Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΦΩΦΗ ΟΜΗΡΗ ΣΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ…!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΦΩΦΗ βενιζελοσ
Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 21.09.2015
Πολλά και ποικίλα  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ενόψει της νέας πολιτικής περιόδου σε σχέση, τόσο με την νέα πορεία του κινήματος και την αναδιοργάνωση της Σοσιαλιστικής πτέρυγας με την  Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας, όσο και με την οποιασδήποτε μορφή άσκησης των νέων κοινοβουλευτικών καθηκόντων του κινήματος .
Το βασικό πρόβλημα της νέας αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ότι πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, η θα επιλέξει την αντιπολιτευτική τακτική συμπορευόμενη με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στην πρώτη περίπτωση ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ έχει θέσει ως προϋποθέσεις συνεργασίας την απαλλαγή από τα βαρίδια του ΠΑ.ΣΟ.Κ , το οποίο το απέδειξαν  και στην πράξη  τόσο αυτός όσο και ο συγκυβερνών ΠΑΝ. ΚΑΜΕΝΟΣ ,αφήνοντας έξω τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, την αριστερή πτέρυγα και τον ΧΑΪΚΑΛΗ.

Από την άλλη η κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, αν ακολουθήσει αντιπολιτευτική τακτική, θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να αναγκαστεί να συμπορευτεί με την Ν.Δ και συμψηφιστικά  να αμύνεται και να απολογείται, για την υπεράσπιση των βαριδιών τόσο της Ν.Δ.  όσο και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Από πληροφορίες, στις τελευταίες εκλογές, σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσπάθεια του παλιού στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΙΩΤΗ, στην αύξηση του ποσοστού του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να τον φέρνουν να έχει ανοιχτή γραμμή με τον Ν. ΠΑΠΠΑ, ο οποίος θα επιχειρήσει να καταστήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ συμμέτοχο σε μια μελλοντική ένωση της κεντροαριστεράς με σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά και αυτό θα το πετύχει μόνο με ανοιχτούς δίαυλους με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μόνος κυρίαρχος στην ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ με ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, πράγμα που σημαίνει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ όμηρο των βαριδιών  αυτού και της Ν.Δ. θα παραμένει συρρικνωμένο σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: