Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: To πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκάνδαλο για το MALL γίνεται πλέον και δικαστικό

Αποτέλεσμα εικόνας για SAKORAFA                           ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                             
 Στις 27 Ιανουαρίου 2020 το Ε Τμήμα του ΣτΕ έκρινε συμβατό με το Σύνταγμα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη νομιμοποίηση του MALL
Θυμίζουμε ότι με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων το MALL, το  μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης , επιφάνειας 120.000 τ.μ. χτίστηκε και λειτουργεί σε οικόπεδο 43 στρεμμάτων του ΟΣΚ, μετά  από  σκανδαλώδεις  μεταβολές  του συντελεστή  δόμησης  του έργου, προς  όφελος  των ιδιωτών.
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί το πάρκο των 80 στρεμμάτων.
Πρέπει να απαντηθεί αν ο ΟΕΚ , ή η ΚΤΥΠ έχουν μεταβιβάσει την έκταση όπου χτίστηκε το Μall, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. Πρέπει να ελεγχθεί αν έχει καταβληθεί  σε μετρητά στον ΟΕΚ ή την ΚΤΥΠ, το τίμημα για τα  13.000 τμ γραφείων που  έπρεπε να κατασκευάσει η Lamda Development και δεν κατασκευάστηκαν ποτέ . Δεν έχει γίνει γνωστό  αν η Lamda Development  έχει εξοφλήσει το τίμημα που οφείλει για το  «Χωριό Τύπου» στο Δήμο Αμαρουσίου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες λειτουργίας, υγιεινής  και πυρασφάλειας για τα εστιατόρια και κινηματογράφους  του  MALL που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν χωρίς άδειες.
Το Mall  που επιβάρυνε το Μαρούσι με πάνω από 300.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου σε πρώην ελεύθερους χώρους και με πάνω από 5.000 περισσότερες διελεύσεις αυτοκινήτων την ημέρα.
Από  το 2014, που κατέπεσε η άδεια του με απόφαση του ΣτΕ,  μέχρι  και  σήμερα  του  MALL  είναι  ένα  παράνομο αυθαίρετο κτίσμα.  Η περίπτωση του MALL είναι η μοναδική περίπτωση στην  οποία αποδεικνύεται η συνέχεια του Κράτους. Όλες οι Κυβερνήσεις και οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις, σε κλίμα πραγματικά εθνικής ενότητας έκαναν τα πάντα για να νομιμοποιηθεί το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.  Χωρίς  ποτέ  να  διακοπεί  η  λειτουργία  του , από το 2014  που  κατέπεσε  η  άδειά  του. Με καταστήματα  χωρίς άδεια λειτουργίας. Χωρίς  να βεβαιωθεί κανένα πρόστιμο και χωρίς  να υποχρεωθούν να καταβάλουν, έστω, πρόστιμο διατήρησης, οι εταιρείες real estate, κατασκευαστικές και εμπορικές, ο Δήμος Αμαρουσίου και media που περίμεναν υπομονετικά  τη  «νομιμοποίηση» του MALL.
 Αν όλες οι Κυβερνήσεις και οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις έδειχναν την ίδια διαχρονική ευαισθησία, επιμονή και μεθοδικότητα είναι βέβαιο ότι θα είχαν αποτρέψει  όλους του πλειστηριασμούς και θα είχαν λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων .
Δυστυχώς, οι πολίτες δεν λέγονται Λάτσης.
Το ΣτΕ με την  υδραργυρική  ερμηνεία των πολεοδομικών διατάξεων  , από  την  απόλυτη  αυστηρότητα στην  απόλυτη «ευελιξία» δίνει και δικαστικό χαρακτήρα στο  σκάνδαλο, πέρα από πολιτικό και αυτοδιοικητικό.
Ας μη χαίρονται, όμως, οι «ενδιαφερόμενοι» .
Οι αγώνες δεν τελειώνουν εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου