Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ξένιος Ζευς σ' όλόκληρη την Ελλάδα

Ξένιος Ζευς σ' όλόκληρη την ΕλλάδαΣχετικά με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τις ...
αντιδράσεις των τοπικών φορέων μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
 Ειδικότερα, για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» δήλωσε ότι είναι μια επιχείρηση η οποία θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, τονίζοντας ότι θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και η πρώτη αποτίμηση θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Ανέφερε επίσης ότι η χρηματοδότηση γίνεται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα γίνει διαπραγμάτευση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%.
 Για τα κέντρα κράτησης και τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο, δήλωσε: «Δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι σήμερα δεκάδες φορές καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο». 
 Τόνισε επίσης ότι «ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της, αλλά να πείσω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά. Και δεν σταματάμε σε αυτό, δηλαδή θα επιχειρήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με το ρυθμό όμως που μας επιτρέπει αφενός μεν ο αριθμός των θέσεων που έχουμε και αφετέρου η διαδικασία επαναπροώθησης που έχουμε ξεκινήσει». 
 Αποκάλυψε επίσης ότι το κέντρο στην Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα. Τέλος, αναφερόμενος στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και η πρόταση που έκανε στο υπουργείο Οικονομικών είναι ένας τρόπος μειώσεων ο οποίος να μπορεί να επιτρέψει και στο σώμα να λειτουργεί και στους αστυνομικούς να διατηρήσουν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς ήδη, όπως δήλωσε, το 51% των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αμείβεται με λιγότερα από 1000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: