Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πλήρης ρήξη σχέσεων Μόσχας-Αθήνας - Αντιρωσική θέση από ΥΠΕΞ

Σε πλήρη ρήξη των σχέσεων με την Ρωσία προχωρά η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς πριν λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας στην δήλωση του εκπροσωπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στην περίπτωση της ...
προφυλάκισης του Εφραίμ απάντησε ξερά ότι "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις".

Ολόκληρη η δήλωση που επισημοποιεί την πλήρη διάρρηξη των ελληνορωσικών σχέσεων που έτσι ή αλλιώς ήταν "παγωμένες" μετά τις εκλογές που έφερε την κυβέρνηση Παπανδρέου στην εξουσία, έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών. Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων».

Φυσικά κατόπιν των ανωτέρω, είναι πρακτικώς αδύνατον όσο υπάρχει αυτό το αντιρωσικό πνεύμα στην Αθήνα (κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά υπουργός Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.), να υπάρξει όχι ενίσχυση, αλλά και εμβάθυνση των σχέσεων αυτών.

Γεγονότα που έρχονται σε συνέχεια του "παγώματος" της αμυντικής συνεργασίας του σαμποταρίσματος του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης από την κυβέρνηση Παπανδρέου κλπ. Απλά, πλέον σαφώς και εντυπωσιάζει η αντιρωσική θέση που λαμβάνουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. κατά της Ρωσίας, προφανώς υπό το πρίσμα της αναχαίτισης της επιστροφής του Κ.Καραμανλή στον οποίο χρεώνουν την φιλορωσική πολιτική που είχε ακολουθήσει.
http://www.defencenet.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βγήκε και η ΠΟΡΔΗ του δρούτσα....
Δελαβεκουρας: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις".....αλλάχχχχ !!

και συμπληρώνω.......
Η Ελλαδα δεν δεχεται υποδειξεις, εκτος,απο το ΔΝΤ την Ε.Ε την Ε.Κ.Τ(ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα), τις ΗΠΑ, τον Ομπαμα, την Χιλαρυ την Γερμανια, την Μερκελ, την Γαλλια, τον Σαρκοζυ, την Τουρκια με τις φωτιες της, την Κομισιον, τον Μπαροζο, τον Ρομπαυ, το ΠΑΣΟΚ τον Γιωργακη η αλλιως Τζεφρυ, τον Λ.Παπαποτερ (αφου τα ΜΜΕ τον παρουσιασανε ως μεσια /μαγο)
και τελος απο τον Καρατζαφυρερ και τον Παγκωλο...

Η Ελλας δεν δεχεται καμια εξωτερικη παρεμβαση σαν κυριαρχο κρατος δικαιου που ειναι ....Αλλα το ενδιαφερον στην υποθεση ειναι τι τοοοοσσσοοο μεγαλο ειναι, που αναγκαζει μια Υπερδυναμη
να ασχολειτε τοσο εντονα με εναν μοναχο._