Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Δικτατορία τραπεζιτών: Λεηλασία της χώρας με συντεταγμένο σχέδιο

Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια, ξεκίνησαν να μετράνε αντίστροφα, με τους οιωνούς να είναι άκρως αρνητικοί: Η χώρα κυβερνάται απευθείας από το εξωτερικό, όπως ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον από την εποχή της βαυαυροκρατίας.

Στην ηγεσία της Ελλάδας βρίσκεται ένας διορισμένος από τους ξένους και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τραπεζίτης. Το εσωτερικό πατριωτικό μέτωπο, ενώ εκφράζει το 85% του ελληνικού λαού (ΝΔ, κόμματα Αριστεράς, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) είναι ...
βαθιά διχασμένο ακόμα και στο εσωτερικό της Αριστεράς.

Ο ανώτατος άρχων της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει λάβει σαφή θέση υπέρ του διορισμένου πρωθυπουργού σε μία κίνηση που από «εγγυητή» τον μεταβάλλει σε «στημένο διαιτητή».

Τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα να μπορεί να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο οικονομικής εξαθλίωσης και γεωστρατηγικής απαξίωσης της χώρας.

Και αυτά είναι μόνο τα «θεωρητικά»: Τα πρακτικά είναι ακόμα πιο βαριά: PSI δεν υπάρχει πλέον. Τουλάχιστον οι μισοί από τους ξένους δανειστές της χώρας, περίπου το 35% αρνούνται να συμμετάσχουν και θα τους πάνε σε υποχρεωτικό «κούρεμα» οι Γερμανοί. Αυτό σημαίνει «πιστωτικό γεγονός» για το οποίο όχι απλώς αδιαφορούν οι Γερμανοί, αλλά το έχουν αποφασίσει.

Διακινούνται στο εσωτερικό τόσο ψεύτικες ειδήσεις από τα ελεγχόμενα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής, που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Αυτή η δήθεν δόση των 89 δισ. ευρώ δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ποτέ. Είναι το σύνολο του ποσού της δανειακής σύμβασης το οποίο είχε «στα χαρτιά» συμφωνηθεί αν προχωρούσε το PSI. Τίποτα άλλο.

Υπάρχουν 15 δις. ευρώ για την δόση του Μαρτίου που αν δεν δοθεί απλά θα χάσουν οι ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει. Όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται τώρα είναι ένας καθαρός εκβιασμός για να μην οδεύσει η χώρα σε εκλογές. Ξέρουν ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τα σχέδιά της νέας βαυαροκρατίας αφού θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό: Πρώτο κόμμα η Ν.Δ. με μία ευάριθμη κοινοβουλευτική ομάδα 130-140 εδρών, μία Αριστερά συνολικής ισχύος 35-40% και ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αγωνιστεί να φτάσει το 20%.

Ο εκβιασμός εστιάζεται και πάλι στο θέμα της εξόδου από το ευρώ. Ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τον οποίο τσούγκριζαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα ποτήρια της ακριβής σαμπάνιας που έρρεε στην γιορτή (λίγες ώρες πριν από το αηδιαστικά τηλεοπτικά στημένου «γεύματος με τους άπορους») ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος προειδοποιούσε πριν λίγο ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ η χώρα θα γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω». Τα ίδια έλεγε και ο Γ.Προβόπουλος πριν δύο ημέρες.

Είναι εκπληκτικό το ότι έχει επιβληθεί στην χώρα η «δικτατορία των τραπεζιτών», η οποία κάθε μέρα δυναμώνει, ενώ οι τραπεζίτες έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που είναι σήμερα, αλλοτριώνοντας βέβαια, τα συνήθη πιόνια τους πολιτικούς.

Πραγματικός στόχος είναι η λεηλασία της χώρας και δεν το κρύβουν: Υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, προπαραμονή Χριστουγέννων, πούλησαν τέσσερα υπερπολύτιμα για την ΠΑ μεταφορικά αεροσκάφη που θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε εναέρια τάνκερ, στο μισό της τιμής που αξίζουν ακόμα και ως μεταχειρισμένα στην διεθνή αγορά. Είναι η πρώτη πώληση που αποφάσισε η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και έπεται συνέχεια.

Το ΥΠΕΚΑ αρνείται να δώσει άδειες για γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης, επιμένοντας σε μια χρονοβόρα διαδικασία με βέβαιο τελικό χαμένο την Ελλάδα, αφού είναι βέβαιο ότι σε συνθήκες χρεοκοπίας θα τα αρπάξουν «για δυο πεντάρες».

Λίγοι δείχνουν αποφασισμένοι να αντιταχθούν σε αυτό που έρχεται. Ο Α.Σαμαράς θέλει, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί. Είτε το θέλει, είτε όχι είναι μέρος του συστήματος και το επιτελείο του είναι σφιχταγκαλιασμένο με το σύστημα. Εγκλωβισμένος σε συνεχή εκβιαστικά διλήμματα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν δείχνει να έχει αρκετή βενζίνη για να σπάσει τα δεσμά που τον πνίγουν. Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί.

Και θέμα δεν είναι μόνο το πότε θα γίνουν οι εκλογές (οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει στις 4 Δεκεμβρίου) είναι και το ποια πρόταση έχει να καταθέσει όχι για έξοδο από την κρίση (δεν είναι και Θεός!), αλλά για μια συντεταγμένη πορεία της χώρας εν μέσω θυέλλης.

Για μια εθνική συμφωνία με τις δυνάμεις ακόμα και της Αριστεράς, αν η τελευταία δεήσει να σοβαρευθεί και από καταγγελτικός πολιτικός σχηματισμός αποφασίσει να μεταβληθεί σε δημιουργικό πολιτικό σχήμα…

ΠΗΓΗ


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Λίγοι δείχνουν αποφασισμένοι να αντιταχθούν σε αυτό που έρχεται. Ο Α.Σαμαράς θέλει, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί. Είτε το θέλει, είτε όχι είναι μέρος του συστήματος και το επιτελείο του είναι σφιχταγκαλιασμένο με το σύστημα. Εγκλωβισμένος σε συνεχή εκβιαστικά διλήμματα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν δείχνει να έχει αρκετή βενζίνη για να σπάσει τα δεσμά που τον πνίγουν. Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί."

Αν ήθελε ό εταιρος Μασωνος συμφοιτητης ήδη θα είχε κάνει τις απαραιτητες κινησεις και δεν θα ειχαμε τον διορισμένο μεγαλοτραπεζίτη... Ειναι ξεκαθαρος ο ρόλος του... Ας μην παραμυθιαζόμαστε και παραμυθιαζουμε τον κοσμάκη με φρουδες ελπίδες σε προσωπα που τα κρατούν στον αφρό για να παιξουν το στημενο παιχνίδι τους από τότε κιόλας που ξεκινησαν την πολιτικη τους σταδιοδομία(26 ετών)...

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Σαμαράς ήθελε θα το είχε ήδη κάνει, εδώ βλέπει ότι προηγείται και ούτε να πάει σε εκλογές δεν θέλει. Είναι αργά για προπαγάνδα της ΝΔ. Ο Καραμανλής δεν έδωσε 28δις στις τράπεζες από τα λεφτά ΜΑΣ χωρίς κανέναν απολύτως λόγο? Ο κουμπάρος του Ερντογάν ... θυμάσαι? Εμείς ναι. Και οι δύο είναι οι ίδιοι προδότες.

Ανώνυμος είπε...

Για μετωπική σύγκρουση με τα εκλεγμένα κόμματα πάει ο Λ.Παπαδήμος και η ομάδα των επιχειρηματιών και των ξένων πρεσβειών που τον στηρίζουν: Φέρεται αποφασισμένος να επιβάλει τα νέα φορολογικά μέτρα, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, γενικά επιπλέον μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης τα οποία θεωρούν οι ξένοι ότι είναι αναγκαία για να συγκεντρωθούν φόροι και να επιστραφεί όσο μεγαλύτερο μέρος των δανείων πυ οφείλονται και προβάλουν πάλι τον μπαμπούλα της εξόδου από το ευρώ (κατά πόσο είναι "μπαμπούλας" πλέον, είναι ζητούμενο...) και το ποσό των 89 δισ. ευρώ της δανειακής σύμβασης.
Έτσι προτίθεται να φέρει άμεσα προς ψήφιση νέα νομοσχέδια, αλλά βέβαια, επειδή δεν υπάρχουν υπουργοί για να ετοιμάσουν, θα τα εοιμάζει το Μαξίμου απ'ευθείας! Δηλαδή οι ξένοι! Μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να ... απειλεί και με ανασχηματισμό (!) ο διορισμένος πρωθυπουργός, "αν δεν προχωρήσει το κυβερνητικό έργο"!
Είναι πρωτοφανές και σημείο των καιρών που ένας διορισμένος στην θέση του πρωθυπουργού, τραπεζίτης με την στήριξη των ξένων θέλει να κυβερνήσει κανονικά, ενώ ο ρόλος του είναι καθαρά διεκπεραιωτικός για μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και μετά θα πρέπει να αποφασίσει ο λαός ποιος θα τον κυβερνήσει.
Πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μίλησε πάλι για "φαντάσματα" για τις δήθεων επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή, αλλά απέφυγε να τις κατονομάσει και πάλι, δείχνοντας την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα οι του Παπαδήμου. Το σημαντικό είναι ότι παραδέχθηκε, στην ουσία ότι έρχονται νέα μέτρα: «Πιθανότατα να υπάρχει ανάγκη και πρόσθετων μέτρων», είπε.
Kαι βέβαια επέσεισε και πάλι το κίνδυνο εξόδου από το ευρώ: "Ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί. Το επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο είναι που θα κριθούν όλα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Καψής σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και πρόσθεσε ότι"Πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση αλλιώς είμαστε εκτός αγορών και εκτός ευρώ". Και εκτός Ιστορίας...

Όσον αφορά στις εκλογές, ο κύριος Καψής τις οποίες προσδιόρισε χρονικά "γύρω στον Απρίλιο" που σημαίνει και Μάϊος και Ιούνιος!
Στη Ν.Δ. είναι πλέον πεπεισμένοι ότι δύο είναι οι λόγοι που ο Λ.Παπαδήμος "πατάει" την συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου: Ο πρώτος είναι γαι να ξεκαθαρίσει ι εσωκομματική εκλογή στο ΠΑΣΟΚ και να μπορέσει να σταθεί πάλι στα πόδια του (έτσι τουλάχιστον υπολογίζουν) το κυνερνών κόμμα και ο δεύτερος είναι γαι να ελεγχθεί η διαδικασία της κρατικοποίησης των τραπεζών στο μέρος του PSI που αφορά τις ελληνικές τράπεζες...
Επί του πρακτέου, στη Ν.Δ. λένε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν νέα μέτρα, που είναι πλέον των συμφωνηθέντων στην συμφωνία των κομμάτων με τον Παπαδήμο, πριν αναλάβει πρωθυπουργός.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε με τον Αντώνη Σαμαρά!!! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…


Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του από το βήμα της ΔΕΘ, και επανέλαβε για μια ακόμη φορά για τα όσα ακούγονται πως όλοι είναι ίδιοι, ότι «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Συμφωνούμε σ’ αυτό!!! Πώς να είμαστε άλλωστε;;;

Λίγοι έχουν προδώσει και έχουν ρίξει από την κυβέρνηση το κόμμα που τους ανέδειξε και γαλουχήθηκαν πολιτικά … για να δημιουργήσουν άλλο! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ κύριε ΣΑΜΑΡΑ!
Όπως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, όταν δεν μπορούμε να πληρώσουμε απλούς λογαριασμούς κινητού τηλεφώνου, ΟΤΕ, ΔΕΗ (για τα έκτακτα χαράτσια ούτε κουβέντα δεν λέμε). Αντίθετα εσείς όχι μόνο μπορείτε, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε και κόσμο να πληρώσει!!! Γιατί;;; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πόθεν έσχες του Αντώνη Σαμαρά!
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε το 2008 εισοδήματα ....106.982,94 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση (72.269,74 αφορολόγητα). Η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού, πολιτικός μηχανικός δήλωσε 48.445,55 ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει οικία 447,6 τ.μ. σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στην Κηφισιά που αποκτήθηκε το 1984. Διαθέτει επίσης το 50% διαμερίσματος 335 τ.μ. και αποθήκης 11 τ.μ. στην οδό Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας που αποκτήθηκαν από το 1991-1997.
Δηλώνει ακόμη κάτοχος του 50% αγροτεμαχίου 9,3 στρ. στις Ροβιές Ευβοίας. Από κληρονομιά το 2008 ο πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε το 50% δύο αγροτεμαχίων 565 τ.μ. και 576 τ.μ. στην Πουνταζέζα Λαυρεωτικής.
Η σύζυγός του Γεωργία δηλώνει το ήμισυ οικίας 150 τ.μ. σε οικόπεδο 2.265 τ.μ. στην Εκάλη καθώς επίσης την πλήρη κυριότητα ενός καταστήματος 132 τ.μ. στο Ναύπλιο, όπως επίσης και ενός διαμερίσματος 167 τ.μ. στην ίδια πόλη.
Η κ. Γεωργία Σαμαρά διαθέτει ακόμη ένα διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, καθώς επίσης το 16,67% γραφείου 27 τ.μ. στην οδό Πανεπιστημίου και ενός οικοπέδου 554 τ.μ. στην Καλλιθέα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΝ, ενώ η σύζυγός του 300 μετοχές της SMARTSTORE.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει το 2008 καταθέσεις 3.302, 77 ευρώ στη Εθνική, 388.000 ευρώ στην KBC ΒΑΝΚ. H σύζυγός του 12.412,66 ευρώ στην Αλφα, 6.773,22 ευρώ στην Eurobanκ και 9737,52 ευρώ στην HSBC.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα που είχε αποκτήσει το 1989 και 1992, των οποίων κατέθεσε τις πινακίδες το 1996 και το 2007 αντιστοίχως.
Αν είχαμε 100 σαν και εσάς κύριε Σαμαρά, θα είχε λυθεί το πρόβλημα της χώρας μας!!! Δώστε και εσείς κάτι! Όντως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ…