Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…!!!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος

Ακόμα και σήμερα όλες οι Διοικήσεις και οι Διευθυντές των Δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων παίρνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τις επόμενες Κυβερνήσεις και Διοικήσεις..

Δημιουργούν προϋποθέσεις με δεσμευτικές αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια με πολύ μεγάλες πιθανότητες να τις κερδίσουν.

Τις εκθέσεις όλων αυτών των θεμάτων τις συντάσσουν  διευθυντές των επιχειρήσεων πολλοί από τους οποίους  σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχουν και τις υποβάλλουν για έγκριση στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων φορέων.

 Σε όλες  της επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, σήμερα που όλοι ασχολούνται με τα εργασιακά και με την τρόικα, όλοι αυτοί δουλεύουν πυρετωδώς με σκοπό να «δέσουν» τις αποφάσεις των δικαστηρίων που θα εξελιχτούν σε βάρος της χώρας μας τα επόμενα χρόνια…!!!
Από εκτιμήσεις ειδικών τα θέματα που απασχολούν σήμερα σε αυτόν τον τομέα είναι:

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ:

Περίπου 7-10.000 αγωγές εκκρεμούν και συντάσσονται κατά 100άδες καθημερινά σε έργα που δεν έχουν γίνει οι οριστικές παραλαβές ακόμα και σήμερα από την περίοδο των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
Σε όλους τους οργανισμούς που συγχωνεύονται η κλείνουν όλα τα Δ.Σ με «σχετικές εισηγήσεις των διευθυντών» προσπαθούν να κλείσουν  άρων-άρων τις εκκρεμότητες  με τους εργολάβους η να «δημιουργήσουν» αποφάσεις «έτοιμες» για τα δικαστήρια.

Το σύνολο των παραπάνω διεκδικήσεων από το ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ αγγίζει περίπου τα 7 δις ευρώ, και θα ταλανίζει την χώρα για τα επόμενα 5-10 χρόνια, οπότε θα έχουμε και μια προσαύξηση διαφόρων δαπανών περίπου 1-1,5 δίς ευρώ οπότε το τελικό σύνολο θα φτάσει τα 9,5 δις ευρώ…!!!

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ανάλογη είναι η διαδικασία προμηθειών του δημοσίου και κυρίως σε οπλικά συστήματα και νοσοκομειακά που το ποσό και εδώ ξεπερνά τα 13 δις ευρώ (σύμφωνα με περυσινές δηλώσεις του κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ).

Μιλάμε για ένα γενικό σύνολο της τάξεως των 22 δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός, δηλαδή ένα πρόσθετο έλλειμμα περίπου 3 δις ευρώ ετησίως το οποίο υποκρύπτεται…!!!

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία αρπαχτή…!!!

Όλα τα παραπάνω έχουν στηθεί με μηχανισμούς άρτια οργανωμένους σε όλα τα επίπεδα.:
  • Πολιτικά
  • Δικαστικά
  • Νομικά
  • Κυβερνητικά
  • Διοικητικές Υπηρεσίες κλπ..

Αυτοί που διακηρύττουν την κάθαρση την δικαιοσύνη την αξιοκρατία την ισότητα είναι οι ίδιοι στα κόλπα….

Ο μόνος τρόπος να ξεκινήσουμε σωστά είναι, ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ από όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις και να τοποθετηθούν ξένοι τουλάχιστον για τους επόμενους 6 μήνες…!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ…..!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: