Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ν. Παππάς: Ανοιχτές οι τράπεζες την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα - Η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί

Βέβαιος ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα εμφανίσθηκε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί» είπε, τονίζοντας ότι παρότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα στις τράπεζες, αυτό δεν συνέβη με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας του «θεσμικού εκτροχιασμού» στο Eurogroup. «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών» επισήμανε.

Σύμφωνα με το in.gr, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν» και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες της Κυριακής.
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι είναι «ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και εμφανίσθηκε απόλυτα καθησυχαστικός για την επομένη του δημοψηφίσματος, επικαλούμενος την ιστορική εμπειρία ευρωπαϊκών χωρών που έθεσαν σε δημοψήφισμα το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: