Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το κείμενο παραίτησης των ηρωϊκών οικονομικών εισαγγελέων που υπέβαλαν την παραίτησή τους

Σχόλιο attikanea: Τώρα τον λόγο, ΠΡΕΠΕΙ να εχουν η Πρόεδρος και ο Εισαγγελάς του Αρείου Πάγου καθώς και το σύνολο των Ενώσεων των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης.
Αν δεν πάρουν άμεσα θέση σ' αυτή την ωμή παρέμβαση, δικαιολογούν απόλυτα την ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
 
Με αυτά τα λόγια οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επικαλούμενοι παρεμβάσεις, προσκόμματα και αγκυλώσεις στο έργο τους, όπως η υπόθεση των CDS, του φουσκώματος του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, την παραίτηση Σπινέλλη και πολλά ακόμα άλλα καίρια σκοτεινά ζητήματα.
Μάλιστα, ο ήρωας Ηπειρώτης Γρηγόρης Πεπόνης είχε αρνηθεί να...
μπει στο αρχείο και η υπόθεση της Proton Bank.

Η επιστολή παραίτησης:
«Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας.
Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
Ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης
 
Ήδη με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικώς και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας.
Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα, δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση. Πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλλόνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου