
Το διαρκές έγκλημα κατά του λαού φαίνεται ότι δεν συγκίνησε για αρκετά χρόνια τις δικαστικές αρχές. Οι δικαστικές αρχές όμως συγκινούνται γρήγορα όταν κινδυνεύει το σάπιο κατεστημένο.
Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μπορούμε να του επισυνάψουμε σημαντικά πολιτικά λάθη και συμπεριφορές, το σχέδιο που όφειλε να ετοιμάζει απορρίφθηκε (προσωπικά η απόρριψη με βρίσκει σύμφωνο) αλλά ως εκεί! Σε σημαντικό βαθμό έκανε αυτό που του ζήτησαν όσοι τον ψήφισαν.
Το σάπιο σύστημα όταν κινδυνεύει αμύνεται, βγάζει τα δόντια και επιτίθεται, για να επιβιώσει πρέπει να βρει εξιλαστήρια θύματα. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτοί που θα έπρεπε σήμερα να βρίσκονται στην φυλακή για την μερική καταστροφή της πατρίδας μας μέσω της δημιουργίας χρέους απειλούν τον Γιάνη Βαρουφακη.
Ακόμα και στην περίπτωση του πρώτου υπουργού οικονομίας μνημονιακής κυβέρνησης (Παπακωνσταντίνου) η δημοσιότητα, που έλαβε το θέμα της αντικειμενικά αξιόποινης πράξης δηλ. απόκρυψης συγγενών από την λίστα Λαγκάρντ κλπ, ήταν σκόπιμη, υπερβολική και δυσανάλογη του μεγέθους της ζημιάς προς το δημόσιο. Εξυπηρετούσε όμως τη λογική του εξιλαστήριου θύματος... Έτσι επιβιώνει το σάπιο κατεστημένο.
Η.Αθανασίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου