Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!

Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΡΩΣΙΑΣ- ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ
Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε…!!!
Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες»… Αλ Κάιντα  κ.λ.π…

Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;

Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της  και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.
Στή Νορβηγία  σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη «ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό κατατάσσοντας τον με το υψηλώτερο κατα κεφαλή είσοδημα στον κόσμο.
Σχεδόν όλα τα  κρατικά ομόλογα και πάσης φύσεως κρατικά  κεφάλαια ανήκουν στα ασφαλιστικά της ταμεία, δηλαδή στον Νορβηγικό λαό.
Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές , ναι καλά διαβάζετε, 7 φορές του χρέους της Ελλάδας…!!!
Από τον περασμένο χρόνο δηλαδη το 2010, η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ απο ομόλογα του του Ελληνικού Δημοσίου, και περιμένει να το συμψηφίσει με την δυνατότητα που θα της δώσει η χώρα μας για την  εκμετάλλευση και κυρίως την άντληση του υποθαλάσσιου πλούτου μας.
Πέρα απ όλα αυτά όμως η Νορβηγία είναι η μόνη χώρα που διαθέτει  την τεχνογνωσία εξόρυξης υποθαλάσσιων αντλήσεων σε βάθη άνω των 10.000 μέτρων.
Ακόμα και της Ρωσίας τις αντλήσεις τις πραγματοποιεί η Νορβηγία.
Η δεύτερη χώρα που έχει αντίστοιχες δυνατότητες είναι Οι  Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τον Καναδά.
ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ;
Αν ληφθούν υπ όψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη, και κυρίως στην  στην ανατολική Μεσόγειο είναι η Νορβηγία…!!!
Η  Νορβηγία  δεν έχει οικονομία «φούσκα» αλλά πραγματική, και μπορεί όχι μόνο να σταθεί στις παγκόσμιες «ψευτο - αγορές», αλλά μπορεί να τις διαλύσει…!!!
Δεν έχει ανάγκη την «ψευτο-αξιολόγηση» από τους  «ψευτο-οίκους»  αξιολόγησης, γιατί απαντάει με την τεχνογνωσία της και με την εργατικότητά της…!!!
Με το χτύπημα της Νορβηγίας η επερχόμενη παγκόσμια τάξη δίνει μια προειδοποίηση στην παγκόσμια διεθνή έννομη τάξη να ετοιμάζεται για πλήρη υποταγή…!!!
Ο στόχος είναι: ελέγχουμε τα πάντα, και παράγουμε μόνο αυτό που θέλουμε, όπως το θέλουμε (μεταλλαγμένa), για να θρέψουμε αυτό που θέλουμε…!!!

ΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ Μ.Μ.Ε…!!!
Τα Νορβηγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι τρομοκρατημένα, γιατί ενώ γνωρίζουν από ποιόν και γιατί χτυπήθηκε η χώρα τους δεν μπορούν να το αναμεταδώσουν…!!!
Ας τους δείξουμε το δρόμο τουλάχιστον σε επίπεδο ιδεολογικής στήριξης, γιατί εμείς οι Έλληνες σε αυτή τη φάση τους χρειαζόμαστε να είναι δίπλα μας…!!!
Αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι ανακοινώσεις των Μ.Μ.Ε της Ρωσίας, γιατί με την Νορβηγία έχουν πολύ στενές σχέσεις σε επίπεδο συνεργασίας για την ενέργεια…!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γεγονοτα προχωρανε με ραγδαιους ρυθμους. Να δουμε ποτε θα κυρηξει πτωχευση η Αμερικη. Τοτε ειναι που θα ξεκινησουν τα ζορια...

thoureios.blokspot είπε...

Η κίνα καθοριζει τα παντα...θα επιβαλλει με την ινδια -ιραν-ρωσια- κλπ ενιαίο νόμισμα για την αγορα των πετρελαίων

Ανώνυμος είπε...

"Από τον περασμένο χρόνο η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ"...

Αυτό πότε έγινε βρε παιδια;!!! Και εάν έγινε γιατί τότε εμείς κάνουμε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο;

THOUREIOS είπε...

ειχε αναφερθει στο συνεδριο του economist (ΜΑΙΟΣ 2011)παρουσία του Υφυπουργού ΜΑΝΙΑΤΗ, Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ εχει αγοράσει ομόλογα του Ελληνικου δημοσίου, οχι χρεος...θα μπορούσε να τα συμπψηφίσειμε το χρέος,εφ οσον επαιρνε μερος απο την εξόρυξη του υποθαλασσιου πλούτου της χώρας...

Ανώνυμος είπε...

ενα αλλο στοιχειο μα καθολου αμελητεο ειναι οτι οι Σταυροι που εχουν στην σημαια τους σκανδιναβικες χωρες Ελλαδα Ην.Βασιλειο Ελβετια ενοχλουν.και τι εχουν μπολικους αυτα τα κρατη?μουσουλμανους.ετοιμαστειτε να υπερασπιστειτε το συμβολο της πιστεως μας και της σημαιας μας

Ανώνυμος είπε...

"Από τον περασμένο χρόνο η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ"...

Το μεγαλύτερο ποσοστό η Ελλάδα το οφείλει στη Γαλλία και τη Γερμανία (Δημόσιο, Τράπεζες και ιδιώτες).

Ισοπολιτεία είπε...

Να μη γράφουμε ανακρίβειες, γιατί μετά δεν μας εμπιστεύεται κανείς ακόμα κι αν γράφουμε σωστά.
Η αλήθεια είναι πως μεγαλύτερο ποσοστό χρέους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου το κατέχουν οι Ελληνικές τράπεζες και τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.
Ακολουθούν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και ταμεία.
Από το 2010 υφίσταται για πρώτη φορά και χρέος ως ενυπόθηκο δάνειο προς το ΔΝΤ και τις χώρες του ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρούσα αυτό το μπλογκ σοβαρό. Δυστυχώς όμως με την ανάρτηση τέτοιων αναξιόπιστων κειμένων χάνει την σοβαρότητά του. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε αγράμματος και ημιμαθής (ακόμη χειρότερα) τσομπάνος να γράφει ό,τι του κατέβη!
"Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα..."
"η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ..."
"Τα Νορβηγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι τρομοκρατημένα, γιατί ενώ γνωρίζουν από ποιόν και γιατί χτυπήθηκε η χώρα δεν μπορούν να το αναμεταδώσουν…"
Αλήθεια, ο "αρθρογράφος" έχει τελειώσει το Δημοτικό;

thoureios.blokspot είπε...

Το πρόβλημά είναι ποιος γράφει το κείμενο ή ποιό μήνυμα θέλει να περάσει ;

Αν αυτός που το γράφει είναι «τσομπάνος», και έχει ο όχι τελειώσει το δημοτικό είναι άλλο θέμα…!!!

Σημασία έχει ότι σ αυτόν τον τόπο τελικά οι «τσομπάνηδες» ήταν τα παλικάρια και όχι οι «ψευτοδιανοούμενοι»…!!!

Το ότι έχει διαβαστεί περίπου από ένα εκατομμύριο κόσμο και τους έχει προβληματίσει για σένα δεν έχει καμία σημασία;

Πέρα απ όλα αυτά όμως, ο THOUREIOS είναι ένα ελεύθερο blog και στην περίπτωση που θα θελήσεις εσύ και ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχετε με κάθε τρόπο είναι στη διάθεση σας…!!!

Δεκτή και κάθε καλόπιστη κριτική…!!!

Ευχαριστούμε…!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που έγραφε ο Θούρειος τον Ιούλιο επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Μόνο που ξεχάσατε να αναφέρετε ότι οι Νορβηγοί είναι φιλότουρκοι εδώ και δεκαετίες και σκοπός τους δεν είναι βέβαια να σώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά να ανοίξουν δρόμο στους γείτονες ώστε να βάλουν χέρι στα κυπριακά και ελληνικά κεφάλαια.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η αλήθεια είναι μία. Από το άρθρο, μέχρι και όλα τα σχόλια που ακολουθούν έχουμε πάψει να πιστεύουμε οτιδήποτε μας γνωστοποιούν γιατί πραγματικά δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ούτε ποιος τα γράφει αλλά το κυριότερο, γιατί τα γράφει και που αποσκοπεί.

THOUREIOS είπε...

ΦΊΛΕ ΑΝΏΝΥΜΕ 10:23
O THOUREIOS δεν είναι δημοσιογραφικό μέσον για μεταφορά ειδήσεων, αλλά είναι η ενασχόλιση μια ομάδας φίλων που τον δημιουργησαν για να προβαλλουν τις απόψεις τους και απόψεις οποιουδήποτε επιθυμει να τις εκθέσει δημόσια, χωρίς λογοκρισία.
Μεριές φορές αναδημοσιεύουνται κάποιες ειδήσεις για να καθιστούν ποιό ενδιαφέρουσα την ιστοσελίδα.
Απο τα παραπάνω νομίζω οτι γίνεται αντιληπτό γιατί τα γράφουμε όλα αυτα...!!
Τα στοιχεία όμως για το αρθρο ελήφθησαν απο το συνέδριο του economist τον ΜΑΪΟ του 2011.
Αν ανατρέξει κάποιος εκεί θα τα δεί...!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύει κάποιος ότι μια χώρα σαν την Νορβηγία θα αγοράζε το ελληνικό χρέος?δν είναι ηλίθιοι...μου φαίνεται όλοι ψάχνουν να βρουν μεσσίες εκεί που δν υπάρχουν.