Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΟΕΚ..!!!


Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Στην παρούσα φάση, οι Ελληνικές Τράπεζες πρέπει να εισπράξουν περίπου 1,2 δις ευρώ από υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί με τα δάνεια πρώτης κατοικίας, τα οποία έχει δώσει ο ΟΕΚ.
Τα ποσά αυτά θα τα εισπράττουν για τα επόμενα περίπου κατά μέσο όρο 15 χρόνια.
Στην περίπτωση που θα κλείσει ο ΟΕΚ θα καταργηθούν και οι εισφορές σε αυτόν, άρα καταργούνται και οι πόροι για την εξόφληση.
Τότε το κράτος θα είναι υποχρεωμένο να προβεί σε δύο ενέργειες:

  1. Να κουρέψει το χρέος στις τράπεζες.
  2. Να το καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επειδή και τα δύο παραπάνω είναι ανέφικτα, θα παραμείνει ο πόρος τουλάχιστον αυτός που αποδίδει ο εργαζόμενος περίπου 1,25% ο οποίος αρκεί για να αποπληρωθούν οι Τραπεζίτες και να λειτουργεί ο Οργανισμός αφού αρκούν για να συνεχιστούν ακόμα και τα προγράμματα του …!!!
Πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία χρόνια τις μισές περίπου εισφορές τις «έκλεβε» ο εκάστοτε διοικητής του ΙΚΑ για να καλύπτει μαύρη τρύπα του ταμείου …!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρεπει να κλεισει σε καμια περιπτωση ο ΟΕΚ και ΟΕΕ πρεπει ακομα να αναβαθμισθουν ακομα περισσοτερο διοτι προσφερουν μεγαλο κοινονικο εργο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΕΚ και ΟΕΕ με το πόρο αυτό των εργαζομένων και την χρήση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για πράσινη ανάπτυξη θα παραμείνει πλεονασματικός Οργανισμός και θα βελτιώσει τις παροχές προς τους δικαιούχους τους - μετόχους τους.Σήμερα οσο ποτέ αλλοτε αυτοί οι δυο Οργανισμοί είναι απαραίτητοι αφού ο Νεοφιλευθερισμός παύει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο.