Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ....



Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 22-5-2016

Την περίοδο 2000-2004 είναι βέβαιο ότι  από την εκτέλεση των ολυμπιακών έργων και της Ολυμπιάδας  συσσωρεύτηκε  πλούτος στους εδώ και χρόνια γνωστούς διαχειριστές της Ελλάδας .
Από το 2004 και εντεύθεν όταν περάσαμε στην μεταολυμπιακή περίοδο και ήρθε στην εξουσία η Ν.Δ. με τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, η οποία πήρε τις εκλογές με το σύνθημα την καταπολέμηση της διαφθοράς,  βάζοντας στην ουσία  απέναντι τους εδώ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αργά και σταθερά αυτοί που είχαν συγκεντρώσει την ρευστότητα, θεμιτά από τα κέρδη των Ολυμπιακών Αγώνων και αθέμιτα από τις φούσκες τις αγοράς, άρχισαν να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κοσμώντας διάφορες λίστες και διάφορες off-shor.
Είχαν αντιληφθεί ότι τελείωνε η  περίοδος  χάρητος  μετά την "ανακωχή" λόγω Ολυμπιακών Αγώνων για τη χώρα μας  και η φούσκες που είχαν κατασκευάσει  για την απομύζηση  του Ελληνικού λαού θα άρχιζαν να ξεφουσκώνουν.
Από την άλλη, μέσα στη Ν.Δ. εκείνη την εποχή δεν υπήρχε έλεγχος από τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και από κάθε άποψη, τοξικά ομόλογα, ανταλλαγές,  κουμπάροι, 200.000 προσλήψεις στο δημόσιο (βλέπε Π.Δ.  164 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ) κλπ, η χώρα ξέφευγε από κάθε λογική. Έτσι  οδηγήθηκε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ στην έξοδο από το πολιτικό σκηνικό , ανοίγοντας τον δρόμο στον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποίος  κερδίζει τις εκλογές στηριζόμενος στις καταθέσεις των Ελλήνων του εξωτερικού  με το περιβόητο σύνθημα του «λεφτά υπάρχουν».
Πολύ γρήγορα όμως ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κατάλαβε ότι το σύστημα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό είναι τόσο καλά οργανωμένο,  αφού έχει βαθιές  ρίζες στο πολιτικό, στο τραπεζικό, στο Μηντιακό  σύστημα και στον κρατικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να βιώσει  την άμεση αποβολή του σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση από τα πολιτικά πράγματα.

Να δούμε τι γίνεται σήμερα και  γιατί μοιάζει με την εφαρμογή  του  προγράμματος 1989-93 από τον τότε αρχηγό της Ν.Δ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, «αρχιερέα της διαπλοκής» όπως τον έλεγε ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,  και την άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος Α. ΣΑΜΑΡΑ.

Τότε:
O τότε εκφραστής των συμφερόντων αρχηγός της Ν.Δ. ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ κατηγορώντας τον  Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ως κλέφτη, καταφέρνει και κερδίζει την εξουσία και  με την υπογραφή της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ στην ουσία βάζει την χώρα στα δόντια των διεθνών τοκογλύφων, του «διευθυντηρίου» όπως είχε ομολογήσει το 1996 ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Στη συνέχεα έρχεται η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος η οποία εκφράζεται από τον κ. ΣΑΜΑΡΑ, και ρίχνει τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ αφού είχε τελειώσει η δουλειά, βάζοντας τον Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, όπως σήμερα τον ΤΣΙΠΡΑ, αλλά μη έχοντας βιολογικό βίο δεν τα κατάφερε και ήρθε ο ΣΗΜΗΤΗΣ ο οποίος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

Σήμερα:
Στην ομάδα των συμφερόντων με έναν περίεργο τρόπο εισχωρεί ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ παρασύροντας για κάποιους λόγους και το ΠΑΣΟΚ, και σε συνεργασία με τον ΣΑΜΑΡΑ και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, στην ουσία βάζουν την Ελλάδα σε διαδικασίες μνημονίων κάτι αντίστοιχο με το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, και σήμερα υποχρεώθηκε ο  ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τότε ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, να ταχθεί  αναγκαστικά υπέρ της  παραμονής  στην Ευρώπη, δηλαδή συνεχιστής των μνημονίων.

Τι παίζεται με το σημερινό νομοσχέδιο για την διαχείρισης της κρατικής περιουσίας;

Μέχρι σήμερα αυτοί που διαχειρίζονταν την κρατική περιουσία και πάντα σε βάρος του Ελληνικού λαού,ήταν μια κάστα των εδώ και στο εξωτερικό ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ για τους αποίους κόπτεται ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ως γνήσιος υποστηριχτής τους ενώ τώρα ανοίγει το παιγνίδι διεθνώς σε όλους όπως USA, ΡΩΣΣΙΑ, ΚΙΝΑ κλπ. και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος ενώ τα συμφέροντα αμβλύνονται.
Γίνεται δηλάδη εφαρμογή της πολιτικής του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ο οποίος παλεύει για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο  γεωστρατηγηκό  κέντρου  στην Ανατολική Μεσσόγειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: