Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Εάν δεν είστε ικανοί να τα καταφέρετε οι ίδιοι, τότε θα υπάρξει έλεγχος"


Μεγέθυνση
"Εάν δεν είστε ικανοί να τα καταφέρετε οι ίδιοι, τότε θα υπάρξει έλεγχος"Η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής της σε εξωτερικούς θεσμούς εφόσον αδυνατεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη λήψη μέτρων για τη διάσωσή της, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
Ο Ρέσλερ είναι ο πρώτος υπουργός της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ανοιχτά την πρόταση να παραδώσει η Ελλάδα τον έλεγχο των δημοσιονομικών της.
"Χρειαζόμαστε περισσότερη πολιτική καθοδήγηση και έλεγχο όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", είπε ο Ρέσλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild και η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί αύριο Δευτέρα.

"Εάν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να τα καταφέρουν οι ίδιοι, τότε θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη πολιτική καθοδήγηση και έλεγχος από το εξωτερικό, για παράδειγμα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε ενώ δεν έχει καλά καλά κοπάσει η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup για την ανάγκη ορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί των δημοσιονομικών.
Ο Ρέσλερ είναι αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: