Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

“Καίει” ο Αλέξης Τσίπρας το “χαρτί” Μητσοτάκη: Εσύ τορπιλίζεις την εθνική συνεννόηση, δώσε εξηγήσεις γιατί δεν προτείνεις τον Παυλόπουλο

Στην εισήγησή του σήμερα στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να “κάψει” το πιθανό “χαρτί” που μπορεί να επικαλεστεί για ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό της μη ύπαρξης εθνικής συννενόησης σε σημαντικά ζητήματα.
Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγησεις γιατί δεν επιλέγει να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για να επανεκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  υποδεικνύοντας ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επιλέγει να τορπιλίσει την εθνική συνεννόηση.

Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι “ο κ.Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του”.
Πρόσθεσε ακόμα ότι “οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου“.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι “σε μία συγκυρία που χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να την τορπιλίσει με δύο κορυφαίες επιλογές του. Από τη μία δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: