Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ,«η γενιά των τριαντάρηδων +» ΕΠΙΜΕΝΕΙ…!!!

Η νέα Γενιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ που πριν από λίγες μέρες κατάθεσε 12 προτάσεις και ελπίζει να ταράξει τα νερά μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, συνέχισε και το σαββατοκύριακο στο Εθνικό Συμβούλιο…!!!
Δύο σχέδια αποφάσεων κατέθεσαν στην Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του
ΠΑΣΟΚ οι αποκαλούμενοι «γενιά των τριαντάρηδων +»  ως συνέχεια της παρέμβασης των 12 σημείων



(http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=171040).

Το ένα σχέδιο απόφασης αφορά την διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος,

την ίδια ημέρα με την εκλογή Προέδρου, σε μια σειρά ζητημάτων(μονιμότητα
δημοσίων υπαλλήλων, σχέσεις κράτους εκκλησίας κ.α) και το οποίο θα δεσμεύει
την επόμενη ηγεσία.
Το δεύτερο,  την άμεση κατάθεση  ψήφισης του νόμου για την αλλαγή του  εκλογικού συστήματος και τα οικονομικά των κομμάτων.

Από ότι φαίνεται  η συγκεκριμένη κίνηση των νέων που εκδηλώθηκε θα έχει και συνέχεια και θα απασχολήσουν το Κίνημα με συνεχείς παρεμβάσεις τους
Διαβάστε τα δύο σχέδια αποφάσεων….
1o ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 15/1/12
Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε σημαντικές, ιστορικές, μεταρρυθμίσεις, οπισθοχώρησε σε άλλες αφού τις εξήγγειλε και προσποιήθηκε ότι έκανε κάποιες ενώ στην πραγματικότητα απλώς τις μετέθετε για το μέλλον. Σχεδόν καμία μεταρρύθμιση δεν έγινε στην ώρα της και χωρίς εκπτώσεις με αποτέλεσμα βέβαια, στο τέλος να καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε μεγαλύτερο κόστος. Κάθε ώρα που περνά αφήνοντας τα πράγματα όπως τα βρήκαμε από τη ΝΔ, τον εμπρηστή της χώρας μας, τόσο η χώρα θα καίγεται και οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να σβήσει η φωτιά.
Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η βασική αιτία για όλα αυτά. Το πολιτικό σύστημα, δηλαδή ο τρόπος που η λαϊκή βούληση όπως εκφράζεται στις εκλογές, μετασχηματίζεται σε σχέση εξουσίας. Οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μας, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός, για να δώσουν αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά στο δίκαιο και εκ των ων ουκ άνευ αίτημα των πολιτών για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Είναι τραγικό ότι τα δύο κατεξοχήν κοινοβουλευτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέτυχαν να συναινέσουν για να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα.
Το αποτέλεσμα ήταν και είναι μια βαθιά αντίφαση γιατί ουσιαστικά την ώρα που ζητούν από τον ελληνικό λαό να αλλάξει για να σωθούμε, εκείνα του λένε θρασύτατα: «εμείς δεν αλλάζουμε κι ας καούμε όλοι». Πώς είναι δυνατόν να ζητά το πολιτικό σύστημα οτιδήποτε από το λαό, όταν δεν θέλει πρώτο εκείνο να δώσει το καλό παράδειγμα; Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.
Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος εδράζεται σε δύο πυλώνες, την χρηματοδότηση των κομμάτων και το εκλογικό σύστημα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με βάση την δουλειά που ως τώρα έχει γίνει αλλά και νέες ιδέες που μπορεί να συνεισφέρει οποιοσδήποτε, δεσμεύεται να καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, δηλαδή την χρηματοδότηση των κομμάτων και το εκλογικό σύστημα.
Η προσπάθεια αυτή είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συντονιστεί και να διεξαχθεί υπό την ευθύνη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που είναι αυτοδίκαια σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας άρα ο μόνος που έχει την θεσμική δυνατότητα να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο κρίσιμο έργο για το μέλλον της χώρας.
2o ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 15/1/12
Τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, έχοντας ως αφετηρία και γνώμονα το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και διαπιστώνοντας την άμεση και επιτακτική ανάγκη το Κίνημα να επανακυρώσει την αδιάρρηκτη σχέση του με την κοινωνική του βάση αποφασίζουν την ενεργοποίηση του άρθρου 12 παρ. 1 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο προβλέπεται η, με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, διενέργεια κομματικού δημοψηφίσματος.
      Με το δημοψήφισμα αυτό θα αποκρυσταλλωθεί η ιδεολογική μας ταυτότητα, όπως την αντιλαμβάνεται η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και τα αποτελέσματά του θα είναι δεσμευτικά για όλους όσοι εκφράζουν το Κίνημα. Θέματα όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η κατάργηση του σταυρού προτίμησης,  η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, η νομιμοποίηση μεταναστών, η επιλογή συστήματος συντάξεων, η σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού, ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο επανακαθορισμός των δομών του συνδικαλιστικού κινήματος, το αν και πώς του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, θα πρέπει να αποτελέσουν κεντρικούς πυλώνες χάραξης πολιτικής ταυτότητας στη νέα περίοδο που εισέρχεται η χώρα και το ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη νομιμοποίηση των θέσεών μας, πριν  αυτές τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού, μέσα από τη διαδικασία ενός εσωτερικού δημοψηφίσματος.
      Είναι ο καιρός να κοιτάξουμε κατάματα την Ιστορία και τους πολίτες και να τους καλέσουμε να συνδιαμορφώσουμε το αύριο, ευκρινώς, διαφανώς και με συγκεκριμένες ιδεολογικές σταθερές.
Για την απόφασή μας αυτή λάβαμε υπόψη μας το σύνολο των  καταστατικών αρχών του Κινήματος και ειδικότερα τα άρθρα 5, 7 και 8 του Καταστατικού, τα οποία ορίζουν θέματα σχετικά με την Διαμόρφωση πολιτικής, τις Αρχές λειτουργίας και την Εσωκομματική δημοκρατία. To εσωκομματικό δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί ταυτόχρονα με την εκλογή του Προέδρου μας.
Είναι για εμάς σαφές ότι η προσφυγή στη βάση του ΠΑΣΟΚ, στα Μέλη και τους Φίλους του Κινήματος, προκειμένου να επανακαθορίσουμε από κοινού την ιδεολογική μας ταυτότητα, είναι μονόδρομος αν όντως θέλουμε να μην αποκοπούμε από την κοινωνία και να εξακολουθήσουμε να διαδραματίζουμε κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας ως η ευρεία δημοκρατική παράταξη, η οποία μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του τόπου.
Τα μέλη του Ε.Σ, ΠΑΣΟΚ

 Διαβάστε παλαιότερη ανάρτηση για ανάλογη κίνηση των 21....

Αντίδραση για μιά ελπίδα μέσα από τη Νέα Γενιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ kassianos@in.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
(ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ)

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι μια πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μην έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της.

Όταν πέρυσι το χειμώνα ο......
άνδρας της οικογένειας προσπάθησε να σκεπάσει τη σπηλιά με ελενίτ, κάποιος τον κατήγγειλε στην Πολεοδομία, η οποία και παρενέβη, του επέβαλε πρόστιμο και τον οδήγησε μάλιστα στο αυτόφωρο!