Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σήμερα η Ελλάδα πιο φτωχή από χθες…!!!

Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο
Πρώτη μέρα μετά το χτεσινό διεθνές ρεζίλι της πλήρους εξάρτησης της χώρας στην παγκόσμια διακυβέρνηση, σήμερα τα πρώτα ίχνη του αποτελέσματος εμφανίστηκαν στο χρηματιστήριο με την άνοδο κυρίως των τραπεζικών μετοχών.
Ας τρέξουμε λοιπόν όλοι μαζί να επενδύσουμε σε τραπεζικές μετοχές και σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου μπας και αύριο που θα πέσει πείνα να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε λίγο λάδι και ψωμί για να έχουμε να
φάμε…!!!
Την απάντηση στο ποιος θα είναι αυτός που θα παράγει τα παραπάνω δεν θα την πάρουμε ποτέ γιατί απλά ο Λαός είναι εγκλωβισμένος και υποθηκευμένος στις τράπεζες…!!!
Μήπως με την χτεσινή απόφαση,
·        Θα ξαναπάρουμε τον ΟΤΕ από τους Γερμανούς;
·        Θα δημιουργηθούν πραγματικές νέες θέσεις εργασίας;
·        Θα ξαναποκτήσουμε τα χαμένα εργασιακά δικαιώματα μας;
·        Θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για περιορισμό των εισαγωγών;
·        Θα αναπτυχθούν οι εξαγωγές μας;
·        Θα σταματήσουν να μας πιέζουν για τον πλήρη έλεγχο του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας;

Μήπως μπορεί ο  ΒΑ.ΒΕ (Βαγγέλης Βενιζέλος) να μας πει πώς και πότε θα εξοφλήσουμε τα 540 δίς πλέον που έφτασε  μετά από τα νέα δανεικά το χρέος μας;
Θέλουν να μας κάνουν να στρέψουμε την προσοχή μας στην ύπαιθρο; Η απλά θέλουν να μας ελέγχουν σαν ανθρώπινες οντότητες;
Πάντως για ένα να είμαστε σίγουροι, ότι στην περίπτωση που ο Ελληνικός λαός στραφεί στην ύπαιθρο και δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αυτοσυντήρηση, δεν θα τους αρέσει.
Γιατί αν ο Έλληνας αξιοποιήσει την οξυδέρκειά του και επιστρέψει στην ύπαιθρο και οργανωθεί  σε τοπικό επίπεδο δημιουργώντας μικρές και οικογενειακές μονάδες παραγωγής σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, θα αποτελέσει μια τεράστια δύναμη που δεν θα μπορεί να την ελέγχει κανένας.
Φανταστείτε να πάει κάποιος αύριο σε μια τράπεζα, από την οποία έχει πάρει δάνειο για σπίτι και διαπραγματευτεί την εξόφληση με τα προϊόντα του, δηλαδή είδος με είδος, πήρα δάνειο εξοφλώ με πορτοκάλια, με λάδι, με όσπρια, κλπ, δηλαδή πραγματική αξία της αγοράς, και αρχίζει η τράπεζα να πληρώνει μέρος των υπαλλήλων της με καταναλωτικά αγαθά.
Αν γίνει ανταλλαγή με προϊόντα ένδυσης, διατροφής, ακόμα και με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ,).
 Μόνο έτσι θα δούμε τα μεγαλοκαταστήματα διατροφής ένα ένα να κλείνουν και να αξιοποιείται η παραγωγική δύναμη της χώρας.
Για να αρχίσουμε τώρα, που μας δίνουν λίγο χρόνο ακόμα 2-3 έτη πριν μας εκτελέσουν να στρέψουμε το βλέμμα μας στην ύπαιθρο, τουλάχιστον για να μην πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: