με το «Ποσειδών ΙΙ» αποφασίστηκε η ολοκλήρωση των εργασιών στο υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ και η παραγγελία δυο νέων υποβρυχίων τύπου 214 αντί του εκσυγχρονισμού δυο υποβρυχίων τύπου 209.
Τα παραπάνω προγράμματα καθυστέρησαν και «πάγωσαν», πλην όμως το ελληνικό δημόσιο είχε πληρώσει στα ΕΝΑΕ τα εξής ποσά: 132,74 εκατ. ευρώ, 115 και 115 εκατ. ευρώ!!!
Το ελληνικό δημόσιο προσέφυγε στα δικαστήρια για να πάρει πίσω τα χρήματα, όμως το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι με νόμο του 2010, το συμβατικό τίμημα για τα προγράμματα Αρχιμήδης και Ποσειδών ΙΙ ανέρχεται στα ποσά: 1,854 δισ. ευρώ για το πρώτο και 1,383 δισ. ευρώ για το δεύτερο!!!
Σε αυτό τον νόμο, τον 3885/2010, προβλέπεται η εξής εξωφρενική διάταξη:
Ακόμα και σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, οι εργολάβοι που πήραν το έργο δεν έχουν την υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν πριν από την καταγγελία!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!
Γιώργος Παπανδρέου: Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ..ΧΡΩΜΑΤΩΝ ..

Είναι πια κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν τους φοροκλέπτες και τους μαυρονταβατζήδες, να πολεμήσουν με όλα τα μέσα, τον πρωθυπουργό του 43% Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η ψήφιση των νόμων με τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τις αλλαγές εκείνες, που θα χρειαζόταν η χώρα, στις γραμμές της διαφάνειας, της ισότιμης φοροδοτικής ικανότητας και του μελλοντικού εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας και απόδοσης, ώστε στο μέλλον να μη ξαναβρεθεί στη σημερινή δύσκολη θέση.
Έτσι λόγου χάρη ψηφίστηκαν νόμοι με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση. που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε για κάθε παράνομη, ανήθικη πρόσληψη, που διατηρεί την συνδιαλλαγή το πελατειακό κράτος και μικροπολιτική;
Για κάθε δαπάνη έργων, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υποχρεωτικά ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!
΄Ετσι , ο κάθε πολίτης, μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα του, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
Ο Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο νωρίτερα το 2010,
με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα 'θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€.
Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€.
Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα;
Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.

Αγγελική Νικολούλη 610.000€.
Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

Γιώργος Τράγκας 300.000€.
Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες
που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως δεν εισέπρατταν; Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN;
Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;

Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€
να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€; Και
===================================================================
πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς. Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας. Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς. Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER

Υ.Σ Αλήθεια κ. Γιαννίκο και κ. Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;
http://planet-greece.blogspot.com/2011/12/alter-golden.html

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΤΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΤΑ UFO ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ??

UFO κυνηγός με 700.000 Ευρώ το χρόνο? Που τα βρίσκανε, ποιος θα τα πληρώσει?
Οι Έλληνες, τελικά είμαστε ‘’μπρουμάδες’΄ και δεν έχουμε και αίσθηση του χιούμορ. Διαφορετικά θα καθόμαστε σε μια άκρη, θα διαβάζαμε μερικά σχόλια-αναρτήσεις και θα ‘’φτιάχναμε στομάχι’’.
Σήμερα, κάθε μισθοσυντήρητος, που πραγματικά υποφέρει, όπως σχεδόν υποφέρουμε όλοι, θα έπρεπε να ‘’ΨΑΧΝΕΙ’’ να βρίσκει κείμενα σαν αυτό που ΠΟΝΑΝΕ, ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ τους γραφιάδες τους.
Για σκέψου ο ‘’φίλος’’ της τσέπης του και των UFO Κώστας, πληρωνόταν 700.000 ευρώ το χρόνο από μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, με χρήματα που παράνομα έπαιρνε ο ''Κούρος της λασπολογίας'', από τις τράπεζες, γλείφοντας ΄η, εκβιάζοντας. Τον πληρώναμε και θα τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ. Γιατί αυτά τα ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ποσά που δίνανε ‘’κάποιοι’’ στον Κώστα, θα τα πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας μια ζωή.
Έχει δίκιο ο ‘’φίλος’’ Κώστας να εκφράζεται τόσο περίεργα βρώμικα την οικονομική κατάσταση της χώρας. Περιμένει ίσως ..μια απάντηση , ώστε να ενημερώσει τους ‘’εξωγήινους’’ της βορείου Ελλάδας
Αγνώριστος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ο Κώστας. Του φταίνε τα ρούχα του και μέρα παραμέρα …ξεβρακώνεται μέσα από την ιοβόλο περιγραφή του ατομικού του κόμπλεξ.
Ο Κώστας λέγεται δημοσίως και εγγράφως, ότι είναι ο μεγάλος του είδους της παπαρολογίας. Γράφει πάντα με το χέρι και όχι με το μάτι. Φαντάζεται γράφει και διεκδικεί ..αποκλειστικότητα. Είναι αδύνατον να σκεφθεί κανείς τι..σκέφτεται ο Κώστας… Ο Κώστας τα ξέρει όλα, ακόμη και να τα ..φαντάζεται δεν έχει σημασία, εξ άλλου ποιος το ξέρει;
Τόσα χρόνια ο Κώστας, τόσα.. βιβλία, τόσα Πανεπιστήμια και..πάει το μυαλό θόλωσε. Πολύ νομίζετε πως θέλει;
Ύστερα εκείνο το τραγικό που τον βρήκε;
Είναι εύκολο να ‘’ χάσεις’’ εφτακόσια τόσα χιλιάρικα(700.000) Ευρώ το χρόνο;
Τόσα πλήρωνε ο Κουρής με τα δικά μου δανεικά και αγύριστα τον Κωστάκη, να πιάσει ένα UFO και να το κλείσει ο Κουρής στο ..Μουσείο και να κόβει εισιτήρια.

[[700.000 Ευρώ]] το χρόνο και ευτυχώς που ο Κώστας νιώθει και συμπαρίσταται σε κάθε πάσχοντα που παίρνει 400 ευρώ το μήνα, όταν ο Κωστάκης ο χορευταράς έπαιρνε 60.000 το μήνα !!! για δημιουργία ‘’διπλωματικών’’ σχέσεων με τους… εξωγήινους…
Α, ΡΕ Παπανδρέου τι έκανες;
Και τώρα τα UFO κάθε βράδυ πως θα κοιμούνται …μόνα τους χωρίς την παρέα τους;
Και ο Κώστας μας που θα βρεί άλλα UFO να τον πληρώνουν (700.000 Ευρώ) για να βρεί…τα άλλα UFO τώρα που ο Κουρής..κουρεύεται από το Δημόσιο;

Ανώνυμος είπε...

Άλαλα τα χείλη των Ελλήνων !

Τα παιδιά στα σχολεία σταμάτησαν να λιποθυμούν στις τάξεις από την πείνα. Από τις 25 του Γενάρη κι έπειτα προέχει η εθνική ανάταση.

Δεν μένει χρόνος για δεύτερες σκέψεις και ....για μικροαστικές αντιδράσεις. Ό,τι θέλει η πατρίδα.
Τα παιδιά της επιτρέπεται να πέφτουν μόνο στα πεδία των μαχών. Πουθενά αλλού!
Τι προστάζει σήμερα η πατρίδα;
Τι να το κάνουμε το γάλα, το ψωμί και το βούτυρο, όταν μπορούμε να ξοδέψουμε 500 εκατομμύρια για να αναπαλαιώσουμε αεροπλάνα τριάντα πέντε ετών;
Κανόνια αντί για βούτυρο;
Ο σοσιαλισμός θέλει θυσίες που λέει κι ο σύντροφος Στρατούλης.
Πρώτη φορά αριστερά! Ζήτω το Έθνος!
Μπορεί να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ, αλλά λεφτά για αυτά τα αεροπλάνα έχουμε.
Ειδικά γι΄αυτά!
Μιλάμε για την επισκευή 5 ανθυποβρυχιακών αεροπλάνων ηλικίας 35 ετών.
Την απόφαση αυτή την πήραν όλοι μαζί. Έχει την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού της χώρας. Δεν είναι απόφαση μόνο του Πάνου Καμένου.
Ας πούμε ότι αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια και κάτι.
Το σωτήριο έτος 2012, όταν η χώρα είχε φτάσει γι΄ άλλη μία φορά ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή και το τιμόνι της κρατούσε ο «λαομίσητος Αντώνης».

Τι θα είχε συμβεί;
Θα ακούγαμε πύρινους λόγους στην Βουλή για τα λεφτά που δεν γίνονται ψωμί και βούτυρο για τα παιδιά που λιποθυμάνε στις τάξεις των σχολείων.
Και κάποιοι άλλοι θα έλεγαν ότι δεν χρειάζεται καν να πηγαίνουν τα παιδιά μας στον στρατό και κατά συνέπεια δεν χρειαζόμαστε καν στρατιωτικές δαπάνες.
Αυτά θα τα έλεγαν εκείνοι, οι προοδευτικοί, οι εκπρόσωποι της καλύτερης ιδεολογίας: «Πρώτα ο άνθρωπος».

Κι όποιος έλεγε ότι η πατρίδα έχει σύνορα με μία χώρα που αποτελεί μόνιμη απειλή για την ασφάλειά μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, τι θα άκουγε;
Τώρα όμως στο τιμόνι δεν βρίσκεται ο «λαομίσητος Αντώνης», αλλά ο «ήρθε η ελπίδα Αλέξης».
Γι΄ αυτό οι άνθρωποι έπαψαν να πεινάνε και βλέπεις παντού χαμόγελα.
Γι΄ αυτό και μπορούμε πλέον να ξοδεύουμε 500 εκατομμύρια ευρώ για αεροπλάνα που πετούν στους ουρανούς για 35 ολόκληρα χρόνια.

Νιός ήμουν και γέρασα. Αλλά αυτά εκεί, αγέραστα! Υπερήφανα!
Πολλοί από εσάς ήσασταν αγέννητοι όταν τα αεροπλάνα αυτά πέταξαν για πρώτη φορά στους ουρανούς.

Ποιος θα πει τώρα κάτι;
Για τα παιδιά μας που δεν βλέπουν μέλλον και αναγκάζονται εδώ και χρόνια να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες;

Για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους;
Αλλά τι λέμε;

Όλοι αυτοί μπορούν να ζήσουν πλέον με υπερηφάνεια. Δεν χρειάζονται δουλειές. Δεν χρειάζονται λεφτά.

Άλλωστε, κι οι λίγες θέσεις που υπάρχουν στα υπουργεία και στις υπηρεσίες έχουν ήδη πιαστεί από συγγενείς και φίλους.

Από αδέλφια, ξαδέλφια και συμβίες.

Όχι για τα παιδιά της Ελλάδος, αλλά για τα δικά τους παιδιά!

Όπως συνέβαινε και χτες και προχτές και επί τόσες δεκαετίες.

Πρώτη φορά αριστερά! Η ελπίδα επέστρεψε.

Χορέψαμε στο Σύνταγμα, αγοράσαμε βίδες για αεροπλάνα, φουσκώσαμε από υπερηφάνεια, φωτογραφηθήκαμε με φόντο την Ακρόπολη κι ένα πιάτο τσιπούρες.

Όχι εμείς!
Ο σύντροφος Βαρουφάκης. Αυτός που είπε πρώτος για τον λιτό βίο.
Με τρομάζει η φρασεολογία αυτής της κυβέρνησης.
Με τρομάζουν τα θυμωμένα μάτια του συντρόφου Στρατούλη που μιλάει για τα μεγάλα «Όχι».
Με τρομάζουν όλοι αυτοί που πουλάνε τρέλα.

Περισσότερο, όμως, με τρομάζει μία σταλινική αριστερά που αναζητά στηρίγματα σε τανκς και αεροπλάνα.

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελος Βενιζέλος : Η τιμή των υποβρυχίων ήταν η ικανοποιητική
Δημοσιευμένο από EKEO στην κατηγορία ΝΟΜΟΙ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ,

Ευάγγελος Βενιζέλος:
«Το “Πρώτο Θέμα” αφιερώνει παραδόξως την πρώτη και τρεις εσωτερικές σελίδες του όχι στην αρχική σύμβαση των υποβρυχίων του 2000 και στα ζητήματα που απασχόλησαν το γνωστό δημοσίευμα του Spiegel, αλλά στη νέα διορθωτική σύμβαση που κυρώθηκε με το νόμο 3885/2010 προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα προμηθεύτηκε και τα αρχικά, αλλά και τα δυο νέα υποβρύχια, σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή με την οποία προμηθεύτηκε η Τουρκία τα δικά της

Επικαλείται δε ως “ντοκουμέντο” τα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ). Τα πρακτικά αυτά τηρήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΑΜ, μαγνητοφωνημένα και πλήρη, με δική μου απόφαση, για λόγους διαφάνειας.

Γιατί ήθελα η Βουλή και το ΚΥΣΕΑ να έχουν πλήρη γνώση των θεμάτων που εξέτασε το ΣΑΜ. Τα πρακτικά αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και του ΚΥΣΕΑ, τόσο πριν την υπογραφή του προσυμφώνου του Μαρτίου του 2010, όσο και όταν αποφασίστηκε η σύναψη της οριστικής σύμβασης που συζητήθηκε διεξοδικά στη Βουλή και κυρώθηκε από αυτήν με νόμο που τη χαρακτηρίζει ρητά ως επωφελή και συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Τα ίδια θέματα συζητήθηκαν και άλλες φορές στη Βουλή, τελευταία δε κατά την προταθείσα από εμένα ακρόαση του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Βασιλάκου που μετείχε στη συνεδρίαση του ΣΑΜ και είχε διατυπώσει τη γνώμη του για την τιμή των δύο υποβρυχίων.

Στο ΣΑΜ τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της τιμής των υποβρυχίων ίδιου τύπου που προμηθεύτηκε η Τουρκία, καθώς με βάση ορισμένα δημοσιεύματα (ακόμη και σε ελληνικές ιστοσελίδες που λειτουργούν ως εύκολη πηγή για ορισμένους δημοσιογράφους), η τιμή τους ήταν χαμηλότερη αυτής των ελληνικών.

Αποφασίστηκε το ζήτημα να διερευνηθεί, όχι φυσικά δημόσια, προκειμένου να αντληθούν κρίσιμες στρατιωτικές και εμπορικές πληροφορίες, που δεν παρέχουν με ευκολία ούτε τα σοβαρά κράτη, ούτε οι εταιρίες. Η εμπιστευτικότητα αφορούσε συνεπώς το στάδιο της διερεύνησης και όχι τη συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ και τη Βουλή η οποία και επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα, χωρίς κανέναν περιορισμό, καθώς για πρώτη φορά εκπρόσωποι αντισυμβαλλομένων εταιριών για οπλικά συστήματα συμμετείχαν σε ακρόαση ενώπιον της Βουλής και για πρώτη φορά συζητήθηκε και κυρώθηκε στη Βουλή παρόμοια σύμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Αν το “Πρώτο Θέμα” ρωτούσε θα μάθαινε, λοιπόν, ότι το ζήτημα αυτό διερευνήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οπότε και εξηγήθηκε από γερμανικής πλευράς ότι η τιμή για τα τουρκικά υποβρύχια περιλαμβάνει το κόστος των υπό συναρμολόγηση γερμανικών μερών των υποβρυχίων, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος των εργασιών στα τουρκικά ναυπηγεία καθώς και το κόστος των πρόσθετων τουρκικών υλικών και συστημάτων.

Σε αντίθεση με την τιμή για τα ελληνικά υποβρύχια που περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο προϊόν και άρα όχι μόνο τα ποσά που καταβάλλονται στη γερμανική πλευρά για τα υλικά και την τεχνογνωσία, αλλά και τα ποσά που καταβάλλονται στα ΕΝΑΕ για τις εργασίες που γίνονται στην Ελλάδα και για τα πρόσθετα υλικά.

Είναι συνεπώς προφανές ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά συμβατικά αντικείμενα, καθώς το τουρκικό κόστος αφορά μόνο την HDW και όχι τα τουρκικά ναυπηγεία, ενώ το ελληνικό κόστος περιλαμβάνει και την HDW και τα ελληνικά ναυπηγεία.

Άλλωστε, στην ίδια συνεδρίασή του το ΣΑΜ έκρινε απολύτως ικανοποιητική και συμφέρουσα την τιμή των δύο υποβρυχίων που είναι σταθερή, δεν υπόκειται σε προσαυξήσεις και προσαρμογές, είναι συνεπώς τελικά χαμηλότερη της τιμής των υποβρυχίων της αρχικής σύμβασης του 2000 και κινείται μέσα στο εύρος τιμών που είχε προσδιορίσει ως αποδεκτό και επωφελές το ίδιο το ΓΕΝ σε συνεργασία με την ΓΔΑΕ πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την συμβιβαστική ρύθμιση των διαφορών που είχαν προκύψει με την καταγγελία των συμβάσεων εκ μέρους της γερμανικής πλευράς τον Σεπτέμβριο του 2009 –διαφορών που εκκρεμούσαν στην κρίση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Είναι συνεπώς τουλάχιστον παράδοξο να γίνεται συζήτηση για τη μόνη σύμβαση αμυντικού υλικού που συνήφθη με απόλυτη διοικητική και κοινοβουλευτική διαφάνεια, τη μόνη σύμβαση που κυρώθηκε από τη Βουλή προκαταβολικά προκειμένου να δοθεί η εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να την υπογράψουν, μία σύμβαση που συνήφθη για να διασωθούν δύο ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ που είχε καταβάλει το ελληνικό κράτος χωρίς να έχει παραλάβει τίποτα στα χέρια του, μία σύμβαση που συνήφθη για να διασωθεί η μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μαζί με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τέλος, μία σύμβαση που επιβάλλει πρωτοφανείς εγγυήσεις διαφάνειας και αποβάλλει την Ferrostaal που βαρύνεται με όλα όσα διερευνώνται από την γερμανική και την ελληνική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ.
Η Ελλάδα την περίοδο αυτή, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, διαπραγματεύεται κατ’ ανάγκη ορισμένες σημαντικές συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων, για τις οποίες είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο χρόνος είναι συνεπώς εξαιρετικά ύποπτος και τίποτα που μπορεί να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με τα ζητήματα αυτά, συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων δημοσιευμάτων, δεν θεωρείται από την Κυβέρνηση τυχαίο, έως ότου διερευνηθεί σε βάθος.