Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ι. Λουίζος, για παράνομη χωματερή

              Ιδού η Ρόδος, ιδού και το..πήδημα για την...
                       "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη!
    Θα  επικυρώσει την πρωτίδικη καταδίκη των 8 μηνών;

Για μια ακόμη φορά, κάθεται στο εδώλειο του κατηγορουμένου ο Δήμαρχος του Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, για την δημιουργία και λειτουργία παράνομης χωματερής, εντός του χώρου της πρώην Αμερικανικής Βάσης και δίπλα στον αρχαιολογιό χώρο της Μπρέξιζας.
Παρά τις προσπάθειες του κατηγορουμένου πρώην Δημάρχου Νέας Μάκρης και νυν Μαραθώνα, να αποφύγει την καταδίκη, (ξεπέρασαν τις 15 οι αναβολές στο πρωτόδικο Δικαστήριο, παρά την... προκλητικά ευνοϊκή στάση κάποιων λειτουργών της..."ανεξάρτητης Δικαιοσύνης", κατά των οποίων έχουν κατατεθεί τρεις μηνυτήριες αναφορες στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρά τις... προσπάθειες του δικηγόρου του που τυγχάνει και γιός πρώην Αρεοπαγίτη, να τον αθωώσει), βρέθηκε Εισαγγελέας ΕΝΤΙΜΟΣ και προφανώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ, που ζήτησε την καταδίκη του και τελικά ο κ. Λουίζος, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 8 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή, ενώ επεβλήθη και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό, θα υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες, ότι η μήνυση  κατετέθη από την...
υπογράφουσα (Πόπη Σουφλή), κάτοικο της Νέας Μάκρης, ενώ μάρτυρες κατηγορίας είναι κάτοικοι της περιοχής.
Δεδομένου των εκατοντάδων δημόσιων εγγράφων που αποδεικνύουν την εγκληματικότητα του κατηγορουμένου, (ο εισαγγελέας που διεξήγαγε τις ανακρίσεις, διεπίστωσε δόλο), μόνο μια διαπλεκόμενη Δικαιοσύνη θα μπορούσε να αθωώσει τον  κατηγορούμενο.
Σημειωτέον, ότι επιβαρυντικά στοιχεία για τον κατά συρροήν παρανομούντα δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο, ήταν μεταξύ άλλων και οι Εκθέσεις - Πορίσματα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, της Νομαρχίας  Ανατολικής Αττικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Πυροσβεστικής, της WWF, της Αστυνομίας και δεκάδων άλλων δημοσίων Φορέων, που διεπίστωσαν όχι μόνο την λειτουργία της παράνομης χωματερής, αλλά και τα φορτηγά του Δήμου Νέας Μάκρης, να μεταφέρουν απορρίμματα, αλλά και την παράνομη καυση των σκουπιδιών.
Τη σοβαρότητα των καταγγελιών επιβεβαίωσε και ο Γενικός Επιθεωρητης Δημόσιας Διοίκησης και παρενέβη ως Πολιτική Αγωγή υπέρ των πολιτών και κατά του παρανομούντος Δημάρχου, διεκδικώντας για λογαριασμό τους το ποσόν των 100.000 ευρώ.
Παρά την πρωτόδικη καταδίκη, και την εισήγηση - καταπέλτη του Εισαγγελέως, το δικαστήριο επέβαλη πολύ μικρή ποινή, κατά την άποψή μας στον κατηγορούμενο, για ένα τόσο μεγάλο περιβαλλοντικό και κατά συρροήν έγκλημα.
Είναι σαφές, ότι ο κατηγορούμενος Δήμαρχος, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε το έγκλημά του να παραγραφεί.
Αύριο που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η καταδίκη του κ. Λουίζου, θα διαπιστώσουμε την... "ανεξαρτησία" της Δικαιοσύνης.

Πόπη Σουφλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: