Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΡΑΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Ο λόγος που χτυπήθηκε η Νορβηγία ήταν να αποσταθεροποιηθεί η χώρα στο άμεσο μέλλον με σκοπό να μην συμμετάσχει στις μεγαλύτερες συμφωνίες για τον ενεργειακό χάρτη που θα διαμορφωθεί άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο…!!!
Αν λάβουμε υπ όψιν:
  1.        Οτι η Νορβηγία είναι ο βασικός σύμμαχος της Ρωσίας στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στις βόρειες θάλασσες.
  2.         Oτι η Νορβηγία κατέχει την πρώτη θέση στην τεχνογνωσία για τις υποθαλάσσιες εξορύξεις.
  3.       Και ότι είναι οικονομικά εύρωστη χώρα και μπορεί να βγάλει σε πέρας το έργο τέτοιου είδους εξορύξεων.
Εύκολο είναι να συμπεράνουμε ότι η Νορβηγία έπρεπε να βγει από την μέση…!!!
Στην ουσία όμως έμμεσα θίγεται και η Ρωσία γιατί έχει την ποιο βασική συνεργασία στην ενέργεια με τη Νορβηγία…!!!
Σήμερα βλέπουμε ότι στην Κύπρο ξεκινούν τις εξορύξεις με Αμερικάνικες εταιρείες, και έπεται και συνέχεια στον κόλπο του Ηροδότου ( ανάμεσα από Κρήτη και Ρόδο) στον κόλπο της Μεσσάρας (κάτω από την Κρήτη) και στο Ιόνιο …!!!
Η Νορβηγία, που έχει μελετήσει και έχει στα χέρια της τις μελέτες για τα υποθαλάσσια υπεδάφη που τις έχει παραδώσει και στον Υφυπουργό Μανιάτη, ήταν είδη έτοιμη έχοντας αγοράσει και 300 εκατομμύρια ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, να υποβάλλει την προσφορά της για να ξεκινήσει τις εξορύξεις…!!!
Σήμερα που αρχίζουν  σιγά - σιγά να υπογράφονται οι συμφωνίες δεν γίνεται λόγος πλέον για την Νορβηγία, αλλά μόνο για Αμερικάνικες εταιρείες…!!!
ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΡΩΣΙΑ;