Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ντόναλντ Τραμπ: «Εγώ τούς είπα να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστών κι εκείνοι έδειξαν το Κατάρ»

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν προς το Κατάρ – δείτε!», αναφέρει χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μια μέρα μετά την διπλωματική επίθεση στο Κατάρ.
 Έτσι, τίθεται ξεκάθαρα υπέρ των μέτρων αποκλεισμού κατά του Κατάρ που πήραν αραβικές χώρες, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έρχονται εν μέσω των αλυσιδωτών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στη Μέση Ανατολή από χθες, Δευτέρα, η κατηγορία του κράτους-τρομοκράτη που απηύθυναν κατά του Κατάρ έξι αραβικές χώρες διακόπτοντας τις διπλωματικές τους σχέσεις και κλείνοντας τα σύνορά τους.
Η νέα κατάσταση που καλούνται να βιώσουν οι Καταριανοί έχει προκαλέσει ήδη πανικό με πολίτες να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδών πρώτης ανάγκης και των τροφίμων προέρχεται από εισαγωγές.
Οι έξι χώρες που διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ είναι Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Λιβύη και Υεμένη.
Και οι έξι κατηγορούν την ηγεσία του αραβικού κρατιδίου ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες. Μία υπόθεση που αφορά και το Ιράν, με το οποίο δείχνει να συμβαδίζει και να ακολουθείται μία κοινή γραμμή.

 πηγή:http://gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: