Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου

Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίουΟ Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι ο συγγενής του βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδας.
«Είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η κυρία Μπακογιάννη, που -όπως είπε- ενημερώθηκε πριν μισή ώρα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.
Νωρίτερα από το γραφείο Τύπου της Βουλής είχε ανακοινωθεί ότι το άτομο που αναζητούσε η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής και που βάσει της καταγγελίας του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, είχε μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είναι ούτε νυν, ούτε πρώην βουλευτής, αλλά συγγενικό πρόσωπο βουλευτή.
Τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται επίσης διευκρινίσεις από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: