Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ;


ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ
Αν ρίξουμε μια ματιά σε αρκετές Ευρωπαϊκές  χώρες, νεαροί πολιτικοί  έχουν έρθει στο προσκήνιο σε σημαντικές πολιτικές θέσεις και μάλιστα μπορούν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας τους την οποία καθοδηγούν με ασφάλεια και υποδειγματικό τρόπο…!!!
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν εμπιστεύεται τους νέους, εκτός εάν είναι γόνοι οικογενειών, στο να πάρουν τα πολιτικά πράγματα στα χέρια τους ενώ προσπαθούν να τους απαξιώνουν και να τους διώχνουν για το εξωτερικό, φέρνοντας στο προσκήνιο παλαιοκομματικούς ενταγμένους χρόνια στο σύστημα που συνεχώς τους αναπαλαιώνουν.

Αναμφισβήτητα σήμερα όλοι έχουμε δει τον τρόπο που ο ποιο νέος πολιτικός της Ελλάδας και αρχηγός κόμματος ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ  υπερασπίζεται τις θέσεις του και ορθώνει  ανάστημα με επιχειρήματα μέσα και έξω από την βουλή.
Όλο το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αποδoμεί με διάφορους τρόπους τον ΤΣΙΠΡΑ, ο δε πρώην «σύντροφος του» Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ υπέσκαψε την πορεία του κόμματος που εκπροσωπεί ο ΤΣΙΠΡΑΣ ευθυγραμμισμένος με το σύστημα ανακόπτοντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ  για το «τελείωμα»  του δικομματισμού.
Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται , είναι το αν ο ΤΣΙΠΡΑΣ μπορεί να εμπνεύσει την Νεολαία και να τον εμπιστευθούν για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στον κεντρώο χώρο που δεν μπορεί να εκφραστεί από κανέναν πολιτικό χώρο, και αυτό που θέλει να κάνει ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ είναι να απορροφήσει τους κραδασμούς του αριστερού ΠΑ.ΣΟ.Κ.
·         Βλέπουμε διάφορες κινήσεις αγανακτισμένων πολιτών να προσπαθούν να βρουν πολιτικό φορέα για να εκφραστούν.
·   Βλέπουμε προσωπικότητες να θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική στην παρούσα φάση, αναγνωρίζοντας την δυσκολία της Ελλάδας ,και προσπαθούν να ιδρύσουν πολιτικό φορέα.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει την πολιτική του και να απευθυνθεί σε αυτό το χώρο ώστε να δημιουργηθεί ένα κεντροαριστερό πλαίσιο συνεργασίας αντιμνημονιακού χαρακτήρα στην παρούσα φάση;
Μπορεί την κίνηση της ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ να την ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί ώστε να ιδρυθεί ένα ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΚΑ.Μ);
Εάν δεν γίνει σήμερα πότε θα γίνει;
Το σίγουρο είναι ότι μια προοπτική του να παίξει ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου σίγουρα στην παρούσα φάση, δεν είναι αποδεχτό από τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα.

THOUREIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: