Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αχτσιόγλου: Παραχωρούνται οριστικά στους δικαιούχους 11.134 εργατικές κατοικίες

Αχτσιόγλου: Παραχωρούνται οριστικά στους δικαιούχους 11.134 εργατικές κατοικίεςΗ υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «θα υπάρξει ενιαία τιμή για όλους και επιτάχυνση απόδοσης του οριστικού παραχωρητηρίου»

Την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους των παραχωρητηρίων σε κληρούχους κατοικιών και διαμερισμάτων του πρώην Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου παρουσιάζοντας την ρύθμιση στα μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής είπε ότι «ξεκινά μια διαδικασία για την οριστική λύση στο πρόβλημα των εργατικών κατοικιών. Το πρόβλημα που παραλάβαμε αφορά 11.134 κατοικίες χωρίς οριστικά παραχωρητήρια. Ορισμένοι από τους οικιστές βιώνουν αυτή την κατάσταση από το 1978. Θέλουμε να αρχίσουμε να λύνουμε το πρόβλημα. Οι συνέπειες της άλυτης κατάστασης είναι οι οικιστές να μην έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και να μην μπορούν να κάνουν μεταβιβάσεις κλπ» και σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «θα υπάρξει ενιαία τιμή για όλους και επιτάχυνση απόδοσης του οριστικού παραχωρητηρίου. Θα λυθούν τα ζητήματα με μια σειρά υπουργικές αποφάσεις».

Απαντώντας δε σε απορίες βουλευτών η υπουργός προανήγγειλε ότι η ενιαία τιμή θα είναι χαμηλότερη των σημερινών.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογιών που μεταξύ άλλων θα καταργούν το παράβολο 46 ευρώ για τα ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) και θα επεκτείνουν το πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: