Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στον Κορυδαλλό ο ηγούμενος Εφραίμ

Στην πτέρυγα των κρατουμένων για οικονομικά εγκλήματα
http://img.protothema.gr
 Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αφού είχε περάσει πρώτα από το γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από υποστηρικτές του.
 

Ο ηγούμενος θα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου, ενώ θα κρατείται στην πτέρυγα Ε, στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και όχι για σοβαρές πράξεις βίας.


Οι συνήγοροί του, 'Αρης Χαραλαμπάκης και Σπύρος Αλεξανδρής, θα πάρουν από το Εφετείο αντίγραφο του βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου. Το βούλευμα δημοσιεύθηκε και καταγράφηκε στο βιβλίο βουλευμάτων σήμερα, οπότε οι συνήγοροι του κατηγορούμενου μοναχού μπορούν να το παραλάβουν και, αφού μελετήσουν το σκεπτικό των Εφετών για την προφυλάκιση, να ετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι συνήγοροι θα ενημερωθούν για τις απόψεις που σχημάτισε το Συμβούλιο ως προς την αναγκαιότητα προσωρινής κράτησης του Εφραίμ, ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη κίνησή τους.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι να προσφύγουν στην ανακρίτρια της υπόθεσης με αίτησή τους και να ζητήσουν την αντικατάσταση της προφυλάκισης με την επιβολή περιοριστικών όρων, αντικρούοντας με επιχειρήματα τους λόγους που κρίθηκε ο εντολέας τους προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εφέτες με το βούλευμά τους τάχθηκαν υπέρ της άποψης της ανακρίτριας, κρίνοντας ότι ο ηγούμενος είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και διέταξαν την προφυλάκισή του. Αντίθετη γνώμη διατύπωσε ο εισαγγελέας, τόσο προς το Συμβούλιο όσο και μετά την απολογία του μοναχού, θεωρώντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για κράτηση, αλλά μόνο για την επιβολή περιοριστικών όρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: