Τρίτη 31 Μαΐου 2016

BOMBA στην υπόθεση με τις offshore: Οι μετοχές που ΚΑΙΝΕ τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
“ ΚΑΙΝΕ τον γιο του αποστάτη οι μετοχές σε μεγάλη εταιρεία ”
Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 18:46
Τις μετοχές που κατέχει στη Samsung θα πρέπει να… «αφήσει» ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης εάν αύριο στη Βουλή ψηφιστεί η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αποσύρεται το επίμαχο άρθρο για τις offshore το οποίο επιτρέπει σε πολιτικά πρόσωπα να κατέχουν εξωχώριες εταιρίες.

Η αυριανή ψηφοφορία της τροπολογίας που αποφάσισε να φέρει η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν ακόμα και από το κυβερνητικό στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όσοι από την πρώτη στιγμή σήκωσαν «μπαϊράκι» στο συγκεκριμένο άρθρο θα πρέπει να ψηφίσουν την αυστηρότερη ρύθμιση που έρχεται.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως με την απόφασή της αυτή περνά στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για τη ρύθμιση, η τροπολογία που θα έρθει αύριο στη Βουλή «θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας»

Δηλαδή, όπως συνεχίζει, «η απαγόρευση δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά. Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική».

Επομένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο, θα πρέπει από αύριο κιόλας να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές που κατέχει στην εταιρία Samsung (αφού η εταιρία είναι εξωχώρια) και να… βρει μια άλλου είδους «επένδυση».

Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη για πολιτικών για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012), ο επικεφαλής της ΝΔ κατέχει συνολικά 16 μετοχές στη Samsung αξίας 10.912 δολαρίων (περίπου 9.800 ευρώ).


Όπως σχολιάζουν μάλιστα στο Μέγαρο Μάξιμου, δεν μπορεί το επιχείρημα για τη μη ψήφιση της αυστηρότερης τροπολογία να είναι το κλασικό «ρητό» πως οι έλληνες πολιτικοί έχουν και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επενδύουν σε offshore εταιρίες.

Όπως είναι γνωστό και ορθό, η ανάληψη ενός πολιτικού ρόλου και η επιτήρηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και της διαφάνειας αποτελούν υπέρτερα αγαθά τα οποία άλλωστε εθελοντικά υπηρετούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή της, η κύβερνηση δια στόματος της εκπροσώπου της, Όλγας Γεροβασίλη είχε… προκαλέσει όποιους πολιτικούς αρχηγούς έχουν offshore εταιρίες ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου να βγει το δηλώσει.

«Προκαλούμε τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Όποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά», τόνισε με νόημα η κ. Γεροβασίλη καταλήγοντας: «Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Δείτε το ΕΓΓΡΑΦΟ
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: