Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το τέρας βρυχάται ...Το σάπιο κατεστημένο της μεταπολίτευσης δείχνει τα δόντια του...

Το χρέος της χώρας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας. Το χρέος διογκώνεται μέσω δανεικών για να πληρωθούν τα παλαιά δάνεια και να στηριχθούν οι τράπεζες που καταρρέουν υπό το βάρος των κόκκινων δανείων. Κόκκινα δάνεια που σε σημαντικό βαθμό οφείλονται σε δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες. Πιο σωστά, κατ’ επίφαση επιχειρηματικά δάνεια αφού δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, δεν χρησιμοποιήθηκαν παραγωγικά, δεν επιστράφησαν και υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες δις ευρώ. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας (έστω της περιορισμένης δημοσιότητας) το θέμα της ΑΤΕ με τα 1.300 δάνεια που ζημίωσαν το δημόσιο με 5 δις ευρώ. Αυτά σήμερα, αφού δεν τα αποπλήρωσαν οι κατ’ επίφαση επιχειρηματίες και λοιποί μιζαδόροι, που όλοι μαζί συγκροτούν το΄άτυπο σάπιο κατεστημένο της μεταπολίτευσης,
καλούμαστε να τα πληρώσουμε μέσω υψηλής φορολογίας. Γιατί οι συγκεριμμένοι κύριοι, οι λογαριασμοί τους στο εξωτερικό και οι υποχρεώσεις τους δεν συνδεέονται άμεσα με τους δανειστές; Γιατί το κράτος υποχρεώνεται να λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας τους και εις βάρος των πολιτών που δεν έχουν καμιά ευθύνη;
Το διαρκές έγκλημα κατά του λαού φαίνεται ότι δεν συγκίνησε για αρκετά χρόνια τις δικαστικές αρχές. Οι δικαστικές αρχές όμως συγκινούνται γρήγορα όταν κινδυνεύει το σάπιο κατεστημένο.
Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μπορούμε να του επισυνάψουμε σημαντικά πολιτικά λάθη και συμπεριφορές, το σχέδιο που όφειλε να ετοιμάζει απορρίφθηκε (προσωπικά η απόρριψη με βρίσκει σύμφωνο) αλλά ως εκεί! Σε σημαντικό βαθμό έκανε αυτό που του ζήτησαν όσοι τον ψήφισαν.
Το σάπιο σύστημα όταν κινδυνεύει αμύνεται, βγάζει τα δόντια και επιτίθεται, για να επιβιώσει πρέπει να βρει εξιλαστήρια θύματα. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτοί που θα έπρεπε σήμερα να βρίσκονται στην φυλακή για την μερική καταστροφή της πατρίδας μας μέσω της δημιουργίας χρέους απειλούν τον Γιάνη Βαρουφακη.
Ακόμα και στην περίπτωση του πρώτου υπουργού οικονομίας μνημονιακής κυβέρνησης (Παπακωνσταντίνου) η δημοσιότητα, που έλαβε το θέμα της αντικειμενικά αξιόποινης πράξης δηλ. απόκρυψης συγγενών από την λίστα Λαγκάρντ κλπ, ήταν σκόπιμη, υπερβολική και δυσανάλογη του μεγέθους της ζημιάς προς το δημόσιο. Εξυπηρετούσε όμως τη λογική του εξιλαστήριου θύματος... Έτσι επιβιώνει το σάπιο κατεστημένο.
Η.Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: