Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος Μωραΐτης: Πώς η Ζωή έπαιξε το παιχνίδι του Πρετεντέρη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έπαψαν να πηγαίνουν στις εκπομπές του Πρετεντέρη όταν απεκάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «Ζωή Κασιδιάρη». Και, προς τιμήν τους, όλα τα στελέχη τήρησαν το εμπάργκο. Το εμπάργκο που έσπασε η ίδια απέναντι στον υβριστή της για να δώσει ένα ακόμα τηλεοπτικό σόου.
του Νίκου Μωραΐτη

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Όπως ακριβώς δεν υπάρχει πια ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο Τσίπρας, έτσι δεν υπάρχει και ΛΑΕ, αλλά μόνο Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο Λαφαζάνης το κατάλαβε νωρίς, γι” αυτό την έβαλε κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση της Αθήνας (ανάγκα και θεοί πείθονται, προκειμένου να αυξήσει τις ψήφους του το κόμμα).
Αλλά και το MEGA το κατάλαβε νωρίς.
Ξέρει πολύ καλά η Διαπλοκή πως ό,τι ψήφους παίρνει η Ζωή, τους κόβει από το ΣΥΡΙΖΑ. Γι” αυτό βλέπατε χθες τον Πρετεντέρη να ανέχεται τα «υπάλληλος», «ψεύτης» κλπ σαν να έχει πάρει βαρβιτουρικά. Βρίζε με, Ζωή, Βρίζε με. Όσο με βρίζεις, τόσο αλαλάζουν τα πλήθη στα social media, τόσο χάνει ψηφαλάκια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί το πρόβλημα του Πρετεντέρη και του κάθε Πρετεντέρη δεν είναι αν η ΛΑΕ θα πάρει 4, 6 ή 10%. Το πρόβλημά του είναι πώς θα κοπούν ψήφοι από το ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, η έξυπνη και εύγλωττη Ζωή έπαιξε χθες το βράδυ το παιχνίδι του Πρετεντέρη.
Όσο για την ίδια, δεν είναι εαυτός πια αλλά μία τηλεοπτική σταρ. Ο Τζάκι Τσάν του αντιμνημονίου. Γι” αυτό ξεκίνησε σημειώνοντας ότι την έβαλαν σε διαφορετικό στούντιο επειδή… τη φοβούνται (αν την είχαν στο ίδιο στούντιο δηλαδή θα τους έδερνε;).
Το «τι είπατε» που επανέλαβε χθες, δεν είναι πια αυθόρμητη αντίδραση αλλά σλόγκαν. Η Ζωή θυμίζει τον Κώστα Βουτσά που τον καλούν σε εκπομπές και του ζητούν να πει το «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» ή το «Κατίνα, σαλαμάκι».
Βέβαια, τα πλήθη στα social media ενθουσιάστηκαν που η Ζωή τα λέει χύμα στο πιο απεχθές πρόσωπο της διαπλοκής, τον Γιάννη Πρετεντέρη, την ώρα που είναι καλεσμένη της διαπλοκής.
Και εδώ μπαίνει ένα πολύ σοβαρό ηθικό ζήτημα:
Ξέρετε πότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έπαψαν να πηγαίνουν στις εκπομπές του Πρετεντέρη; Όταν ο τελευταίος απεκάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «Ζωή Κασιδιάρη». Και, προς τιμήν τους, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τήρησαν το εμπάργκο. Το εμπάργκο που έσπασε η ίδια απέναντι στον υβριστή της, για να δώσει ένα ακόμα τηλεοπτικό σόου.
ΥΓ: Για το προηγούμενο ντιμπέιτ δεν έγραψα γιατί δεν ήταν ντιμπέιτ. Για το χθεσινό τι να γράψω; Για τον Τσίπρα ήταν σαν να κλέβεις εκκλησία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: