Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Κυνική ομολογία Μητσοτάκη για απλή αναλογική: Τι λένε τώρα Φώφη και Σταύρος;

Κυνική ομολογία Μητσοτάκη για απλή αναλογική: Τι λένε τώρα Φώφη και Σταύρος;Σε μια πραγματική κυνική ομολογία κατά την δική του «δημοκρατική» αντίληψη ότι «η απλή αναλογική είναι απειλή για τη δημοκρατία» προέβη από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεμπροστιάζει τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν απροκάλυπτα, πρωτίστως την Φώφη Γεννηματά και δευτερευόντος τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάλωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να αποδείξει ότι η απλή αναλογική είναι ένα καταστροφικό σύστημα για την δημοκρατία όπως αυτός την θέλει και την ονειρεύεται και μάλιστα κομπορρημωνόντας με τις πλάτες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού κραύγαζε ότι η απλή αναλογική δεν θα ισχύσει από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση και ότι αυτός όταν κυβερνήσει θα την καταργήσει άμεσα.

Καθ βέβαια η στάση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί απόρροια της στάσης Γεννηματά και Θεοδωράκη που απεμπολούν τις θέσεις των κομμάτων τους μόνο και μόνο για να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης ότι «μαγειρεύει τους κανόνες για να διατηρήσει την πρόσβαση στην εξουσία ακόμα και από θέση μειοψηφίας».
Επανέλαβε επίσης ότι το νέο εκλογικό σύστημα «δεν θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές», σημειώνοντας ότι «θα θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν το σχέδιο για ακυβερνησία».
«Οδεύετε σε μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη Ν.Δ.» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλουν ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας».
«Η απλή αναλογική εν είναι απειλή για τη Νέα Δημοκρατία αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία»
«Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, πολιτική αστάθεια και αναταραχή» είπε και επέμεινε ότι η απλή αναλογική «δεν είναι απειλή για τη Νέα Δημοκρατία αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία».
Υπενθύμισε επίσης ότι «όσες φορές εφαρμόστηκε η απλά αναλογική στη χώρα μας, η εμπειρία ήταν τραυματική».
Αναφερόμενος στην ψήφο στα 17, έκανε λόγο για «τακτικισμό» της κυβέρνησης. «Αν σας ενδιέφεραν πραγματικά οι νέοι δεν θα επιτρέπατε σε αντιεξουσιαστές να καταστρέφουν τα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διερωτήθηκε «γιατί αρνείστε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού».
Πρότεινε επιπλέον να εξεταστούν προτάσεις που θα ενδυναμώσουν τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι «ο νόμος που θα ψηφιστεί σήμερα θα είναι ο μόνος εκλογικός νόμος που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: